EräViikingit vierasvoittoon Standbergin johdolla

SPV – EräViikingit 5-6 (1-4, 1-0, 3-2)

Seinäjoen Peliveljet koki pudotuspelikevään ensimmäisen tappion, kun EräViikingit voitti kolmannen puolivälierän lukemin 5-6.

Ottelun alussa kotijoukkueen tekeminen oli uneliasta ja huolimatonta.  EräViikingit puolestaan tuli otteluun täysin uudella taisteluilmeellä ja purki SPV:n korkean karvauksen helponoloisesti. Molemmissa päässä nähtiin lukuisia maalipaikkoja mutta vierasjoukkueen terävämpi viimeistely piti EräViikingit johdossa lähes koko ottelun. Toisessa ja kolmannessa erässä SPV hakkasi päätä seinään, kun vierasjoukkue tilkitsi oman pään ansiokkaasti Lauri Kapasen ja Santtu Stangbergin johdolla. Joukkue puolusti uhrautuvasti ja ainoastaan harvat SPV:n vedoista saavutti loistavasti torjuneen Strandbergin. SPV haki kolmannen erän lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Kolme sekuntia ennen päätössummeria Joni-Arttu Sieppi pääsi hakemaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta mutta ottelun parhaana palkittu helsinkiläisvahti venyi vedon eteen ja varmisti voiton vierasjoukkueelle.

Kaks ekaa peliä oli ihan hyviä ja kyllä me tänäänkin oltiin mielestäni peli päällä, ainakin ensimmäisen erän jälkeen. Tämä oli hyvä muistutus meille että meidän täytyy olla parhaimmillaan että voittoja näistä peleistä saadaan. Kaks voittoa tuli aika selvin numeroin niin en tiedä antoiko se meille väärää kuvaa siitä että vähempikin riittäisi. Tosiasia on se että 100 prosenttia pitää antaa jos voittoja halutaan. Nyt katsotaan vähän nauhaa ja uskon että sieltä on helposti nähtävillä että miksi tänään oli hengetöntä ja hävittiin tää matsi. Hommia.” –Jari Hankkio