C-00 SM-karsintaennakko: Ilves

Reilun viikon päästä Seinäjoella pelattavaan SM-karsintaan saapuu vieraakseemme neljä kovatasoista joukkuetta. Teemme pienen ennakon jokaisesta joukkueesta ja aakkosissa ensimmäisenä aloitamme Ilveksestä, joka tulee tietenkin mistäs muualta kuin Tampereelta. Ennakoissa summaamme lyhyesti kunkin joukkueen edellisen kauden, kesäharjoittelun ja mahdolliset muutokset joukkueen sisällä, sekä tietenkin pienen puntaroinnin joukkueen mahdollisuuksista. Turnauksen paras menee suoraan SM-sarjaan, turnauksen 2. ja 3. matkustavat seuraavana viikonloppuna  jatkokarsintaan.

ILVES, Tampere

Viime kausi:

SM-sarjapaikan saavuttaminen oli Ilvekselle viime kauden kovin juttu. Ilves voitti tasaisen karsintalohkonsa maalierolla yhden maalin turvin. Hyvä muistutus tähänkin karsintaturnaukseen siitä, että jokainen tilanne ja minuutti tulevat merkitsemään. SM-sarjan itälohkossa joukkue kärsi useita kirvelevän niukkoja tappioita, mutta saavutti myös muutamia komeita voittoja. Ilves ei pisteitä paljoa kerännyt, mutta sitäkin enemmän arvokasta kokemusta kovista ja tasaisista peleistä. Kokonaisuutena viime kausi jäi Ilves-leirissä mieleen vahvasti plus-merkkisenä, jo pelkästään sarjaan pääsyn myötä.

Tuleva kausi:

Joukkueen ydinrunko on pysynyt tiukasti koossa, vaikka lähialueella on useita muitakin SM-sarjatason joukkueita. Muutama peluri on siirtynyt jäähdyttelemään alemmille tasoille ja paikkaamaan on hankittu muutama motivoitunut ja potentiaalinen kehittyjä. Valmentaja Sami Paldanius näkee menneessä kesässä sekä huonoa että hyvää. ”Kesä on ollut repaleinen rippileirihommien takia, eikä koko porukka ole ollut kasassa montaakaan kertaa kesän aikana. Aktiivisimmille treenaajille ollaan kuitenkin saatu kovat pohjat tulevan kauden haasteita silmällä pitäen”.  ”Joukkue lähtee tekemään neljää hyvää rentoa suoritusta”, summaa Paldanius.

Arvio:

Altavastaajan rooli kelpaa Ilvekselle tämänkin kauden karsintoihin ja joukkue pyrkii pilke silmäkulmassa pelaamaan omaa peliään ja kiusaamaan ennakkosuosikkeja. Joukkue luovuttaa valmentajansakin puheiden mukaan paineet sarjapaikasta mieluusti muille. Ilves tulee varmasti ottamaan pisteitä, mutta jatkokarsintaan pääsy vaatii ainakin kaksi nappisuoritusta. Taistelee kynsin ja hampain vähintään toisesta jatkokarsintapaikasta.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.