C-00 SM-karsintaennakko: OLS

Jatkamme SM-karsintalohkomme joukkue-esittelyitä pohjoisen ylpeydellä OLS:illa. Viikon päästä onkin sitten jo selvillä, kuka menee suoraan SM-sarjaan, ja ketkä kaksi joukkuetta lähtevät jatkokarsintaan. Onko OLS joku näistä kolmesta joukkueesta, siitä osviittaa antaa tämä:

OLS, Oulu

Viime kausi:

OLS pelasi aluesarjassa aiemmin esiteltyjen Karhujen tavoin nousujohteisen kauden tuloksettomien SM-karsintojen jälkeen. OLS nousi aluesarjasta vielä Karhujakin pidemmälle, aina playoffs-karsintaan asti, jossa vastaan asettui SM-sarjan itälohkon nelonen Koovee. OLS kaatoi Kooveen ennakkoluulottomasti 3-4 ja nousi kahdeksan parhaan joukkoon. Lopulta Suomenmestaruuden voittanut TPS kuritti kuitenkin oululaisia puolivälierissä 10-3 ja 16-3.

Tuleva kausi:

Joukkueen runko on pysynyt pääosin kasassa, vaihtuvuutta on ollut parin pelaajan verran. Valmentaja Joni Hack saapuu joukkueensa kanssa Seinäjoelle luottavaisin mielin: ”Tavoite on mennä tänä vuonna suoraan SM-sarjaan ensimmäisestä karsinnasta! Tuo vaatii kuitenkin täydellisen onnistumisen, sillä sama tavoite on monella muullakin joukkueella. Kesällä ei ole päästy reenaamaan valmennuksen haluamalla tavalla, koska on ollut rippikoulua, kesälomareissua yms. Nyt heinäkuussa homma on jo alkanut näyttämään paremmalta.”

Arvio:

Toimitus pitää OLSia erittäin vaarallisena jo sen vuoksi, että joukkue pääsi jo vähän maistamaan SM-sarjaa. Voitto keväällä Kooveesta antoi varmasti itsevarmuutta, jota edes kaksi suurta tappiota mestarijoukkueelle ei välttämättä hetkauttanut. Treenimotivaatiota tuli varmasti kesälle ja valmennuskin sai varmasti arvokasta tietoa siitä, missä pitää parantaa. SPV:kään ei kyennyt voittamaan TPS:ää viime kaudella, joskin numerot olivat joka ottelussa paljon siedettävämmät. Samat harjoitteluun liittyvät ongelmat ovat koskeneeet yhtälailla kaikkien rippikouluiässä olevien joukkueiden kesäharjoittelua, joten siinäkään suhteessa OLS ei joudu antamaan muille tasoitusta. Suora jatkoonpääsy vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista niin Karhuja kuin SPV:täkin vastaan, eikä Ilveksen ja PoNoVonkaan kohdalla puolivalot riitä. Kolmen sakissa OLS meidän näkemyksemme mukaan tulee kuitenkin olemaan.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.