SPV -00 valkoinen MälarEnergi cupissa

19.4. koitti vihdoin se päivä kun valkoiset nousivat bussiin ison kannattajajoukon kanssa. Nokka käännettiin kohti Turkua ja matka joukkueen ensimmäiseen ulkomaanturnaukseen alkoi. Turun satamassa vaihdettiin kulkupeliä Baltic Princessaan joka kuljetti meidät turvallisesti Ruotsin puolelle Tukholmaan.
Turnaus oli alkanut jo perjantai-iltapäivällä mutta järjestäjät huomioivat hienosti meidän toiveet ja ensimmäinen pelimme alkoi lauantaina klo 9:30. Vastaan asettui Tyresö Trollbäcken IBK. Poikia jännitti ehkä enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin. Vastustajan valmentaja kertoi sanoneensa joukkueelleen ennen peliä että; ”ei Suomesta Västeråsiin lähdetä huonolla joukkueella”. Ja eihän me toki huonolla joukkueella matkassa oltukaan. Peli päättyi meidän hyväksi 3-1 ja turnaus oli saatu hyvään alkuun.
Seuraavat pelit olivat vasta iltapäivällä, joten ruokailun jälkeen oli hyvää aikaa käydä vähän ostoksilla. Pojat olivat tehneet hyvin taustatyötä ja selvittäneet, että kaupungista löytyy salibandypelaajan paratiisi; Assist-salibandykauppa. Poikien ilmeet olivat näkemisen arvoisia kun he eivät oikein tienneet mihin mailaan ottaa kiinni kun seinät olivat täynnä toistaan hienompia pelivälineitä. Ystävällinen myyjä palveli minkä ehti ja kauppa kävi kun lähes jokaiselle jäi käteen uusi Salming tai Unihoc.
Iltapäivällä pelit jatkuivat ja samalla halli vaihtui. Nyt pelattiin kuuleman mukaan käsipalloalustalla. Se osoittautui todella liukkaaksi ja meillä oli suuria vaikeuksia pysyä pystyssä. Toinen pelimme päättyi 4-4 Ekerö IK:ta vastaan.
Alkulohkon voitto ratkaistiin kolmannessa ottelussa, jonka pelasimme paikallista Västerås IBS 01 vastaan. Peli oli tiukkaa vääntöä ja kun pelikello oli hajonnut jo aikaisemmassa pelissä niin aikaa otettiin sitten käsipelillä. Erien piti kestää 15 min juoksevaa aikaa mutta niin ne vaan taisivat kestää yli 20 min kun kotijoukkuetta yritettiin saada voittajaksi. SPV kuitenkin vei voiton 2-1 ja lohkovoiton.
Sunnuntai aamuna oli sitten puolivälierän vuoro ja vastaan asettui FBI Tullinge. Peli pelattiin paikallisen naisjoukkueen kotiareenalla. Nyt oli jo kunnon katsomokin ja myös katsomossa saatiin kisaa aikaiseksi. Tullingen kannustusjoukot olivat varustautuneet rummuilla ja torvilla ja veivät kalustoylivoimallaan voiton. Pelissä maalinteon aloitti SPV. Ottelu eteni 2-2 tilanteeseen tasatahtia, jonka jälkeen Tullinge meni 3-2 johtoon. Saimme tasoitettua pelin viimeisellä minuutilla ja edessä oli rangaistuslaukaukset. Tullinge onnistui viimeistelyssä paremmin ja vei kisan 2-1. Tullinge eteni välieriin ja meidän pelit loppuivat tähän. Poikien pettymys oli suuri kun oltiin kuitenkin niin lähellä. No, hetken kuluttua ilmeet taas kirkastuivat kun alettiin suunnitella miten saadaan aika kulumaan ennen laivanlähtöä.
Västeråsista ajeltiin Tukholmaan, jossa oli sopivasti aikaa ostoksille ja kaupunkiin tutustumiseen. Illalla sitten TallinkSiljan Galaxy-laivassa pojat saivat hiukan vapaamman ohjelman ja viimeistään silloin pettymys haihtui mielestä.
Seinäjoella olimme maanantaina n. klo 13:00. Takana oli antoisa reissu, joka pysynee poikien mielessä pitkän aikaa. Sijoituimme kahdeksan parhaan joukkoon. Sarjassa oli 24 joukkuetta. Emme hävinneet yhtään peliä varsinaisella peliajalla. Voitimme sarjassa toiseksi tulleen joukkueen. Voimme olla erittäin tyytyväisiä niin peleihin kuin muutenkin koko matkaan. Kateellisia olemme Västeråsilaisille heidän halleistaan. Turnauksen käytössä oli 16 täysimittaista kenttää. Loppuottelut pelattiin todella hienolla Bombardier-Areenalla. Oli matka sen verran onnistunut, että voimme tehdä vastaavan matkan joskus uudestaan.

SEINÄJOEN PELIVELJET

SPV:N TOIMISTO

toimistopeliveljet.com
050 432 2508
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Seinäjoen Peliveljet ry (SPV) on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille.