C2-pojat: Tie nousi pystyyn

Huono joukkue ei kasaa itseään viikossa 3-12-tappion jälkeen ja voita kahta seuraavaa kohtaamista. Riihimäkeläinen RSS Panthers kasasi ja voitti. SPV joutui toteamaan, että Panthersien itälohkon lohkovoitto ei ollut sattumaa, vaan vastassa oli peräänantamaton joukkue, joka ei ensimmäisen pelin jälkeen kipsannut enää toista kertaa. Huonolle ei hävitty.

SPV taipui ensin kotonaan lauantaina 3-6 ja sunnuntaina Forssassa 9-5. Pienet saumat SPV:llä kummassakin pelissä oli, mutta voitto olisi vaatinut Riihimäen voiton kaltaista hurmosta. Vastustaja oli viikon aikana latautunut murskatappion jälkeen hyvin maalivahti Juulia Katajaa myöten. SPV sai viikonlopun otteluissa tehdä suuren määrän töitä jokaista maalia kohtaan, kun taas Panthers rankaisi  tappavan tehokkaasti lähes jokaisesta SPV:n ottamasta jäähystä. SPV sai vastaavasti oman ylivoimansa tuottamaan tulosta oikeastaan vasta ottelusarjan lopulla.

Lauantain ottelussa nähtiin myös erittäin harvinainen oma maali. Panthersin johtaessa ottelua neljä minuuttia ennen loppua 5-2 SPV otti jäähyn. Siirretyn rangaistuksen aikana Panthers otti maalivahdin tilalle kuudennen kenttäpelaajan, ja Panthers-puolustajan luja syöttö alaspäin suuntautuikin omaan maaliin. SPV joutui kuitenkin pelaamaan seuraavat minuutit alivoimalla, ja lopulta puoli minuuttia ennen summeria lauantain hahmo Niko Einiö (3+2) viimeisteli tyhjiin loppulukemat 3-6. SPV:n kahdesta muusta maalista vastasivat Jasper Virtanen ja Johannes Malila.

Sunnuntaina lähdettiin Forssaan lyömään kapuloita Panthersien hyvän olon -rattaisiin, mutta vastustaja ei ollut liiaksi tuudittautunut edellispäivän voitosta. Ensimmäinen erä vastustajalle 1-0. Johannes Varamäki tasoitti pelin toisen erän alussa, mutta vastustaja kuittasi heti kahdessa seuraavassa vaihdossa lukemiksi jo 3-1. Jeri Heikkilän kaventaessa ylivoimalla tilanteeksi 3-2, oma alivoima kostautui vielä erän lopussa ja vastustaja viimeiseen erään 4-2-johdossa.

Erän alku oli valitettavasti jälleen pantterien. Vain 25 sekuntia ehti kulua, kun tilanne oli jo 5-2. Vain pari minuuttia siitä, SPV:llä liikaa miehiä kaukalossa ja alivoiman aikana vielä toinenkin jäähy punanutuille. Panthers rankaisi molemmista jäähyistä ja taululla oli jo aika toivottoman tuntuiset 7-2. Vastustaja lisäsi eron vielä kuuteen ennen kuin SPV:kin sai onnistumisia ylivoimalla. Ensin Heikkilä päivän toisellaan, sitten Latvalan Miika. Välissä tosin Pantherskin maalasi ja Varamäen onnistuessa ihan pelin lopulla myös toistamiseen, taululla oli lukemat 9-5. Ei siinä paljoa jossiteltavaa jäänyt.

Kaiken kaikkiaan C-poikien kausi oli onnistunut ja paikka kahdeksan joukossa vähintäänkin positiivinen yllätys. Nälällä on taipumus kasvaa syödessä, joten mitalipeleistä putoaminen oli tietenkin tapahtumahetkellä suuri pettymys. Nyt kun menestystä on jo melkein päästy maistamaan, sitä myös arvostaa ihan eri tavalla, ja pojilla on varmasti nälkää harjoitella seuraavakin kesä päättäväisesti.

SPV-00 Edustus kiittää kaikkia faneja ja tukijoitaan SM-kaudesta 2014-15. Pojista tullaan kuulemaan pitkin kevättä ja kesää, onhan tässä vielä ”Kohoskuppia” ym. tavoittelemisen arvoista. Huilaamaan pojat eivät saman tien pääse, sillä heti tällä viikolla ovatkin jo sitten urheiluakatemiaan pyrkijöillä valintatestit. Läpivuotinen urheilijan elämä on alkanut.

Joukkueen Facebook-sivu

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.