Juhlaviikonlopun toisesta pelistä tuloksena jälleen piste

SPV – Oilers 8-9 rl. (2-2, 3-4, 3-2, 0-0, 0-1)

SPV:n 25 vuotisjuhlaotteluiden toinen peli oteltiin sunnuntaina Esport Oilersia vastaan. Jälleen paremmuuden ratkaisemiseksi ei riittänyt varsinainen peliaika, eikä tällä kertaa jatkoaikakaan, vaan Oilers vei kaksi pistettä kotimatkalleen rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 8-9 RL.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuuden kannalta parempi kuin edeltävän päivän peli, joskin ensimmäinen vaihto ei siitä esimerkkiä antanut. Ottelua oli pelattu kahdeksan sekuntia, kun ensimmäisen kerran omissa helähti. Samalla kuitenkin saatiin peli aloitettua, ja tasaiseen tahtiin edennyt erä oli myös numeroiden osalta tasan, sillä erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-2. SPV:n maaleista erässä vastasivat herrat Haukkala (Kiviranta) ja Pelto-Arvo (Hakonen).

Toisen erän ensimmäisen puolisko oli kokonaisuuden kannalta SPV:n puhtain, sillä Peliveljet olivat tässä kohden kenties selvemmin pelin päällä, vieden aavistuksen kenttätapahtumia Oilersia paremmin. Toisen erän loppupuolisko vastaavasti meni Oilersille, sillä joukkue onnistui maalaamaan kahdesti 25 sekunnin aikana. Torjunnat osoittavat myös SPV:n hallinneen suurempaa osaa erästä (8-13), mutta kliinisempi omissa paikoissaan oli silti Oilers vieden erän nimiinsä 3-4. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 5-6 johdossa. Toisessa erässä SPV:ltä maalit sarakkeisiinsa kuittasivat Koski (Holopainen), Hakonen (Pelto-Arvo) ja Autio (Kohonen).

Kolmannen erän alkuun SPV sai ylivoiman, jota ei jättänyt käyttämättä. Veikkola (Koski) toi SPV:n tasoihin ajassa 43:35, minkä jälkeen erä jatkui tasaisena. Seuraavista kahdesta maalista vastasivat kuitenkin vieraat, sillä ajassa 52:30 Oilersin Onni Piiparinen vei illan kolmannellaan vieraat 6-8 johtoon. Oilers puolusti uhrautuvasti maaliaan, löytäen lähestulkoon jokaiseen Peliveljien vetoon jonkin raajansa eteen auttaakseen Oilers-vahti Kaltiaista. Ajassa 59:31 Oilersin Casper Pfitzner komennettiin jäähypenkille mailaan lyömisestä, joten SPV pääsi pyörittämään 6 vs 4 ylivoimaa. Oilers pääsi omalla alueellaan palloon, mikä saatiin katkaistua SPV:n Holopaisen toimesta, ja syötettyä Hankkiolle parhaaseen maalintekosektoriin, eikä Hankkiolla tapana ole näistä ollut erehtyä. Pelikello pysähtyi tässä vaiheessa aikaan 59:50, joten maali vaikutti muutamaan silmään varmasti esteettiseltä yksityiskohdalta pelissä.

Ja mitä vielä.

Aloituksesta pallo saatiin kaavittua SPV:lle, ja Koski saatiin vasempaan laitaan vauhtiin, mistä yritys keskelle omalle pelaajalle. Oilers sai pallon katkaistua, mutta menetti sen lähes samantien Veikkolalle, joka oli omalla puolustusalueellaan. Golfista tutulla svingillä määrätietoinen 25:n metrin maanuoliainen läpi koko kentän. Pelikello juoksee kohdassa 59:58. Maalilla päivystää Kohonen, joka ohjaa ohitse menevän pallon rystyllä selän takaa sisälle, ja pelikello pysähtyy maalin merkiksi aikaan 59:59. SPV teki jälleen SPV:t.

Jatkoajalla ei ratkaisua saada aikaan, ja rangaistuslaukauksissa Oilers on etevämpi maalein 3-2, joten koko ottelu Oilersille tuloksella 8-9 RL. Ottelun parhaina palkittiin SPV:ltä jälleen erinomaisia otteita maalissa esittänyt Rasmus Hasu, ja Oilersilta hatullisen eli kolme maalia naulannut Onni Piiparinen. Yleisöä ottelussa oli tänään 1425, joten kahden ottelun kokonaismäärä nousee yli 3200:n katsojan, mikä on mahtava määrä salibandyn mittapuulla!

Seuraavan kerran pallo löytyy keskeltä 6.1, kun vastaan Seinäjoelle saapuu rakas vierailija Happee Jyväskylästä.