C2-pojat lähti Riihimäelle, katso mitä sitten tapahtui!

SPV:n C2-joukkue (-00) oli pelannut itsensä ehkä hieman yllättäenkin SM-sarjan puolivälieriin asti. Länsilohkossa neljänneksi sijoittunut SPV sai ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle vastaansa itälohkon ykkösen RSS Panthersin Riihimäeltä. Pelivelilaumassa oli hyvät paineettomat fiilikset ja mukava terveystilanne – SPV olisi siis valmis onnistuneella pelillä vaikka pieneen yllätykseen.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä. Panthers hallitsi ehkä lievästi palloa ja painoi peliä vieraspäätyyn, SPV sai vaarallisia tilanteita toiseen päähän lähinnä vastahyökkäyksistä. Maalivahdit kummassakin päässä olivat selkeästi onnistuneet peliin latautumisessaan, Valtteri Honko SPV:n maalilla piti joukkuetta pystyssä ja toisessa päässä SM-sarjan ainoa kauniimman sukupuolen edustaja Juulia Kataja torjui SPV:n vaarallisetkin lähentelyt erittäin varmasti.

Panthers-pelaajat haastoivat heti alusta pitäen rohkeasti keskelle kahden-kolmenkin SPV-pelurin välistä. Tuollaisissa tilanteissa mailat osuvat väkisinkin yhteen. Panthers saikin muutaman vaarallisen vapaalyönnin ja SPV:lle jäähynkin mailaanlyömisestä. Punainen kesti kuitenkin alivoiman hienosti, ja tuomaritkin ehkä korjasivat linjaansa sen verran, että jatkossa kaikkia mailankolahduksia ei niin tarkasti vihelletty. SPV pääsi niinikään kokeilemaan ensimmäisessä erässä ylivoimaa, mutta myös Panthers puolusti uhrautuvasti.

Ensimmäinen erä näytti siltä, mitä ennakkoon aavisteltiinkin – kotijoukkue Panthers vie peliä, mutta mukana roikkuessaan ja tiukalla puolustuksella SPV:llä on hyvä sauma yllättää. Ensimmäisen maalin iski viimein SPV, Konsta Haukkala siirsi Eemeli Jaakkolan syötöstä vieraat 0-1-johtoon ajassa 12:36. Kauan ei SPV saanut johdosta nauttia, kun vastustajan erittäin pirteästi läpi pelin esiintynyt Niko Remes tasoitti lukemat vain puoli toista minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä puhalsi punainen pyörremyrsky

SPV tuli toiseen erään hyvällä jalalla, useimmat hyökkäykset päätyivät Panthers-maalille ja vaaralliseen tilanteeseen. Ensin Johannes Varamäki laukoi suoraan juoksusta puolustajan kautta pallon maalin kattoon, ja siitä alkoi SPV:n tykitys. Haukkala toistamiseen, Pukkilan Atte, jälleen Haukkala, sitten vielä Malilan Johannes ja Virtasen Jasper – erä SPV:lle 6-0 ja taululla kotijoukkueen kannalta tylyt 1-7-lukemat.

SPV keräsi virtaa jokaisesta onnistumisesta, samalla kun kotijoukkue törmäsi kerta toisensa jälkeen SPV:n peittoihin ja viimeistään muuriin nimeltä Valtteri Honko. Edes erän puolivälissä otettu aikalisä ei onnistunut avaamaan Panthersin kipsiä, peli oli kääntynyt täysin vieraille – SPV:n sisäinen vaaleanpunainen pantteri oli löytynyt ja leimahtanut saman tien tulipunaiseksi. Panthers otti vielä erän loppuun jäähyn, joten tärkeä kolmas erä saataisiin vielä aloittaa ylivoimalla.

Panthersin yliyrittäminen meni jäähyilyksi

Heti kolmannen erän alkuun SPV hyödynsi ylivoiman Miika Latvala latvalan maalilla. Täysin yrityksen puutteesta ei kotijoukkuettakaan voi syyttää tylyistä lukemista huolimatta. Kaksi kertaa joukkue kanavoi yrityksen maaliksi ja viisi kertaa jäähyksi, joista viimeinen oli jo pieni ylilyönti. Onneksi Miika on lujaa tekoa, eikä loukkaantunut ”puhtaasta” selkäänajosta. SPV hyödynsi ylivoimat suhteellisen tehokkaasti, Joona Kettunen ja Eemeli Jaakkola siirsivät SPV:n jo 1-10 johtoon. Vastustajan maalatessa välillä, Konsta kuittasi siirretyn rangaistuksen aikana jo päivän neljännellään (4+1) lukemiksi 2-11. Pelimiehen kympillä SPV pääsi pelaamaan jopa viidellä kolmea vastaan puolitoista minuuttia, mutta sen Panthers puolusti hienosti aktiivisella karvauksella, eikä SPV:n pakkopeli päässyt juurikaan käynnistymään.

Vastustaja sai vähän lohtua kolmannellaan ja päivän hahmo Eemeli Jaakkola (2+5) kaunisteli taululle uskomattomat 3-12-lukemat.

Yleisöä Riihimäen urheilutalolle oli kertynyt mukavasti, ja ilahduttavasti myös kymmeniä punaisten kannattajia.  Kannustusta jäi varmasti runsaasti varastoonkin, sillä kuudetta kenttäpelaajaa ei juurikaan ottelun puolen välin jälkeen enää tarvittu. Tulevana lauantaina 28.3. sitä kuudetta pelaajaa taas tarvitaan, sillä Qmaxille vastaan asettuu sisuuntunut pantterilauma, joka pelaa ”veitsi kurkulla”. Voitolla, vaikka yhdenkin maalin, SPV:n tie veisi historiallisesti C-poikien mitalipeleihin.

Mikäli Panthers tasoittaa voitot, välieriin jatkava joukkue ratkotaan heti sunnuntaina Forssassa.

Tulospalvelu

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.