C1-pojat: Mitalipeleistä mitali!

Pitkä kausi sai arvoisensa päätöksen, kun SPV:n C1-pojat isännöivät SM-pronssiottelua menestyksekkäästi Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Tie mitalipeleihin oli käynyt vakuuttavan runkosarjamarssin ja vuoristoratamaisen Happee-puolivälieräsarjan kautta. Välierät TPS:ää vastaan jatkuivat jokseenkin samoissa vuoristoratamerkeissä, mutta ehkä hieman tarkemmalla pelillä vähän pienemmässä mittakaavassa.

 

Puolivälierät:

SPV – TPS 2.4.2016
TPS – SPV 3.4.2016

Ensimmäisessä puolivärieräottelussa nähtiin kaksi erää tiiviisti puolustanut SPV, joka oli ajanut turkulaiset pieniin kulmiin pois parhailta maalintekosektoreilta, ja maalilla hyvin torjunut Valtteri Honko oli hoitanut loput. Kolmannessa erässä TPS sai kuitenkin SPV:n 3-0-johtomaalin jälkeen kirivaihteen silmään. Vastuunkantajana runkosarjan pistepörssin voittanut ja TPS:n edelliskaudella mestaruuteen johdattanut Jasper Juuti.  Koska SPV oli puolustanut parhaat maalintekosektorit tiiviisti, TPS-laukaukset lähtivät kolmannessa erässä kauempaa mutta silti tarkasti. Ensin Juuso Varjokumpu sisäänlyöntikuvion päätteeksi, minkä jälkeen Juuti kolmesti lähes samalta tontilta muiden TPS-pelaajien järjestäessä maskia SPV-maalille. Viimeiselle viidelle minuutille SPV:n oli nostettava karvausta, ja TPS iski vielä kahdesti. Ensin Tuomas Ojala vastahyökkäyksestä ja loppulukemat 3-6 Aatu Koivisto iski tyhjään SPV-maaliin.

Seuraavana päivänä pelivelijoukko lähti päättäväisenä ja luottavaisena Turkuun, olihan vastustaja lyöty kahdesti runkosarjassakin. Aikomus oli tuoda ratkaisu uudelleen kotiin, mutta turkulaiset olivat päättäneet toisin. Ottelun kuva muodostui täysin toisenlaiseksi kuin Seinäjoella, TPS karkasi jo ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoon ja SPV oli nyt takaa-ajaja. Ottelun puolen välin jälkeen alkoi tapahtua. Ensin Joona Kettunen iskee ylivoimalla vapauttavan avausmaalin Eemeli Jaakkolan tarjoilusta, mutta TPS kuittaa vain puoli minuuttia myöhemmin. Kettunen rankaisee pari minuuttia myöhemmin toistamiseen mielipaikaltaan tällä kertaa Lukas Pakkalan tarjoilusta. SPV-maalin suulle toiseen erään tullut Leevi Puoskari pääsi heti hyvin peliin mukaan ja piti SPV-toiveita yllä muutamilla loistotorjunnoillaan. Erityisesti pudotuspeleissä oli tuntunut, että takaa-ajoasemassa oli jopa helpompi pelata, kun oli pakko yrittää ja pelata rohkeasti. Siksi kolmanteen erään lähtiessä kahden maalin takaa-ajoasema ei tuntunut pahalta.

TPS saa kuitenkin kolmanteen erään hyvän alun, kun se karkaa jo 5-2-johtoon. Konsta Haukkala ja Jasper Virtanen tuovat vielä tahtomaaleillaan SPV:n maalin päähän, mutta viimeisten viiden minuutin ankara painostus, aikalisä eikä kuudennen kenttäpelaajan käyttäminenkään tuota tulosta. Hyville maalipaikoille ei enää päästä, palloa siirrellään mieheltä toiselle, mutta TPS puolustaa tiiviisti eikä vetosuuntia löydy. Unelma loppuottelusta murenee ja TPS pääsee puolustamaan viime kauden mestaruuttaan. (Jota joukkue myöhemmin menestyksekkäästi puolustikin Kooveetä vastaan uusien mestaruutensa voitoin 2-0).

Vaikka pettymys oli kova ja runkosarjan voiton myötä nälkä oli kasvanut matkalla, täytyi muistaa myös se, että joukkue arvioitiin kauden alla nipin napin kahdeksan sakkiin ja pronssikin oli vielä voitettavissa ja olisi kova juttu tälle joukkueelle. Latautuminen pronssiotteluun alkoikin välittömästi kotimatkalla Turusta, kun taas vastustaja selviäisi vasta tiistaina pelattavassa ottelussa. Täysi valmistautumisviikko ja runkosarjan voiton myötä ansaittu kotietu olisivat SPV-joukon puolella, mutta pronssit on perinteisesti voitettu tahdolla, oli fasiliteetit ja taustat sitten mitkä tahansa.

 

Pronssiottelu 9.4.2016 SPV – Tiikerit

Tiikereille pettymys loppuotteluiden karkaamisesta oli varmasti yhtä iso kuin SPV:llekin, ellei suurempi. Olivathan he ryöstäneet ensimmäisen välierän Kooveen kotiluolasta peräti 4-11-tuloksella. Mutta kuten punaisetkin saivat edelliskaudella puolivälierissä Panthersia vastaan kokea, ensimmäisen ottelun murskavoittoa ei saa mukaan seuraaviin otteluihin. Edelliskaudella Tiikerit olivat olleet pronssiottelussa hävinneenä osapuolena, joten motivaatiota ei ollut syytä epäillä. Seinäjoelle saapuisi nälkäinen ja ärsytetty tiikerilauma. Ja vaikka SPV olikin voittanut molemmat runkosarjakohtaamiset, ei tuo asia merkinnyt mitään TPS:nkään kohdalla. Pudotuspelit ovat eri pelejä.

Ottelu alkoi varsin tunnustelevissa merkeissä. Vaikka nyt saisi laittaa kaikki likoon, kumpikaan ei halunnut tehdä sitä ensimmäisessä erässä. Vasta juuri ennen kuin yhdeksän minuuttia tuli täyteen, Johannes Varamäki huudatti avausmaalilla monisatapäistä kotiyleisöä. Aivan Happee- tai TPS-otteluiden yleisömääriin (≈600) ei päästy, mutta n. 450 henkeä oli saapunut kannustamaan kotijoukkuetta kauden viimeisessä pelissä. Maalintekoa jatkettiin ensimmäisessä erässä vuorotahtia, Varamäen maalin jälkeen vastustaja, jonka jälkeen Eemeli Jaakkola ja taas vastustaja.

Toisessa erässä vierasjoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Niklas Kuisman purjehtiessa koko kentän läpi ja sijoittaessa tarkasti tolpan juureen. Tasoitusta saatiin odottaa yli kymmenen minuuttia, mutta viimein erän loppuu Atte Pukkila osuu Jeri Heikkilän syötöstä.

Kolmanteen erään SPV sai jälleen kerran hyvän alun. Vain 17 sekuntia on ehtinyt kulua, kun Miika Latvala päättää ottaa joukkueen mukaansa ja laukoo kaukaa tarkasti ja kierteisesti. SPV:n hyvä painostus jatkuu ja tiikeripelaaja joutuu rikkomaan Haukkalaa läpiajosta. Elmeri Lieto astelee pallon kanssa ”pilkulle” rangaistuslaukausta varten, mutta veto sujahtaa niukasti ohi yläkulman. Seuraa ylivoima, jossa Kettunen pääsee vetämään sydämensä kyllyydestä mielipaikaltaan Jaakkolan loistavasta rystytarjoilusta. Vaikka menetetty rangaistuslaukaus oli jo ylivoimassa ”kuitattu”, ikään kuin lisähyvityksenä vain vajaa minuutti myöhemmin Lieto ujuttaa pallon millin tarkkuudella takakulmaa kohti rientävälle Varamäelle ja peli on jo 6-3 – joko juhlitaan mitaleita?

Tiikerit on tullut pitkän matkan takaa antamaan kaikkensa ja se alkaa myös näkyä. Maali kerrallaan joukkue kuroo etumatkaa, mutta se yksi, ratkaisun mahdollisesti jatkoajalle siirtävä tasoitus jää tekemättä. SPV kestää maalivahti Valtteri Hongon johdolla. Tiikerit ovat tehneet kamppailusta jännittävän ja rehdin, mutta kotijoukkueen kädet nousevat kattoon historiallisen mitalisijoituksen merkiksi. Pronssimitali on SM-sarjatasolla SPV:n junnuhistorian ensimmäinen ja kaiken kaikkiaan vasta toinen SM-mitali (A-pojat hopeaa kaudella 06-07)

Poikien itselleen asettama kova tavoite – SM-mitali – on saavutettu ja siitä on hyvä jatkaa edelleen nälkäisenä eteenpäin. Tulevaksi kaudeksi kuviot muuttuvat, kun B-pojissa joukkueet muodostuvat kahden ikäluokan (-00 ja -99) pelaajista. Jossain päin Suomea jo varmasti treenataan, mutta me istahdamme vielä hetkeksi keräämään voimia tiukkaa treenikesää varten. Oli joukkueet ja sarjat sitten syksyllä mitkä tahansa, niin sen verran treenataan, että valmiina ollaan.

Hyvää kesää kaikille säbäfanaatikoille!

(JO)

Otteluiden tulospalvelu:

1. välierä SPV – TPS

2. välierä TPS – SPV

Pronssiottelu SPV – Tiikerit

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.