EräViikingit jatkoaika-voitolla finaaliin

EräViikingit – SPV  6 – 5 ja. (0-1, 3-2, 2-2, 1-0)

SPV:n ja EräViikinkien välisen välieräsarjan seitsemäs ja viimeinen ottelu pelattiin eilen Vantaalla. Ottelu oli juuri sellainen kun välieräsarjan Game Sevenin kuuluikin, ja ottelu antoi sarjalle arvoisensa päätöksen, kun voittaja selvisi vasta jatkoajalla.

Ensimmäistä erää mentiin pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, mutta myös Peliveljiltä nähtiin muutama vaarallinen hyökkäys kotijoukkueen päähän. Ottelu pelattiin ensimmäisen erän puolivälin yli ennenkö saatiin ensimmäinen tilastomerkintä. Ajassa 12:29 Ossi Jalonen lähti 2 minuutin istunnolle mailan painamisesta, ja SPV ei jättänyt mahdollisuutta käyttämättä. Nopean kuvion päätteeksi 7 sekuntia ennen jäähyn päättymistä SPV kapteeni Kuusela pääsi iskemään pallon melkein tyhjään maaliin Jari Hankkion hyvästä poikkisyötöstä. Erän lopun kotijoukkue vyörytti hyökkäys toisensa perään palloa SPV maalille, mutta Peliveljet puolustivat tiukasti ja Hannes Hannula oli loistavassa vireessä SPV maalilla. Erätauolle lähdettiin vieraiden 0-1 johdossa.

Toiseen erään tuli edelleen kova ja nopea kotijoukkue. Nopeasti erän alkuun Tom Strömsten toi kotijoukkueen tasoihin, ja reilu 6 minuuttia myöhemmin Strömsten onnistui toistamiseen maalin edestä siirtämään pallon ohi Hannulan. SPV:lle tarjoutui erän puolessä välissä unelma paikka, kun Tommi Rosendahl otti väkivaltaisuudesta 5+20 jäähyn. SPV onnistui ylivoimalla kahdesti. Ensimmäisen teki Sami Koski komealla yksilösuorituksella, ja toisesta vastasi SPV kapteeni Ville Kuusela. Ylivoima ei kuitenkaan päättynyt Peliveljien kannalta ihan parhaalla mahdollisella tavalla, kun EräViikingit pääsivät alivoimalla vastahyökkäykseen, ja Tom Strömstenin hienon yksilösuorituksen päätteeksi Jukka Soini iski pallon SPV maalin alakulmaan tuoden kotijoukkueen taas tasoihin. Erätauolle lähdettiin lukemissa 3-3.

Kolmas erä oli tiukkaa puolustustaistelua Peliveljiltä. 55 minuutille saakka ottelua pelattiin 3-3 tasalukemissa, kunnes Tommi Aron kaukolaukaus löysi hyvän maskin ansiosta tiensä maalin perukoille. Vain minuuttia myöhemmin kotijoukkue taisteli pallon ohi SPV hyökkääjien, ja Jani Kukkola iski pallon tarkasti yläputken alle lyöden lukemiksi jo 5-3. SPV luotsi Tommy Koponen otti tässä vaiheessa ottelua aikalisän, kun ottelua oli jäljellä 3 ja puoli minuuttia. SPV lähti hakemaan ottelun kavennusta ja tasoitusta ilman maalivahtia. Jälleen nähtiin tuttua taistelevaa SPV:tä, sillä ensin ajassa 59:09 Hankkio iski nopeasti Holopaisen syötöstä pallon Strandbergin verkkoihin ja vain 6 sekuntia ennen ottelun loppua Mikko Kohonen siirsi ”riparipallon” Strandbergin nenän edestä maaliin. Summerin soidessa ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta luvuissa 5-5.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain vajaa 3 minuuttia, kunnes ottelun voittaja selvisi. Kotijoukkue EräViikingit saivat lähivaparin SPV:n maalilta ja Peliveljien tiiviistä muurista huolimatta Miko Kailiala onnistui löytämään aukon Hannes Hannulan torjunnasta ja viemään joukkueensa SuperFinaaliin haastamaan istuvaa mestaria Classicia.

Ottelupöytäkirja

Loistavasta taistelusta ja välieräsarjasta huolimatta Peliveljet olivat tällä kertaa maalin verran huonompia, mutta jatkavat kautta vielä ottelun verran, kun SPV taistelee pronssimitaleista Happeen kanssa. Pronssipeli pelataan keskiviikkona 19.4 Seinäjoen Urheilutalolla ja ottelu alkaa kello 18:30. Lähde katsomoon kannustamaan Seinäjoen salibandy-ylpeys SPV:tä, kun taistellaan pronssisista mitaleista. Kotijoukkue tarvitsee kaiken yleisön tuen!