C2-pojat puolivälierissä!

Tulevana lauantaina (21.3.) SPV:n ”millennium”- eli -00-ikäluokan pojat aloittavat SM-puolivälieränsä Riihimäellä paikallisen RSS Panthersin vieraana. Seuraavana lauantaina (28.3.) pojat vastaavasti isännöivät riihimäkeläisiä Qmax Arenalla klo 17.30. Mitalipeleihin tarvitaan kaksi voittoa, ja mikäli kahden pelin jälkeen voitot ovat tasan 1-1, pelataan kolmas ja ratkaiseva puolivälierä jälleen Riihimäellä heti kotiottelua seuraavana päivänä.

Seuraa pudotuspelejä tästä linkistä

 

Miten tähän on tultu?

C2-poikien kausi on ollut pitkä, mutta väsymyksen merkkejä ei juurikaan näy. Pojat aikovat nauttia niin pitkään kuin rahkeita ja pelejä riittää – nythän ne tosipelit vasta alkavat!  Aika harva keväällä 2014 uskoi, kun joukkuetta try-outin kautta kasattiin, että vuoden päästä pojat pelaisivat SM-välierissä. Taaksepäin kun katsoo poikien tekemistä, niin ei se kuitenkaan mikään ihme ole.

Kevään try-outissa joukkueen rungoksi valikoitui aikaisemmin -00 valkoinen -nimellä kulkenut ryhmä. SPV-00 ”sini-punasta”, SPV-01:stä ja Nurmon Jymystä tuli jokaisesta muutama pelaaja. Samoin muutama alajärveläispoika on kauden mittaan tuonut oman panoksensa SM-tasolle rinnakkaisedustuksen kautta.

Vaikka Pietilän Anssin vetämän joukkueen harjoittelu lähti jo alkukesästä liikkeelle ”luulot pois” -menetelmällä, pojat osoittivat olevansa urheilijoita ja omaavansa kovan motivaation menestyä. Yli 60 tapahtuman jälkeen joukkue oli kauden kynnyksellä edelleen kasassa, ja pelaajia kelkassa sama määrä kuin lähtiessä. Iso pelaajarinki (25) toi mukavasti pientä sisäistä kilpailua pelipaikoista, mikä näkyi etenkin treeneissä – kukaan ei halunnut, eikä kellään ollut varaa jättää treenejä väliin ihan vähäpätöisten syiden vuoksi. Pojat oppivat myös nauttimaan tekemisestä, kovistakin treeneistä ja joukkue hitsautui suhteellisen nopeasti yhteen.

Kovan harjoittelun tulos näkyy, poikien kausi on ollut nousujohteinen. Vaikka tuloksen osalta vatsa onkin jo tavallaan täynnä, loppupeleihin lähdetään varmasti edelleen nälkäisinä, ei näitä pelejä liian usein pääse pelaamaan… Pojat ovat nyt itse nähneet, että kovalla harjoittelulla on päästy lähelle SM-kärkeä, motivaatiota tuskin tarvitsee ensi kesänäkään pahemmin herätellä. Vuodessa pystytään rakentamaan jonkinlainen pelillinen perusta juuri kasatulle joukkueelle, ja sellaisen kaksikko Pietilä-Peltomäki (Samu) on nyt onnistuneesti luonutkin. Siitä on hyvä jatkaa etenkin, kun joukkueen runko pysynnee pitkälti samana.

 

1. SM-karsintaturnaus Ruokolahdella 23-24.8.2014

SPV:n karsintalohkoon osallistui viisi joukkuetta, joista vain lohkovoittajalle oli tarjolla suora SM-sarjapaikka. SPV onnistui lyömään muut vastustajansa, mutta SSV, yksi ikäluokan menestyjäjoukkueista, oli vahvempi lukemin 6-3. Lohkon kakkossijallaan SPV kuitenkin pääsi karsintojen toiselle kierrokselle. Mainittakoon, että SM-sarjan itälohkossa pelannut SSV jäi lohkossaan kuudenneksi eikä päässyt pudotuspeleihin, vaikka kauteen lähdettäessä oli jopa yksi mestarisuosikeista.

Turnauksen tulospalvelu

 

2. SM-karsintaturnaus Kauklahdessa 30.8.2014

Vajaa viikko ensimmäisestä karsinnasta, ja bussin nokka oli suunnattu kohti Espoota. Aamulla vastassa FoSu, josta hermoja raastavan ottelun jälkeen 4-3-voitto ja SM-sarjapaikka oli vielä ihan omissa käsissä. Päiväpelissä vastaan asettui Oilers NG, eli -01-ikäluokan joukkue. Pienikokoinen ja ajottain pirteästi maalipaikkoja luonut espoolaisjoukkue taipui kuitenkin peliveljien käsittelyssä 1-5. Lohkossa oli tarjolla kaksi SM-paikkaa, ja muut pelit menivät veljien kannalta sopivasti ristiin. Niinpä pojat saivat tuuletella SM-sarjapaikkaa, vaikka yksi ottelu oli vielä jäljellä. Iltaottelussa vapautuneisuus ja peli-ilo näkyivät kauas, ja pojat kurittivat Loisketta 10-3.

Kauden päätavoite oli saavutettu jo karsinnoissa. Siitä kovien pelien kautta kehittämään peliä ja mittaamaan ikäluokan huippujoukkueita.

Turnauksen tulospalvelu

 

SM-runkosarja 12.10.2014-8.3.2015

SM-sarjan runkosarja oli jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon, SPV:n pelatessa länsilohkossa. Ilahduttavasti myös SB Vaasa oli pelannut tiensä SM-sarjaan, joten yhden kotiturnauksen lisäksi saatiin kaksi turnausta Vaasaan. Turun ja Espoon reissuja kun kauden aikana tuntui tulevan muutenkin ihan riittävästi.

Runkosarjasta lohkojen kolme parasta joukkuetta matkaisivat suoraan puolivälieriin. Lohkojen neljännet joutuisivat vielä yhteen karsintaotteluun aluesarjojen voittajista karsittavan joukkueen kanssa. Lopulta tämä neljäs sija jäi SPV:n osaksi, vaikka toisaalta alkukaudesta se olikin ollut ehkä vain kaukainen haave. Nälällä on taipumus kasvaa syödessä, ja runkosarjan edetessä oli selvää, että peliveljien tähtäin asettui lohkon sijalle kolme. Nokian KrP oli kuitenkin vahvempi joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa ja vei kolmannen paikan yhden pisteen turvin.

Muiden saadessa pienen huilitauon peleistä, SPV:n tie vei siis vielä ”tasonmittaukseen” aluesarjajoukkueen kanssa.

Runkosarjan tulospalvelu

 

SM-playoffs-karsinta Kokkolassa 15.3.2015

Kokkolassa karsintaotteluun SPV:n vastustajaksi tiensä selvitti Classic, joka voitokkaana ja varmasti nälkäisenä olisi kova pala koviin peleihin jo hieman rutinoituneelle SPV:llekin. Uusi upea Kampushalli loi hienot puitteet tärkeälle ottelulle.

SPV hallitsi peliä ottelun puoleen väliin asti Valtterin tylsyttäessä maalinsuulla Classicin pahimmat tilanteet yhtä salama-avauksesta tullutta lukuunottamatta. Joonan, Miikan (2x) ja Joelin viedessä SPV:n jo turvallisen tuntuiseen 4-1-johtoon, oli Classic pakotettu aikalisään. Classic, ja etenkin sen ykköskenttä, alkoi kuitenkin aikalisän jälkeen heräillä. Edellisillan myöhäisen karsintaottelun hapot oli nyt viimeistään karisteltu jaloista pois.

Classicin silmään laittama isompi pykälä pakotti SPV:tä rikkomaan ja murhaavalla ylivoimalla (2 sek ja 18 sek) Classic tuli minuutti aikalisästä jo maalin päähän. Pian sai SPV:kin ylivoiman vastustajan hakiessa vedon peittoa ilman etäämmälle lentänyttä mailaa. Johtavaksi pelaajaksi Pääkallon kausiennakossakin* jo tituuleerattu Miika osoitti, että arvio ei ollut tuulesta temmattu. Miika heilutti tahtipuikkoa ja viuhuva ruoska puhui jo kolmannen kerran – toiselle erätauolle mentiin Speven kahden maalin johtoasemassa.

Classic oli kuitenkin toisella erätauolla päättänyt, että helpolla SPV ei pleijaripaikkaa tule saamaan, pukukopista löytyi vielä yksi pykälä lisää. Vajaa minuutti kolmatta erää, Classic tulee maalin päähän ja pari minuuttia myöhemmin tasoihin. Nyt alkaisi henkien taisto ja pelimiesten kymppi.

No, juuri kun allekirjoittanut oli katsomossa ehtinyt lohduttautua, että SPV:llä ei ole mitään hätää, kun Jerikään ei ole vielä maalia tehnyt, niin samalla Jerin pommi paukahtikin takalinjoilta vastustamattomasti Classicin maaliin. Classic kuitenkin tuli lujaa loppuun asti ja reilussa minuutissa taas tasoihin. Onneksi allekirjoittanut huomasi, että Konstallakaan ei maalisarake ollut vielä auennut ja pum, sieltähän se taas SPV:n johtoon vievä osuma jo tulikin.

Anssin ollessa A-junnujen kanssa omassa karsintaturnauksessa, peliä johtanut Samu otti saman tien aikalisän rauhoittaakseen pelaajat loppuminuuteille ja antaakseen avainpelaajille hieman hengähdysaikaa. Puolustuksen kautta kuviot kuntoon, käännetään jos tulee mahdollisuus. Ja pojathan käänsi, mutta valitettavasti Konstan viimeinen yritys saattaa pallo maaliin osui mailaa pitävään käpälään ja tarkkana ollut tuomari lähetti Konstan kahden minuutin istunnolle.

Classic otti maalivahtia pois ja kuudella neljää vastaan pallo kimpoili SPV:n tiiviistä neliöstä välillä korkeallekin. Sieltä sen lopulta pompotteli itselleen Varamäen Johannes, joka taitavalla rystylyönnillä jatkoi pallon pienestäkin kulmasta tyhjään verkkoon – joko se nyt oli siinä? Toivottavasti, mutta tuskin, alivoimakin kun vielä jatkui…

Classic oli ärsyttävä vastustaja loppuun asti, viisi sekuntia edellisestä ja ero kaventui taas maaliin, vain 48 sekuntia ennen loppua. Vai tarvitaanko jatkoaika? Se vajaa minuutti meni allekirjoittaneelta sumussa pallon pomppiessa ja miesten sinkoillessa, mutta sumun hälvennettyä taululla olivat edelleen samat lukemat 8-7, kiitos ja kumarrus, myös Classicille mahtavasta pelistä!

SPV siis tästä ottelusta puolivälieriin, ja vastaan itälohkon ykkönen RSS Panthers.

Karsintaottelun pöytäkirja

*Salibandyn suosituimman nettiportaalin (www.paakallo.fi) kausiennakossa SPV oli arvioitu sarjan 13. parhaaksi joukkueeksi.

JO

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.