C1-poikien SM-kotiavaus torstaina 1.10.

Torstaina klo 18 alkaen nähdään SPV:n C00-poikien kotiavaus Seinäjoen urheilutalolla. Vastaan astelee Ilves Tampereelta – ainoa joukkue, jolle SPV hävisi omalla SM-karsintataipaleellaan. Elokuussa 3×15 minuutin juoksevalla peliajalla pelattu karsintapeli oli hyvin tasainen ja päättyi Ilveksen hyväksi 5-7, nyt pelataan ”täydet” 3×20 minuuttia. Tuoko tämä elementti muutoksia voimasuhteisiin? Se nähdään torstai-iltana.

Viimeksi SPV lähti ennakkosuosikkina otteluun, mutta tähän otteluun punainen lähtee haastajana. Siitäkin huolimatta, että SPV voitti sarja-avauksensa Tiikereitä vastaan 4-6 Ilveksen hävitessä oman kotiavauksensa Kooveelle 8-12.

Missä Ilves oli karsinnassa parempi?

SPV:n kuuden ottelun karsintataipaleen synkin hetki nähtiin juuri Ilvestä vastaan. Se kesti 41 sekuntia ja osui ottelun kolmannen minuutin kohdalle. Ajassa 3:33 Ilves johti jo 3-0, ja vaikka SPV tuosta vielä toipuikin ja painoi peliä Ilves-päätyyn, Ilves puolusti johtoasemaansa mallikkaasti. Ottelun lopputulokseen vaikuttavat lukuiset asiat, mutta elokuisesta karsintaottelusta voidaan nostaa selkeästi esiin kolme asiaa, joista Ilvekselle voi antaa tunnustusta.

1. Ilveksen hyökkääjät voittivat kaksinkampailut SPV:n puolustusalueella ja karkasivat kolmen maalin johtoon.

2. SPV joutui takaa-ajossa aktivoimaan peliään, mutta taitavat Ilves-pakit pujottelivat karvauksen ohi ja pääsivät luomaan lisäpaikkoja.

3. Ilveksen maalivahti Sami Virolainen pelasi huippuottelun toimien viimeisenä lukkona joukkueensa maalilla SPV:n vyöryttäessä paikkoja Ilves-päätyyn (esim. 2. erän torjunnat; SPV 1, Ilves 8.

Tulevan ottelun kulmakivinä voidaan pitää edellä mainittuja asioita; kaksinkamppailut, karvauksen onnistuminen ja maalivahtipeli tai yhtälailla; hyökkäyspeli, puolustuspeli ja maalivahtipeli. ;) Kumpikaan joukkue ei tässä ottelussa tule palloa selkeästi dominoimaan, vaan molemmat luottavat pitkälti vastaiskuvoimaan.

SPV:ltä on loukkaantumisten ja koulureissun vuoksi sivussa useita pelaajia, minkä vuoksi joukkuetta ilahduttaa erityisen paljon Juhana Lapin ja Jussi Katajiston paluut kokoonpanoon.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.