C1-pojat tien päällä taas

Bussi etenee vääjämättä kohti Mosa-halli, jossa vastaan asettuu Tapanilan Erä. SPV:n joukkueilla ei montaa hyvää muistoa Mosalta ole, joten nöyränä ollaan matkassa. Sarjan häntäpuolella majaileva Erä tuskin kunnioittaa pätkääkään kaukaa saapuvaa sarjajohtajaa, joten siinäkin mielessä nöyryys tulee olemaan avaimena. Sarjataulukoita kun ei muutenkaan parane tässä vaiheessa kautta tuijottaa.

Tällä kaudella Erään ei vielä ole törmätty, viime kauden turnauspeleissä oli todella tasaista. Kaksi täppää meille yhden ja kahden maalin voitoilla, Erän voitto tuli myös vain maalin turvin. Onko voimasuhteet muuttuneet kesän aikana, tänään siitä saadaan ensimmäinen maistiainen klo 17.00 alkaen. Jos veikkaan tasaista, en voi nytkään olla kovasti väärässä.

Tulospalveluun

Ryöstöreissu Raholaan

Palataanpa alkuvihellystä odotellessa vielä viikon takaisiin tapahtumiin Nokian Raholaan, jossa vastaan asettui KrP. Hieman hävettää näinkin myöhässä tulevat otteluraportit ja kateeksi käy etenkin A-junioreidemme lähes reaaliaikaiset otteluraportit. Tikkurilan reissultaankin tuli niin tuoreen maalin tuoksuinen raportti, että näppiksen sotkemisen pelko oli ihan aiheellinen. Me luotamme sanontaan parempi myöhään tai ei ollenkaan.

Mutta sitten idolit sivuun ja itse peliin. Tälle kaudelle ensimmäinen peli, jossa pojat ottivat homman selkeästi haltuun jo ensimmäisessä erässä, vaikka vastustaja ensimmäisen maalin vastaiskusta pääsikin tekemään. Ykköskenttä oli jälleen tehokkaalla pelipäällä nakuttaen kolme maalia ekaan erään, tilastoihin maalareiksi tutuiksi tulleita nimiä Pukkila, Haukkala ja Heikkilä. Myös kakkoskentän onnistuessa Kettusen maalilla, SPV johti erätauolle mentäessä 4-2.

Toinen erä alkoi loistavasti, 2:46 pelattu ja Pukkila vie SPV:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Peli on täysin hallinnassa. Vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin oman hyökkäyspään sisäänlyöntitilanne pelataan vähän lepsusti ja KrP pääsee vastaiskusta kaventamaan. Tuosta maalista ei ihan heti toivutakaan, vaan joudutaan pesukoneessa oleviin purjeisiin. KrP hyödyntää momentumia tehokkaasti ja tulee parilla lisämaalilla jo tasoihin.

Lopulta Haukkalan komea yksilösuoritus päättää KrP:n rynnistyksen. Kona purjehtii keskialueelta, kiertää vastustajan maalin ja kääntää pallon nollakulmasta reppuun. Vastustaja on juuri mennyt vanhanaikaiseen. Toisen erän loppuun vielä SPV:n ylivoima, joka jää jatkumaan kolmanteen erään. Koppiin päästään tärkeän yhden maalin johdossa ja tuleva ylivoima tarjoaa SPV:lle avaimet nousta jälleen kahden maalin johtoon.

Haukkala. Kapteeni Jaakkolan tarjoilusta 5-7 (yv) ajassa 41:19. Kolmas erä oli alkanut Speve-käsikirjoituksen mukaisesti. Kun Alangon Martti lisää uransa ekalla SM-maalilla vieraat jo 5-8-johtoon, peli on taputeltu. Kysytäänpä vielä nokialaisilta.. Ai ei ollutkaan. Savolainen, Mattila, Siira — Krp:n taitava ykköskenttä vyöryttää vaarallisia tilanteita SPV:n maalille. Muutama uppoaakin, vaikka Honko antaa maalilla kaikkensa ja ottaa monta ”game saveriakin”. Eikö ne väsy ollenkaan? Sitten tulee maalille sen verran paha tilanne, jossa Valtsu ajattelee, että nyt olis mailallekin käyttöä. Valitettavasti maila on nokialaispelaajan ja siitä Valtsulle kakkonen. Ylivoimaa kestetään minuutti, sitten KrP:n aikalisä kolme minuuttia ennen loppua, siitä sitten vastustaja ottaa jo maalivahtia vaihtoon ja hetken ollaan 4 vs. 6.. Honko torjuu monta tärkeää, joista yksi kimpoaa suoraan Pukkilalle, joka kääntyy ja suupaisee pallon kaukaa tyhjään Krp-maaliin. Joko se oli siinä?

Ei vielä. Hirveää painostusta näätälauman taholta ja lopulta pallo valuu jostain SPV-maalin alanurkkaan, oliko Heikkilän kantapää tai jotain. Minuutti peliaikaa, maali merkitään Siiralle. SPV peittää ja taistelee lopun kunnialla eikä KrP:lle ole palkintoa tarjolla hyvästä yrityksestä huolimatta.

Nyt pysähdyttiin Pirkanhoville syömään. Sitten aletaankin virittelemään tv-kanavia kohdalle. Jotain futista tulossa.

Pöytäkirjaan

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.