Miehillä tehoilta Turussa

Sunnuntainen ottelu Salbaa vastaan oli SPV:lle mainio maalintekoharjoitus, mikä näkyi myös maanantaisessa vieraspelissä TPS:aa vastaan. Palloseuralla ei ollut ottelussa juurikaan mahdollisuuksia, vaikka se toisen erän jälkeen vielä kahden maalin iskuetäisyydellä pysyttelikin. SPV:n kolmas erä oli yksi kauden parhaista, ja Jarno Ihmeen yksi torjunta virkaveljen Pyry Luukkosen 16 vastaan kertoo karuttomasti ratkaisuerän hengen.

Ottelun avausmaalin laukoi Tuukka Kiviranta ajassa 1:21, mutta jo minuutin päästä TPS tasoitti 1-1:een. Neljän ja puolen minuutin kohdalla Peliveljet siirtyivät nopeasti kahden maalin johoasemaan Teppo Mäkelän ja Sami Kosken maaleilla. Tasan erän puolessa välissä Mikko Kohonen kasvatti eron kolmeen ylivoimaosumalla. Toiseen erään lähdettiin lukemissa 4-2, Mikko Hautaniemen kavennusmaalin jälkeen.

Tuukka Kiviranta oli tarkka kuin sveitsiläinen kello. Tuutsi laittoi Teppo Mäkelän syötöstä pallon pömpeliin ajassa 21:21, eli tismalleen yhtä pitkän pelaamisen jälkeen kuin ensimmäisessä erässä. Mikko Kohosen tehtyä SPV:n kuudennen maalin, otti Sami Koski jäähyn vaarallisesta pelistä, ja 92-syntynyt Miikka Sokka rankaisi ylivoimalla. Tepsin 4-6 kavennuksen jälkeen Kohonen viimeisteli hattutempun Kosken syötöstä. TPS tuli vielä kerran kahden maalin päähän. Muutama sekunti ennen Matti Tauraman lusimisen päättymistä kietaisi Sokka jo toisen ylivoimamaalinsa ottelussa.

Mikko Kohonen ei tyydy hattutemppuihin. Siitä kertoo kolmannen erän kolmannella ja neljännellä minuutilla tapahtuneet kaksi lisäosumaa, jotka molemmat tulivat, yllättykää, Sami Kosken syötöistä. Kivirantakaan ei tyytynyt pelkkään erien avaamiseen, vaan syötti ensin Ville Kuuselan maalin, jonka jälkeen naulasi yhdennentoista ja viimeisen naulan TPS:n arkkuun. Turkulaiset oli lyöty epäjossiteltavin 5-11 lukemin Kivirannan, Kosken ja Kohosen kahmiessa palkintopöydän puhtaaksi.

Mikko Kohosen tehtyä yhden maalin jokaiselle sormelle, otti toimitus luurin kouraan ja uteli, mistä moinen.
– Paikkoja tuli ja hyvällä prosentilla meni sisään. Joukkuekaverit tarjoilivat hyviä syöttöjä. Kolmekin maalia enemmän olisi voinut tehdä, joten hieman jäi vielä parannettavaa ja mietittävää, mitä tehdä toisin.
Lupaatko jatkaa tahtia ensi sunnuntain ottelussa Kooveeta vastaan?
– Pitää laittaa paikoista sisään. Maalinteko on pelin henki ja toivotaan, että uppoaa.