Oulusta tuomisina kolme pistettä

OLS – SPV 5-8 (2-2, 0-1, 3-5)

Seinäjoen Peliveljet haki Oulun Superlauantaista täydet kolme pistettä maalein 5-8.

Reilu tuhatpäinen yleisö todisti Oulun Luistinseuran ja SPV:n välistä liigakamppailua Oulun Energia Areenalla. Tapahtumaotteluun syttynyt kotijoukkue laittoi sarjakakkosen tiukalle ja ottelun ratkaisu nähtiinkin vasta viimeisen kymmenminuutisen aikana.

Ottelun alusta huomasi että OLS oli valmistautunut otteluun hyvin. Ottelun avausmaalista vastasi SPV ja Sami Koski, mutta hetkeä myöhemmin kotijoukkue onnistui hyödyntämään maalipaikkansa ja siirtyi 2-1 johtoon. Joni-Arttu Sieppi rokotti vielä erässä vanhaa seuraansa ja 2-2 lukemista lähdettiin toiseen erään.

Toinen erä muistutti pitkälti ensimmäistä. Maalinteko ontui molemmilla joukkueilla ja maalivahdit venyivät tärkeisiin torjuntoihin. Erän ainut maali nähtiin ylivoimalla Kosken yllätettyä tarkalla laukauksellaan hetkeksi nukahtaneen alivoimanelikon ja maalivahti Vinski Kivilompolon.

SPV kasvatti johtoa kolmannen erän alussa kahteen maaliin, mutta OLS nousi tasoihin iskien kaksi maalia puolessa minuutissa. Peli ratkesi vasta viimeisellä kympillä, kun SPV karkasi kolmen maalin johtoon Henri Myllymäen, Siepin ja Janne Aution osumilla. OLS sai luotua lopussa vielä hyvän paineen – ja kavennusosuman – ilman maalivahtia, mutta Jukka-Pekka Pelto-Arvo sinetöi pelin lyömällä tyhjiin 5–8-loppulukemat.