C1-poikien kotiottelut jatkuvat sunnuntaina

SPV:n C1-poikien (-00) matka jatkuu tamperelaisvastustajien merkeissä, kun kotiluolaan astelee sunnuntain pelissä Koovee. Peli vihelletään käyntiin klo 14.00 ja otteluun on vapaa pääsy!

Historia povaa todella tasaista ottelua. Molemmat joukkueet olivat viime kaudella oman SM-lohkonsa nelosia SPV:n jatkaessa välieriin Kooveen pudotessa OLSia vastaan pelaamassaan tasonmittausottelussa.

Molemmat ovat tällä kaudella kohdanneet sekä Ilveksen että Tiikerit. SPV:n voittaessa molemmat vastustajat kahdella maalilla, Koovee voitti Ilveksen 12-8, mutta antautui tiukassa pelissä Tiikereille 6-7. Joukkueet kohtasivat myös Mestareiden Cupissa, jossa lukemat tasattiin 2×15 minuutin ottelussa 1-1. Siellä Koovee oli aavistuksen niskan päällä tai ainakin aamuisessa pelissä hieman aktiivisempi. Joukkueet jakoivat välierien häviäjinä turnauksen pronssisijan.

SPV saa ”ulkomaan vahvistuksensa” takaisin Virtasen, Raitasen ja Koskelan palatessa kokoonpanoon. Varamäki jatkaa vielä jalkansa kuntouttamista, mutta muuten SPV:n leirissä on hyvä tilanne. Viime otteluun palanneet Lappi ja Katajisto esiintyivät Ilves-pelissä pirteästi, joten kilpailu pelipaikoista on kovaa. SPV saanee liikkeelle vahvat kolme ketjua ja vaihtopenkiltäkin löytyy tarvittaessa lisää jalkaa, mikä on tärkeää etenkin täysimittaisissa peleissä.

Kausiennakoissa Koovee on rankattu hieman SPV:n yläpuolelle ja SPV:n tapaan myös Kooveella on laaja ja tasainen rinki. Siltäkin osin puntit ovat suhteellisen tasan, joten päivän kunto sunnuntaina ratkaisee.

Ilves-pelistä tärkeä voitto

Viime viikon torstaina pelatusta kotiavauksesta Ilvestä vastaan pojat ottivat moneltakin kantilta tärkeän voiton. Vaikka kausi on pitkä, sarja on tietenkin mukava avata kahdella voitolla ja kotiavauksen voittaminen antaa aina hyvän startin kauteen. Ilves vastustajana oli tähän tarkoitukseen ehkä kaikkein ”sopivin”, sillä olihan kyseinen joukkue onnistunut yllättämään SPV:n karsinnoissa samaisella areenalla – ainoa ottelu, jonka SPV karsintamatkallaan hävisi, tai oikeastaan ainoa, jossa punainen oli edes vaikeuksissa.

Toisin kuin karsintaottelu, sarjakohtaaminen alkoi SPV:n komennossa. Reilun viiden minuutin jälkeen Haukkala jatkoi siitä mihin Vantaalla jäi siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon kapteeni Jaakkolan riistosta ja esityöstä. Ilves pääsi kuitenkin välittömästi peliin mukaan, kun karsintaottelussakin SPV:tä kurittanut Leevi Sorsa iski maalin edestä irtopallon Puoskarin selän taakse. Ilves lisäsi SPV:n jännitystä erän puolivälin jälkeen Jesper Mickosin kantatessa puolesta kentästä yllättävän ja kierteisen vedon SPV-maaliin.

Punaisten onneksi Haukkala oli tervehtynyt pienestä flunssasta, tai ainakin samaan kuntoon kuin Vantaalla. Erän loppupuolella ”Kona” purjehtii irtopallon saatuaan hieman harmittomankin näköisesti keskialueella kolmen Ilves-pelaajan keskellä. Kukaan ei kuitenkaan iske riittävän ajoissa kiinni Haukkalaan, jonka tarkka laukaus on Ilveksen kannalta kaikkea muuta kuin harmiton – peli oli tasan 2-2.

Toinen erä alkoi SPV:n komennossa ja Ilves joutui rikkomaan. Ensimmäistä ylivoimaa ei kyetty vielä hyödyntämään, mutta seuraava jo heti rikkeen aiheuttamasta vapaalyönnistä. Tuomarin jututtaessa protestoinutta Ilves-valmentajaa, pojilla oli aikaa laittaa kuviot kuntoon. Pallo siirrettiin Heikkilälle, jota oli juuri aiemmin rikottu, Jere otti muutaman askeleen sivulle ja sijoitti pallon tarkasti muurin ohi takatolpan juureen.

Ilveksen ykköskenttä oli alati vaarallinen, etenkin kaksikko Paldanius-Sorsa. Toisaalta isot minuutit ja kahden kentän peluutus näkyivät Ilveksellä puolustussuuntaan. SPV sai useita vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista toisen erän lopulla Pukkila pääsi rankaisemaan siirtäen kotijoukkueen 4-2-johtoon ennen erätaukoa. Maali päätti Ilveksen ykköskentän pitkän vaihdon, jossa Paldanius oli osunut kerran kumpaankin SPV-maalin tolppaan. Kuten salibandyssä usein on, jos et itse tee maalia, vastustaja tekee.

Kolmatta erää oli pelattu reilu kaksi minuuttia, kun Haukkala riistää pallon Ilves-pakilta, pyörähtää silmän räpäyksessä ja ampuu pallon vastustamattomasti yläkulmaan. SPV siirtyi jo ratkaisevan tuntuisesti 5-2-johtoon. Tunnustusta voi kuitenkin antaa sinnikkäille Ilves-pelaajillekin – joukkue tulee ”pelimiesten kympin” vaihtuessa kahdella Sorsan osumalla maalin päähän ja kumpikin maali lisää silmin nähden virtaa väsyneissä pelaajissa.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähdään kuitenkin vain 20 sekuntia toisen Ilves-kavennuksen jälkeen. Puolustavaa roolia pelannut SPV:n kolmoskenttä osoittaa myös hyökkäysvoimaa. Koivuranta voittaa kaksinkamppailun oman maalin vierustalla ja avaa pallon keskikaistaa Lahdelle, joka nousee vahvasti kolmen Ilves-pelaajan ahdistellessa. Lahti käyttää palloa hyökkäykseen ehtineellä Katajistolla, ja vaikka pallo hieman jaloissa Ilves-pelaajien ahdistellessa pomppiikin, onnistuu Aleksi kääntämään pallon rystyllä selkänsä takaa parhaalle maalintekosektorille hiipineelle Oosille, joka paukauttaa pallon sydämensä kyllyydestä lähes maalin kattoon, jolloin sivusuunnassa heittäytyvälle Ilves-vahdille ei jää juurikaan mahdollisuutta.

Pelin loput yhdeksän minuuttia jää maalittomaksi ja SPV nousee voitolla sarjakärkeen, jonka se nyt kahden pelin jälkeen jakaa Riihimäen Panthersin ja Nokian KrP:n kanssa. Kausi on vielä pitkä, mutta ainakin kaikki apinat on jo ravisteltu selästä.

Haukkala toistaa Vantaan huikeat tehot 3+1, muut maalintekijät Pukkila, Heikkilä ja Oosi, syöttöpisteille Jaakkola, Latvala ja Lahti. Puoskarille maalilla 15 torjuntaa, joten kahden pelin jälkeen SPV-ringissä on jo kaksi voitollista maalivahtia! Ilves-vahti Hurmeelle merkitään 17 koppia. Tasainen peli siis myös torjuntojen valossa.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.