Hyvä ensimmäinen erä riitti voittoon lauantaina

SPV – SalBa 6-4 (4-0,1-1,1-3)

1223 silmäparia todisti Seinäjoki Areenalla, kun SPV kaatoi Raumalta saapuneen SalBan lukemin 6-4.

Kotijoukkue tuli otteluun vahvasti, kun kuuden minuutin jälkeen pelitaulussa oli lukemat 3-0. Teemu Kortelainen kaivoi palloa maalistaan parin minuutin välein, kun Mikko Kohonen, Tommi Hakala ja Sami Koski tarjosivat shokkihoitoa vierasjoukkueelle. Vieraiden aikalisä herätti koiralauman taisteluun mukaan ja seuraavaa osumaa saatiin odottaa erän viime sekunneille asti. Maali olikin yksi kauden komeimmista, kun Sami Koski nosti pallon ylös, missä maalille noussut Matias Veikkola taituroi pallon verkon perukoille. Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 4-0 johtoasemassa.

Toinen erä oli tasaisempaa vääntöä. SalBa pääsi enemmän palloon ja SPV puolusti kurinalaisesti. Punapaitoja pitkään edustanut Erik Härkönen onnistui maalinteossa ja kavensi tilanteeksi 4-1. Sama mies komennettiin erän puolivälissä kiinnipitämisestä jäähylle ja Sami Koski ampui ylivoimalla tavaramerkkinsä mukaisesti pallon etuyläkulmaan. Erässä ei nähty muita osumia ja tauolle siirryttiin 5-1 tilanteessa.

Viimeisen erän alussa nähtiin jälleen parempia suorituksia hyökkäyspäässä. Tommi Hakala iski illan toisensa vieden kotijoukkueen 6-1 johtoon. Miika Malkamäki komennettiin estämisestä 2 minuuttiselle ja SalBa lähti hakemaan kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Antti Vuorinen onnistui maalinteossa ja herätti vieraat taistelemaan sarjapisteistä. SalBa haki vimmatusti lisäosumia ja onnistui maalinteossa kahdesti Mikko Viitasen ja Joni Peltolan osumilla. SPV:llä oli paikkansa lyödä pallo tyhjiin mutta vedot viuhui ohi maalin. Viimeiset minuutit SPV puolusti maaliaan uhrautuvasti ja ottelu päättyi Seinäjokelaisyleisön riemuksi punaisten 6-4 voittoon.

”Tultiin hyvin otteluun. 3-0 osuman jälkeen tuli jakso, jossa pelattiin hieman kurittomasti. Toinen erä oli taas kurinalainen mutta hieman mielikuvitukseton. Pallo oli enemmän SalBalla ja mutta puolustettiin hyvin ja pidettiin SalBa pois maalipaikoilta. Kolmas erä oli tasainen mutta loppu jäi hieman kaivelemaan” -Tommy Koponen

”Hyvä alku riitti mutta muuten oltiin aika heikkoja. Peli oli aika matalatemponen. Välillä pelattiin fiksusti ja välillä hukattiin palloa. Onneks saatiin kaks pistettä.” -Tuomas Mustonen