Pronssia Mestareiden Cupista!

SPV:n -00-ikäluokan edustusjoukkue oli jälleen saanut  kutsun lähteä Turkuun taistelemaan  Mestareiden Cupista yhdeksän muun kovan joukkueen kanssa. Turnaukseen lähdettiin ennen kaikkea hakemaan tuntumaa SM-tason vauhdista ja kohtaamaan joukkueita, joita ei aiemmin oltu kohdattu. Kuluissakin päätettiin säästää lähtemällä matkaan edellisen päivän sijaan ensimmäisen pelipäivän aamuna klo 5.30.

Koovee

SPV:n lohkossa olivat Tiikerit, GrIFK, Steelers ja Koovee, jonka punainen pääsi mittaamaan ensimmäisenä aamulla klo 10.30. Oli ihan selvää, että molemmat joukkueet olivat aikaisesta aamusta ja bussimatkasta enemmän tai vähemmän kankeina, ja ottelu lähtikin hieman tunnustellen matkaan. Sitä mukaa kun jalat ja kädet alkoivat lämmetä, vauhti kasvoi ja paikkojakin alkoi syntyä ennen kuin 2×15 minuuttia tuli täyteen.

Pukkilan Atte aloitti maalinteon katkaisemalla vastustajan poikkarin ja vetämällä verkot tötterölle ajassa 12:01. Muutamia minuutteja myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun Varamäen Johannes luikerteli karkuun vastustajalta, joka joutui lopuksi rikkomaan ”Joskin” lentäessä pahan näköisesti vastustajan maalin takana. Joskia lähdettiin viemään sairaalaan eikä tilanne näyttänyt hyvältä. Vastustaja lähetettiin oikeutetusti kärsimään 5 minuuttista, josta SPV ehti hyötyä noin puolet. Pari minuuttia myöhemmin Liedon Elmeri oli vähän vastustajaa ”isompi” ja ilman punaisia lasejakin katsottuna tilanne näytti enemmänkin vahingolta. Pahan näköisesti siinä vastustaja lensi, mutta ei onneksi loukkaantunut. Tuomari näki tilanteen kuitenkin yhtä pahaksi kuin aiemman ja määräsi myös Elmerin vitoselle. SPV kesti hienosti Kooveelle jäljelle jääneen ylivoiman. Sen sijaan hyvin pian jäähyn päätyttyä Koovee vihdoin onnistui tasoittamaan.

Loppua kohti vauhdin kiihtyessä maalivahdit pääsivät isoon rooliin ja myös kantoivat hienosti vastuuta. SPV:n maalissa torjunut Leevi Puoskari otti loppupuolella muutaman ”game saverin” ja antautui ainoastaan tuolle suoraan poikkarista tulleelle vastustamattomasti yläkulmaan painuneelle Kooveen tasoitukselle.

Loppulukemat 1-1 olivat ehkä oikeutetut, vaikka Koovee aavistuksen verran lopussa painoikin peliä SPV:n päätyyn. SPV kuitenkin kesti Puoskarin johdolla. Nyt oli jalat auki seuraavaa peliä varten.

GriFK

Toisessa ottelussa vastaan asettui toinen turnauksen suosikeista, Kauniaisten ylpeys Grankulla IFK eli GrIFK eli tuttavallisimmin ”Grani”, joukkue jota ei onnistuttu viime kaudella kolmessa pelissä edes haastamaan. Grani on tälle kaudelle vieläpä vahvistunut hajonneen SSV:n ykköspelaajilla, Panthersien kärkihyökkääjä Niko Laitilla sekä Seinäjoen säbäleireiltäkin tutulla Hanhisalon Viljamilla (Erästä).

Peli oli  yllättävän tasainen, vaikka Grani palloa pitikin ja liikutti vahvasti. SPV puolusti pääosin tiivisti ja sai paikkoja vastahyökkäyksiin. Lopulta kuitenkin ero oli niinkin iso kuin neljä maalia, mutta niinkin pieni kuin vahvoja yksilösuorituksia esittänyt Eetu Manninen (4+0). Tulos 6-2 oli ehkä jotain sellaista mitä osasi odottaa, Mannista ei tälläkään kertaa saatu kiinni.

SPV:n maaleista vastasivat Latvalan Miika ja Kettusen Joona, joka kävi laittamassa pallon loppuminuuttien yyveellä pussiin.

Tiikerit

Kolmannessa pelissä vastaan asettui uusi tuttavuus, Tikkurilan Tiikerit, joka oli viime kaudella SM-sarjan länsilohkon kakkonen ja hävisi lopulta pronssiottelussa GriFK:lle. Aluksi Tiikerit-lauma näytti hieman kesyltä, käsiä joukkueelta selkeästi löytyi ja pallo liikkuikin taitavasti ja tarkasti mieheltä toiselle, mutta pääosin vain omalla puolustusalueella. SPV näytti joukkueelta, joka oli kesällä hieman juossutkin. SPV siirtyikin heti ensimmäisen minuutin lopuksi 1-0 johtoon kapteeni Jaakkolan maalilla. Tiikerit kavensi ajassa 6:50, mutta SPV lisäsi pökkyä pesään ja Heikkilän Jerin ylivoimamaalilla ja Pukkilan Aten osumalla siirtyi jo 3-1-johtoon. Peli näytti jo melkein voitetulta, mutta sitten Tiikerit heräsivät ja saivat Mikko Ylikojolan kahdella maalilla pelin tasoihin. En tiedä kertoiko joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen  voimasuhteista vielä yhtään mitään. Ottelua parhaiten kuvaa ehkä valmentaja Pietilän kommentti pelin jälkeen ”Se joukkue olisi ollut aika vahvoilla, joka olisi saanut toisessa erässä kolme peräkkäistä syöttöä omille”.

No, voimasuhteita päästään kokeilemaan uudestaan jo huomenna lauantaina, kun SPV matkustaa Tiikereiden vieraaksi uudelle Tiger Sport Areenalle Vantaalle.

Tiikerit muuten marssi turnauksessa loppuotteluun asti ja löipä vielä finaalissa Granin. SPV:n sarjakausi alkaa siis käytännössä ikäluokan ”kuuminta” joukkuetta vastaan.

Steelers

Hämeenlinnasta tuleva Steelers oli turnauksen ainoa ei-SM-sarjajoukkue, mutta ei kuitenkaan millään lailla väheksyttävä. Etenkin yhtä ikäluokan kovimmista pistelingoista, Takalan Josea, osattiin pelätä. Vahva ja ulottuva, ajoittain palloa dominoinut Takala puolustettiin kuitenkin ratkaisuhetkillä riittävän hyvin, eikä muistakaan Steelers-pelaajista löytynyt ratkaisuvoimaa. SPV:stä sen sijaan löytyi tulivoimaa laajalla rintamalla: Malila, Haukkala, Pukkila (jälleen!), Oosi ja 5-0-osuman yli puolen kentän vapaalyönnistä ”sipaissut” Koskelan Aleksi.

Ylimääräisen tsempin pojat saivat varmasti pukukopissa ennen peliä, kun TYKsistä palanneen Joskin mukana tuli hyviä uutisia — vamma oli luultua lievempi, ja Joski nähdään kohtuullisen pian takaisin kentällä, tosin katsojankin pitää tuolloin olla hereillä, sen verran nopeasti kaveri liikkuu.

Molemmat lohkot olivat todella tasaisia ja sekä järjestyksiä että pudotuspelien vastustajia saatiin odottaa viimeisiin peleihin asti. Lopulta SPV:n sijoitus lohkossa oli 3. ja vastustajaksi toisen lohkon kakkonen Nokian KrP.

KrP – puolivälierä

Puolivälierän esitys Nokian KrP:tä vastaan oli pojilta aika ”steady” 3-1-voitto. Vastustaja onnistui vasta viimeisellä minuutilla, kun SPV oli latonut siihen mennessä riittävät kolme maalia. Ensimmäisen laukoi Heikkilä ”viivalta” tasalukemin ja ratkaisevat kaksi maalia lähti molemmat Kettusen lavasta ylivoimalla. Valtterin (Honko) toinen peräkkäinen nollapeli jäi 10 sekunnin päähän. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin läpi turnauksen ja osoittivat, että maalivahtiosastoltakin löytyy varaa mistä valita.

GrIFK – välierä

Välierässä vastaan asettui taas Grani, mutta pojat lähtivät ennakkoluulottomasti matkaan. Vain minuutti oli pelattu, kun Kettunen pääsi turnauksen neljännellään viimeistelemään Pakkalan syötöstä johdon punaisille. Grani sai kuitenkin pelin nopeasti pyörimään ja siirtyi 10 minuutin jälkeen rankkarista jo 3-1-johtoon. SPV ei kuitenkaan missään vaiheessa antanut periksi saati luovuttanut. Jasper Virtanen kavensi 3-2:een, mutta pian Grani karkasi jälleen kahden maalin johtoon. SPV:llä kuitenkin jalka riitti ja hyökkäykset alkoivat väkisin vyöryä Granimaalille. Pukkila, myös turnauksen neljännellään, aloitti takaa-ajon ja Haukkalan Konsta ajoi lopussa väkisin maalille ja runnoi punaiset jo tasoihin. SPV:llä oli lopussa todella hyvä draivi päällä ja Granileiri ehkä hieman yllättävässäkin tilanteessa pakka hieman sekaisin. Siinä mielessä voidaan sanoa loppusummerin tulleen SPV:n kannalta liian aikaisin, ja turnauksessahan se tarkoitti suoraan rankkareihin menoa.

Rankkareissa Grani ratkaisi jo kaksien laukojien jälkeen onnistuen molemmissaan, kun taas SPV-pelaajien yritykset kilpistyivät Graniveskaan ja ylärimaan.

Kaiken kaikkiaan turnaus osoitti, että ikäluokan SM-sarja tulee olemaan kärjen osalta ehkä ennakoitua tasaisempi. Grani oli toki vahva, mutta ei lohkossaan odotetun ylivoimainen. TPS sen sijaan rämpi koitturnauksessaan jääden ensin lohkonsa neloseksi ja pudoten Granille jo puolivälierässä. SPV arvioitiin kahdessa ennakossa turnauksen sijoille 5-8, joten pronssimitalia (sijat 3-4) voidaan pitää onnistumisena.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.