C-00 SM-karsintaennakko: SPV

No niin, nyt kun kaikki tulevat vieraat on  arvioitu, ei unohdeta kotijoukkuetta.  Voidaan varmaan todeta, että SPV on yksi tämän lohkon suosikeista, vaikka kuinka laittaa punaisia laseja sivuun. Lohkon joukkueista kovimmat meriitit viime kaudelta, ykköskorista matkaan ja vielä omaan pyhättöönsä urheilutalolle. SM-sarjapaikka tulee kuitenkin vielä tässä iässä ansaita joka vuosi erikseen, vanhat meriitit eivät nyt paina.

SPV, Seinäjoki

Viime kausi:

Viime kesän tinkimätön asenne harjoitteluun johti siihen, että vaikka joukkue oli kokoonpanoltaan uusi, kaikki ennen kauden alkua asetetut tavoitteet tulivat kirkkaasti toteen. SPV pelasi tiensä viime kauden SM-sarjaan karsintojen toisen vaiheen kautta ja siellä puhtaalla pelillä. Ensimmäisellä karsintakierroksella parempi oli ainoastaan SSV, joka lopulta alivireisesti sujuneen viime kauden vuoksi hajosi kokonaan. Kauden alla SPV:n päätavoite oli ainoastaan päästä sarjaan, jonne joukkue ennakkoluulottomasti lähtikin liput saatuaan kokeilemaan rahkeitaan. Nälkä toki kasvoi syödessä, mutta niin kasvoi poikien taitokin. Lopulta länsilohkon neljäs sija, jota joukkue puolusti mallikkaasti ensin Classicia vastaan käydyssä karsintaottelussa. Siinä 8-7-voittoon päättyneessä ottelussa oli jo ihan eri tavalla rutinoitunut joukkue, mitä kevään 2014 karsinoissa nähtiin. Puolivälierissä SPV kykeni jopa murskaavaan yllätykseen hopeamitalisti Panthersia vastaan, kun kotijoukkue kaatui punaisten käsittelyssä Riihimäellä 3-12. Panthers onnistui kuitenkin kasaamaan rivinsä hienosti ja vei kaksi seuraavaa ottelua. SPV oli kuitenkin ehkä kaikkien yllätykseksi SM-sarjan vitonen ja sitä kautta ansaittu ykköskorin paikka tämän vuoden karsintaan. Osa kauden aikana asetetuista uusista tavoitteista jäi saavuttamatta ja parannettavaa tälle kaudelle jäi paljon. Vatsa ei siis tullut läheskään täyteen.

Tuleva kausi:

Joukkueen matkaa on keväästä 2014 asti seurannut yhtenäisyys ja tiivis sitoutuminen. Vaihtuvuus ja ennen kaikkea treeneistä poissaolo on ollut äärimmäisen pientä. Näillä näkymin Alajärven hyökkääjäkolmikko ei kulje enää joukkueen mukana, mutta tilalle on tänä kesänä liittynyt saman verran uusia pelaajia Nurmon Jymystä. Joukkueen rinki on edelleen suuri, 25 pelaajan luokkaa, mikä luo sopivasti joukkueen sisäistä kilpailua ja tarjoaa valmentajalle harjoituksiin riittävästi pelaajia kerta toisensa jälkeen. Sparraajina on nähty niin oman ikäluokan haastajia kuin A-poikiakin. ”Samat ongelmat meillä on ollut kesällä kuin varmasti muillakin 00-ikäluokan joukkueilla rippileirien ja kesälomareissujen osalta. Muuten kesä on kulkenut niin kuin olemme odottaneetkin. Pojilla on ollut hyvä pöhinä jokaisessa treenissä ja suorituskyvyn rajojakin on päästy haistelemaan muutamaan otteeseen”, kertoo valmentaja Anssi Pietilä. Harjoituspelejäkin joukkue pelasi jo ennen juhannusta, mutta kovatasoisimmat harjoitusottelut ajoittuivat reilun viikon takaiseen viikonloppuun, kun joukkue kävi tutustumassa Ruotsin salibandytasoon.

Uumajassa joukkue kohtasi kaksi kertaa IBK Dalenin -00 ja -99 -ikäisistä pelaajista kootun joukkueen, jolla oli top 10 -sijoituksia Ruotsin kovista ikäkausisarjoista. SPV käänsi molemmat ottelut lopulta kolmansissa erissä itselleen, mikä kielii vahvasta fyysisestä kunnosta. Voisiko sanoa, että mitä isommat edellä sitä pienemmät perässä…?
Reissurapottia Uumajasta löytyy täältä.

Arvio:

Pelaajamateriaalin laajuus ja joukkueen rutinoituneisuus ovat ehdottomasti SPV:n valtit tulevassa karsintaturnauksessa. Harvassa joukkueessa on neljää SM-sarjakokemusta omaavaa kentällistä, minkä lisäksi vielä uudet pelaajat antavat valmentajalle entistä enemmän variaatioita peluutukseen. SPV:ssä ei ole suurempia tähtipelaajia, joten muutaman pelaajan poissaolokaan ei syö joukkueen iskukykyä ehkä niin paljoa kuin muissa joukkueissa. Viime kaudella kotiottelut eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla, ja sen kilven pojat haluavat varmasti tänä syksynä kiillottaa. Joukkue on muutenkin nälkäinen ja rima on asetettu tulevan kauden osalta todella korkealle. Ensimmäinen ja ainoa tavoite tällä hetkellä on tietenkin yhden kuntohuipun ajoittaminen kovatasoiseen SM-karsintaviikonloppuun. Nähtäväksi jää kuinka hyvin palaset h-hetkellä loksahtelevat kohdalleen. Jos SPV:n keskittyminen pysyy pelissä ja ennen kaikkea puolustamisessa (eikä rajusti pauhaavassa monisatapäisessä kotiyleisössä :), niin maalien tekeminen kotijoukkuetta vastaan tulee olemaan erittäin vaikeaa.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.