Kausi 2016-2017 on päätöksessä, Peliveljet juhlivat pronssia!

SPV – Happee  6 – 5 ja. (1-2, 3-0, 1-3, 1-0)

Peliveljet päättivät tänään salibandykautensa 2016-2017, kun Seinäjoen Urheilutalolla pelattiin pronssisista mitaleista. SPV taisteli mitaleista Jyväskylän Happeeta vastaan joka hävisi välierät hallitsevalle mestarille Classicille. Runkosarjassa vierasjoukkue Happee sijoittui hieman yllättävästikin vasta viidenneksi, ja tiputti puolivälierissä neljänneksi sijoittuneen TPS:n. Peliveljet olivat runkosarjan sijalla 3, ja onnistuivat puolivälierissä voittamaan Oilersin, ja taistelu finaalipaikasta EräViikinkien kanssa venyi ”Game Seveniin”, ja aina jatkoaikaan asti. Tänään kentällä nähtiin siis kaksi janoista joukkuetta mitalijahdissa. SPV ja Happee tunnetaan kuumista ja tunteidentäyteisistä otteluista, ja sitä oli myös tänään tarjolla.

Molemmat joukkueet tulivat valmiina ensimmäiseen erään. Otteluun oltiin valmistauduttu kunnolla, ja omat virheet minimoitiin niin pieneen kuin mahdollista. Happeella oli erän alkuun monta vaarallista maalintekopaikkaa, mutta Hannes Hannula oli maalillaan hereillä. Ensimmäinen maali kuitenkin oli vieraiden käsialaa, kun reilun viiden minuutin pelin jälkeen Niko Ilmonen pääsi pyssyttämään Savinaisen syötöstä pallon SPV-verkkoihin. Peliveljet kuitenkin näyttivät osaamistaan erän puolivälissä, kun klap-klap-klap -syöttöjen päätteeksi Teppo Mäkelä sai siirtää pallon tyhjiin ja tuoda kotijoukkueen tasoihin 1-1. Erän loppu mentiin vauhdikkaasti päästä toiseen, ja maalivahdit pääsivät kunnolla työn touhuun. Vain puoli minuuttia ennen erän loppua nähtiin Happeen Panu Kotilaiselta hieno yksilösuoritus, kun hän taisteli itsensä SPV:n maalille ja nosti pallon taitavasti ihan ylähyllylle. Eräsummeri soi, ja erätauolle Happeen 1-2 johdossa.

Toiseen erään tuli sisuuntunut ja taistelutahtoinen SPV. Tilanteet pelattiin loppuun saakka, sekä jokainen kaksinkamppailu lähdettiin voittamaan. Tämä tuotti tulosta 5 minuutin pelin jälkeen, kun hienon kuvion päätteeksi SPV-kapteeni Ville Kuusela pääsi tälläämään Happee-puolustuksen keskeltä pallon ohi Tuomalan. Tämä antoi kotijoukkueelle lisää itseluottamusta, ja vain hetkeä myöhemmin palloa kaivettiin taas Happeen maalista, kun hienon riiston päätteeksi Hankkio siirsi pallon verkkoihin. SPV siirtyi ajassa 28:54 kahden maalin johtoon. Mustonen toimitti pallon terävästi Happeen maalille, josta Pelto-Arvo – Koski -kaksikko taiteili pallon jälleen Happeen maaliin. Erän lopulla nähtiin tilanteita molemmissa päissä, mutta maaleja ei enää nähty. Erätauolle lähdettiin tällä kertaa kotijoukkueen 4-2 johdossa.

Kolmas erä lähti käyntiin vauhdikkaasti, ja maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla. SPV lisäsi heti erän alkuun johtoaan kun Teppo Mäkelä viimeisteli upean maalin etuyläkulmaan Joona Kukon hyvästä syötöstä. Vieraat eivät kuitenkaan luovuttaneet tätä taistelua, sillä ensin Happeen tuplapelaaja Peter Kotilainen viimeisteli vaparista kavennuksen 5-3, ja hetkeä myöhemmin Peter Kotilainen toi vieraat jo maalin päähän keskikentän kantilla. Vajaa 3 minuuttia ennen erän loppua Happee räjäytti pankin, kun nopean vastahyökkäyskuvion päätteeksi Toni Kuosmanen toi vieraat tasoihin. Summeri soi, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika lähti käyntiin todella vauhdilla, ja Happee tuli todella vaarallisesti maalintekopaikoille ja oli lähellä viimeistellä maalin monesti. Peliveljet kuitenkin pitivät pintansa, puolustivat ja olivat aina peitolla kun oli tarvetta. Pelikellon lyödessä 64:54 kotijoukkue kuitenkin repäisi kotiyleisön riemuun, kun Matias Veikkola löysi syötöllään Ville Kuuselan, ja kapteeni pääsi täräyttämään pallon Happee-maaliin. Kausi oli paketissa!

Ottelupöytäkirja

Kausi 2016-2017 on nyt päätöksessään, ja se päättyi kotijoukkue SPV:n osalta onnellisesti mitalijuhliin! Peliveljet kiittävät kaikkia tukijoitaan, yhteistyökumppaneitaan, sekä teitä yleisö, jotka olette täyttäneet Seinäjoen Urheilutalon jokaiseen kotipeliin yksi toisensa perään, KIITOS!

9N9A0769

Peliveljet päättivät kautensa mitalijuhliin! Joukkue isolla J:llä! Kuva: Juha Käenmäki

Juha Käenmäen kuvat pronssiottelusta löydät kätevästi täältä.