Maailmanmestari Kosonenkin jatkaa Peliveljissä

SPV on jatkanut tärkeiden jatkosopimusten sainaamista ja sunnuntaina kuultiin kaivattu ja odotettu uutinen,  kun Eero Kosonen kertoi jatkavansa Seinäjoella myös ensi kaudella. Tämän lisäksi SPV tiedotti myös Mikko Kohosen pelien jatkuvan vielä vuoden.

Kosonen, 32, oli jälleen supertärkeässä roolissa Suomen voittaessa MM-kultaa joulukuussa Tsekin Prahassa. Maailman parhaaksikin (ruotsalaisen Innebandymagazinetin mukaan) valitun maalivahdin otteet olivat osa SPV:n äärimmäisen viihdyttävää ja kovatempoista pelitapaa kuluneella kaudella. Kosonen kertoi valinnan lopulta olleen helpon, kun kauden jälkeen oli aikaa rauhassa pohtia reissaamisen rasitukset pois.

– Olisin voinut varmaan jo aiemminkin päätöksen tehdä, mutta reissaamisen vuoksi oli pakko pohtia tovi, kuinka sen suhteen menee tulevalla kaudella. Kun se oli tehty, päätös oli lopulta helppo, Kosonen kommentoi.

 

Elävä lajilegendda Mikko Kohonen, 40, puolestaan kertoi kauden olleen ensimmäinen, jolloin oli pakko miettiä myös jatkoa ensimmäistä kertaa tosissaan.

– Vaikka loukkeja on ollut aiemminkin, ensimmäistä kertaa ne tulivat niin taajaan ja peräkkäin, että ne menivät pään sisään tavalla, joka pakotti miettimään jatkoa pelikentillä. Olen aina halunnut ajatella niin, että uran loppuminen on tiedossa selkeänä, ja nyt tiedän, että se on vuoden päästä ja sitten odottavat muut haasteet tässä seurassa. SPV on toinen kotini ja peliura kestää vielä vuoden ja tältä osin sekin projekti tulee päätökseen asti.

 

Aiemmin julkistetuista sopimuksista ilahduttavaa tietoa oli myös se vahvistus, että Sami Kosken ja Ville Kuuselan sopimusten tapaan myös Joni-Arttu Siepin sopimus on mallia 2+1. Jyrki Holopaisen sopimus puolestaan on kaksivuotinen sisältäen ulkomaan option kaudelle 2020-21. Kautta linjan on kuitenkin jo nähtävissä, että Peliveljissä halutaan tämän kauden kohtuuhyvästä tuloksesta huolimatta tavoitella kehitystä ja menestystä edelleen runkopelaajien vahvan sitoutumisen kautta. Myös uudistunut pelitapa väikkyi vahvasti pelaajien jatkohalukkuudessa ja motivoitumisessa pitempiin sopimuksiin. Mm. Jyrki Holopainen painotti juuri uuden pelitavan merkitystä motivaatioonsa ja ylipäätään haluunsa jatkaa Seinäjoella.

– Olihan se selkeä uusi ja hieno juttu, että pystyttiin pelaamaan niinkin rohkealla ja uusiutuneella tavalla. Se avasi ihan uusia mahdollisuuksia pelaamiseen ja onhan se äärimmäisen mukava tapa pelata, kun koko ajan pitää reagoida ja oppia pelaamaan tätä peliä kovassa temmossa. Näkisin niinkin, että se on se iso suunta, johon salibandy saisi kehittyä ylipäätäänkin, Holopainen sanoi.

img_4731

 

Pääyhteistyökumppanit

Katso kaikki kumppanit

SPV Salibandy Oy

etunimi.sukunimipeliveljet.fi
0500 548646
Suntionpolku 2, 60200 Seinäjoki
2626222-8

SPV Salibandy Oy on miesten Salibandyliigan kolminkertaisen Suomen mestarijoukkueen, Seinäjoen Peliveljien (SPV), myynti-, markkinointi- ja hallinnointiyhtiö. Urheiluyhtiö, joka haluaa olla kehityksen kärjessä ja tiennäyttäjänä tässä yhdessä Suomen harrastetuimmista ja nopeimmin kasvavista lajeista.