C1: SPV – TPS 3.1. klo 16 – kumman johdolla kohti kevättä?

Sunnuntaina on salibandyn ystäville tarjolla todellinen herkkupala C1-poikien SM-sarjasta, kun sarjan kärkisijan jakavat SPV ja TPS ottavat yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Vaikka sarjaa joulutauolle mentäessä olikin ottelumäärällisesti pelattu jo yli puolet, keskinäinen ottelu oli jäänyt uuden vuoden puolelle. Ottelu tasaa sarjan 12. kierroksen ja laajemmalti sarja jatkuu viikon päästä.

TPS on joukkue, jota punapaitainen kotijoukkue ei ole vielä koskaan onnistunut lyömään. Niitä joukkueita oli tähän kauteen lähdettäessä useita, nyt aika monta vähemmän. Liittyykö TPS uutena sulkana peliveljien päähineeseen vai pysyykö turkulaiset toistaiseksi voittamattomana? Se nähdään urheilutalolla klo 16 alkaen.

TPS on ottelun hienoinen suosikki. Joukkue lähti sarjaan ehkä kuitenkin kaikkein suurimpana mestarisuosikkina, eikä sen meno ole juurikaan yskähdellyt. Tasapeliä GrIFK:iä vastaan ja maalin tappioita Nokian KrP:tä ja Ilvestä vastaan voidaan pitää normaaleina tilastotappioina tasaisessa sarjassa. SPV:n peli sen sijaan yskähteli kolmea häntäpään joukkuetta vastaan. Tasapeli FoSua vastaan oli pelitilanteiden valossa vielä hyväksyttävä esitys, mutta tappiot sarjan jumbojoukkueille Erälle ja Voimalle viikon sisään tulivat tahroina punaisten muuten vahvaan kilpeen. Toisaalta kyseiset tappiot saattoivat tulla juuri oikeaan aikaan ja toimivat ehkä jonkinlaisina leijumisenestona. Tappioiden jälkeen laatu ja keskittyminen palasivat ja paranivat, ja Forssan ottelua lukuunottamatta punaisten meno onkin ollut aika vakuuttavaa, sisältäen mm. voitot kahdesta muusta mestarisuosikista GrIFK:stä ja Tiikereistä.

TPS sytyttää punaiset varmasti, siitä ei ole epäilystäkään. Ottelun tullee ratkaisemaan se, kumpi saa kanavoitua odotetun ja jännittävän ottelun ennakkoasetelmat positiivisena virtana kentälle. Kumpi on paremmin ”herännyt” tähän vuoteen, levännyt, tankannut ja treenannut? Veikkaan tuttuun tapaan, että peli tulee olemaan kahden tiiviisti puolustavan joukkueen vähämaalinen taistelu – kuuluisa henkien taistelu. TPS:n maaliero on punaisten vastaavaa parempi +31 vs. +14, eikä TPS tosiaan ole hävinnyt tällä kaudella kuin korkeintaan yhdellä maalilla. SPV:n tappiot tulivat maalin ja kahden maalin erolla, joten pienestä marginaalista tultaneen tälläkin kertaa puhumaan.

SPV:n ykköskenttä on ollut tehojen valossa tasaisen vahva ja luotettava, ja niinä kertoina kun pisteitä ei ole liukuhihnalta tullut, kakkos- ja kolmoskenttä ovat kompanneet hienosti. TPS:n ykkönen on Jasper Juutin johdolla ikäluokan kärkeä, ja TPS:n nujertaakseen täytyy jokaisen kentän onnistua vähintään puolustamisessa. Vierailijalla ei heikkoja lenkkejä kokoonpanosta löydy.

Tervetuloa kannustamaan punaiset uuteen vuoteen!

Tulospalveluun tästä

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.