C-00 SM-karsintaennakko: PoNoVo

Neljäntenä ja viimeisenä SM-karsintavastuksenamme esittelemme PoNoVo:n. Pontuksen Nouseva Voima on varmasti seinäjokelaisyleisölle kaikista tuntemattomin seura. Joukkue tulee Lappeenrannasta saakka, ja idässähän on vuosien saatossa ollut paljon hyviä pelimiehiä ja -naisia, aivan kuten vahvoja seurojakin. Alueella on ollut perinteisesti hyvä valmennuskulttuuri ja tekemisen meininki. Aluesarjat ovat sen myötä tasokkaita, mutta toisaalta kilpailu huippupelaajista on varmasti myös kovaa.

PoNoVo, Lappeenranta

Viime kausi:

Joukkue kasattiin  viime kaudelle nollista melko nopealla aikataululla. SM-karsinnassa joukkue ei ollut vielä valmina isoihin haasteisiin, mutta kauden mittaan, kun joukkue alkoi sulautumaan yhteen, tulokset olivat aluesarjassa nousujohteiset.

Tuleva kausi:

Joukkueessa on ollut muutamien pelaajien vaihtuvuutta kuten muissakin lohkon joukkueissa. Valmentaja Ville Oinonen toivoo, että suurimmat muutokset nähdään tällä kaudella parketilla (ehkä jo Seinäjoen matolla?) ja peli olisi entistä parempaa. Joukkue on saanut paikattua lähteneet pelaajat uusilla kasvoilla ja jatkaa lyhyttä historiaansa hyvillä mielillä eteenpäin. ”Rippileirit ovat tuoneet omat haasteensa kuten lienee muillakin. Kesä on jouduttu vetämään vain yhdellä salivuorolla, mikä sekin hiukan kismittää. Treenimotivaatio on kuitenkin ollut hyvä ja sen vuoksi tuloksia on saatu aikaan”, summailee Oinonen ja jatkaa, että joukkue lähtee haastajana mukaan, mutta taistelee ehdottomasti pisteistä joka ottelussa sata lasissa. ”Kauden päätavoite on kehittyä niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Hyvillä fiiliksillä ollaan ehdottomasti tulossa Seinäjoelle kun vihdoin päästään pelaamaan!”, Oinonen toteaa.

Arvio:

Viime kauden SM-karsinnoissa PoNoVo jäi omassa lohkossaan pisteittä ja lähtee siksi statistin roolissa näihinkin karsintoihin. Toimitus ei usko, että PoNoVo olisi viime kauden tai kesän aikana jatkanut SM-sarjaan riittävien harppausten ottamista, muutkin joukkueet kun ovat varmasti kehittyneet. Silti ketään ei pidä näissä turnauksissa lähteä aliarvioimaan ja jokainen tehty tai päästetty maali PoNoVoa vastaan voi olla turnauksen kannalta yhtä tärkeä kuin ketä tahansa muuta joukkuetta vastaan. Lappeenrannan pojilta löytyy varmasti iskukykyä rokottaa vastustajan nukahduksista, joita ei voi kovin montaa peliä kohden tulla, siksi turnauksen jokainen ottelu pitää pelata säästelemättä ”sata lasissa”.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.