Josba anasti pisteet Peliveljiltä

Itämaan tietäjät ryöstöretkellä
SPV-Josba 9-10 ja. (2-2,3-4,5-3,0-1)

Seinäjoen Peliveljet sai isännöidäkseen vieraita kaukaa idästä, kun Joensuun Josba saapui lauantaiehtooksi Urheilutalolle. SPV pelasi ottelun sinisillä pelipaidoilla puna-asuista Josbaa vastaan. Villeimmän huhupuheen mukaan joensuulaisten pelipaidat makaavat tällä hetkellä merenpohjassa.

Ottelun ensimmäinen erä oli tylsää salibandyä. Champions cupiin voimansa tuhlannut SPV näytti väsyneeltä ja haluttomalta, eikä Josbakaan kovin suurta liikettä näyttänyt.
Minuutin kohdalla vieraat menivät johtoon. Josba pelasi kulmavaparista palloa maalille, josta se ladottiin sisään.
Erän pallonhallinta oli SPV:llä. Kohoselle tuli useita paikkoja tasoittaa peli, mutta joensuulaisten maalivahti Jesse Huurrekorpi torjui mainiosti.
Peliveljet pääsi ylivoimalle, muttei meinannut saada palloa maaliin. Josballa kävi välillä kuusikin miestä kentällä, eikä alivoimasta ollut tietoakaan. Onneksi tuomarit tämän huomasivat ja SPV pääsi myllyttämään hetkeksi viidellä kolmea vastaan.
Kotijoukkue tuli tasoihin, kun Sami Koski syötti lähivaparista Janne Hulmille, joka laukoi lukemat 1-1:een.
Josba meni pian uudelleen johtoon.Vapaalyönti läheltä, syöttö poikittain ja pallo ohi Ihmeen.
Erätauolle mentiin 2-2 lukemissa, kun paikkoja tuhlaillut Kohonen sai vihdoin läiväistyä sisään Juha Kivilehdon kauniin syötön jälkeen.

SPV siirtyi ensimmäistä kertaa pelissä johtoon, kun Tuukka Kiviranta löi toisen erän alussa läpiajon päätteeksi kuulan verkkoon. Pian SPV tuplasi huonosti omassa päässä ja Perttu Puska pääsi syöttämän Petri Väänäselle, joka tasoitti pelin.
SPV sai loisto mahdollisuuden mennä uudelleen johtoon, kun Petri Hakosen vahvan ajon päätteeksi, Josba-pakin rikkomuksen seurauksena, joukkueelle vihellettiin rangaistuslaukaus. Laukomaan astellut Kivilehto yritti ujuttaa pallon maalivahdin puikoista sisään – yritykseksi jäi.
Josba painosti. Sinisten päädyssä Miika Malkamäki ajautui kulmavääntöön, jossa hänen mailansa napsahti poikki. Pallo ajautui punapaidoille, jotka menivät uudelleen johtoon.
Hyi olkoon, kohta peli oli 3-6. Ensin Josba maalasi huonon purun jälkeen ja sitten löysän oman pään pelaamisen jälkeen. Tämä riitti maalivahti Jarno Ihmeelle, joka teki tilaa Julius Kivimäelle.
Maalivahdin vaihdos sekä uuden hyökkäysvitjan Hakala-Urmas-Ahola sisäänajo tuottivat energiaa kotijoukkueen peliin.
Ensin Jyrki Holopainen laittoi Ville Kuuselan kulmavaparista lirun etukulmaan. Pian tämän jälkeen normaalisti puolustajana pelaava, tänään piikkinä sähköttänyt, Henri Urmas kääkäisi kantin etuyläkulmaan. Vedon voimasta katkennut maila sai jäädä lattialle tuuletuksen ajaksi.
Toiselle erätauolle mentiin kutkuttavissa 5-6 lukemissa.

Kolmannessa erässä SPV tuli vihdoin tasoihin. Teppo Mäkelä jätti Erik Härköselle, jonka loistelias syöttö löysi takatolpalta Jari Hankkion.
Ykköskenttäkin nosti profiiliaan. Kohonen karvasi pallon Josba-puolustukselta itselleen ja syötti Sami Koskelle, jolla oli helppo jobi laittaa pallo maaliin.
Champions Cupin paras puolustaja Petri Hakonen teki mahtavan esityön Kosken toiseen maaliin. Hakonen voitti omassa päässä kulmaväännön, jonka jälkeen koikkelehti aina hyökkäyspäätyyn asti, lopuksi antaen namupassin Sämbylle, joka viimeisteli varmasti.
Josban Aleksi Matikainen sai tuntea pihvin roolin, kun Mäkelä ja Härkönen liiskasivat hänet vaihtopenkin edessä. Härköselle tuomittiin kaksiminuuttinen estämisestä.
SPV:n maalin suulle toisessa erässä vaihdettu Julius Kivimäki joutui antautumaan ensimmäistä kertaa, kun Perttu Puska laukoi vieraat ylivoimalla maalin päähän.
Tutkapari Härkönen-Hankkio antoi yleisölle makoisan osuman, kun jälkimmäinen syötti ensimmäiselle maalin takaa ja Härkönen veti suoraan sisään.
Sitten. Josba otti maalivahdin pois. Ja teki kaksi maalia kuudella viittä vastaan. Peli oli tasoissa. Summeri soi. Johto oli historiaa.

Jatkoaika.
Seinäjoella syntynyt Perttu Puska laukoi pisteet Joensuuhun.

– Jos ei ollut kaksijakoinen, niin oli vähintään kymmenjakoinen ottelu. Joukkueet menivät vuorotellen johtoon, eikä meinannut itsekään pysyä mukana. SPV:llä kova turnaus alla ja ajateltiin, että nyt on paikka iskeä, jos joskus, kertoi Josban päävalmentaja Sami Sorjonen.
– Pitää pyytää yleisöltä ja kaikilta muiltakin anteeksi. En jaksa muistaa milloin viimeksi on mennyt kymmenen omiin. Hävettävä suoritus. Mitään kuitenkaan Josbalta pois ottamatta. Tekivät ihan tehtyjä maaleja, kommentoi SPV:n koutsi Tommy Koponen.

Huomenna SPV kohtaa Loviisan Torin. Ottelu alkaa kello 17:00 Urheilutalolla. Tule kannustamaan Punainen voittoon!