C1-poikien kantti kesti Kooveetä vastaan

Arkistokuva Tiikerit-pelistä. Jaakkola karkaamassa niin puolustajalta kuin kuvaajaltakin…

Jutun otsikolla ei  haeta tällä kertaa sitä, että vetopaikoissa olisi viivytelty ja kuti olisi jäänyt ”piippuun”. Nyt puhutaan henkisestä kantista. Vaikka kaksi maalia ei salibandyssä ole suuri johto eikä takamatka edes kolmanteen erään lähdettäessä, vähämaalisessa pelissä se voi joskus olla todella paljon. Lajilegenda Jori Isomäkikin kerran totesi allekirjoittaneelle, että yhden maalin tappion kääntäminen yhden maalin voitoksi on paljon enemmän kuin kaksi maalia.  Jori tarkoitti sitä, että se maalin ero suuntaan taikka toiseen on useinmiten siellä korvien välissä – halutaanko voittoa vai pelätäänkö tappiota? Yhdeksänneksi rankattu Bluefox muuten johtaa miesten divaria tällä hetkellä.

C1-pojat ovat nyt pelanneet SM-sarjassa kolme ottelua, yhtä monessa ovat olleet tappiolla ja yhtä monesta on lopulta tullut voitto. 17 tehdystä maalista 9 on syntynyt pelien kolmansien erien aikana – yli puolet. Ensimmäisissä erissä on osuttu yhteensä kolme kertaa, koska diesel? En tiedä… On myös sanottu, että parasta psyykkista harjoittelua on se, kun tietää olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa. Kesällä on tehty kovasti töitä ja poikien luottamus omaan tekemiseen on kantanut pelien loppuun asti. Täysissä 60 minuutin otteluissa ”pelimiehen kymppi” ei ole vain sanonta. Viime kaudesta tullut 33% lisäys peliaikaan + tehokkaan peliajan tuoma lisä + ottelun kokonaiskeston venähtäminen tunnilla vaativat hyvän fysiikan lisäksi myös mielenhallintaa. Väsynyt mieli väsyneessä kropassa on heikommin hallittavissa. Sen verran rauhallisen itsevarmoilta pojat pelitapahtumissa vaikuttavat, että tuskin siellä kopissakaan Pietilän tai Peltomäen tarvii suurempia kiukutella. Luottamusta löytyy varmasti puolin ja toisin, mikä on hedelmällinen maaperä pelin kehittämiselle. Ja sitä työtähän riittää voitoista huolimatta.

No, jorinat sikseen, mennään itse peliin. Ekassa erässä joukkueet jatkoivat pitkälti siitä mihin Mestareiden Cupin 1-1-kohtaamisessa jäätiin ja mitä ennakotkin povasivat – vähämaalista tasaisen tasaista peliä. Vasta 14:35 aukeaa maalihanat, kun Pukkila pääsee vetopaikalle Jaakkolan syötöstä. 1-0-osuma jää erän ainokaiseksi. Tästä voisi kuvitella, että ensimmäinen erä oli tiukkaa puolustuspeliä, mutta ei ollut. Torjunnat SPV 14 – Koovee 15 (itse laskin). Päästä-päähän, mutta ehkä lievää hätäilyä eikä moniin vaarallisiin maalipaikkoihin päästy. En sano, että maalivahdeilla olisi helppoa ollut, kumpikin pääsi hyvään vireeseen kun laukauksia sateli. Tilastomerkintöinä lisäksi jäähy kummallekin joukkueelle, mutta ylivoimat tehottomia. Tai alivoimat tehokkaita, miten päin asian haluaakin ilmaista.

Toiseen erään Koovee haki kopista hyvän latauksen ja tasoitti parin minuutin jälkeen. SPV ei saanut peliään kulkemaan, ei edes kahdella (tai oikeastaan yhdellä) Kooveen tarjoamalla ylivoimalla. Toinen SPV-ylivoima  jatkui kolmannen erän alkuun ja olisi ollut hyvä paikka kaventaa peliä. Koovee kun oli iskenyt toisessa erässä vielä kahdesti ja siirtynyt erän lopulla 1-3-johtoon. Kooveen alivoima liikkui hyvin ja ylivoima jäi pallon siirtelyksi.

Kolmannessa erässä kolmosketju löi alkutahdit SPV-nousulle. Ensin Lappi tarjoili roikkupallon kulmasisäänlyönnistä takanurkalle syöksyvälle Raitaselle ja muutama minuutti myöhemmin karkasi itse läpiajoon ja peli oli tasan 3-3 lähdettäessä sille kuuluisalle kympille. Minuutti sitä ja Kettunen nostaa Latvalan syötöstä SPV:n jälleen kuskin paikalle. Koovee tulee kerran vielä tasoihin, mutta ottelun sankariksi nousee jälleen kerran.. hetkinen, ollaan päästy ottelussa 56:55 asti ja Konsta ”Kona” Haukkala mainitaan vasta ensimmäistä kertaa… Ei se mitään, Haukkala + paikka + maalin edessä = maali. Riemukas 5-4-johto, jonka pojat puolustivat tiukasti loppuun asti. Maalivahdeilla riitti töitä ottelun loppuun asti, Honko (SPV) 24 osumaa, Sillanpää (Koovee) 29 osumaa.

Olihan siinä lopussa mahdollisuus heittää tyhjiin vielä 6-4-lukemat, mutta nyt vaihtelun vuoksi 5-4. Ettei aina samat.

Sunnuntaina 18.10. Rahola ja Nokian KrP. Viime ja tämän kauden (MC) kohtaamiset 2-2. Ei kai tässä sarjassa voi ennakkoon muunlaisia pelejä veikatakaan kuin tasaisia.

JO

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.