Peliveljet avasivat 8-4 voitolla Porista

SPV avasi harjoituspelikautensa 8-4 (4-2.2-1,2-1) voitolla liiganousija FBT Porista. Seinäjoen Urheilutalolla pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan noin kaksisatapäinen joukko salibandyn ystäviä, ja kentällä nähtiin ennakkokaavailujen mukaan vauhtia ja fyysisiä otteita sopivasti hellekesän jäljiltä lämpöisillä tunteilla maustettuna.

Maalinteon ottelussa aloitti Pori, joka hetken omassa päässä palloa pidettyään sahasi nopeasti SPV:n ryhmityksen ja niinpä vieraiden Janne Hyvönen sai varsin vapaasti laukoa lähes keskisektorista lukemat 0-1:een. Neljä minuuttia tästä SPV:n päätypelin seurauksena ensimmäistä otteluaan liigamiehistöä vastaan pelanneista nuorukaisista Hannu Palomäki jakoi ja Arttu Hautabacka kiitti ja lukemat olivat 1-1. Ja kun makuun päästiin, reilun kolmen minuutin sisään SPV tehtaili kaksi maalia lisää, asialla ensin hyvän pelinluvun jälkeen Harri Karjalan tarjoilusta Henri Myllymäki ja kohta perään Teppo Mäkelä Niko Mäkelän passista jo 3-1:een. Pori puolestaan kuittasi tämän jo parin minuutin päästä Niklas Hovivuoren onnistuttua ”viivasta”. Erän viimeisen maalin ja samalla pukukoppimaalin iski SPV ja sen ylivoima, kun Niko Mäkelän laukauksen jälkitilanteesta Teppo Mäkelä seurasi irtopallon tarkasti ja napautti lukemiksi 4-2. SPV pelasi erän läpi kahdella ketjulla, joista molemmat myös onnistuivat maalinteossa. Maalilla vartiota piti kesäharjoitusten sparrarimaalivahti Janne Luoma, joka omaa myös junnutaustan SPV:stä parin-kolmen vuoden takaa. Erän hahmo oli SPV:n puolustukseen Tepsistä hankittu Harri Karjala, joka oikea-aikaisilla liikkeillään haki erinomaisia katkoja ja lisäksi liikutti palloa varmasti ja myös tehokkaasti.

Toisessa erässä maalitehtailua jatkoi ensin SPV kahdella (Henri Urmas – Jussi Hankkio ja Niko Mäkelä – Teppo Mäkelä). Erän puolivälissä SPV:n nuorisoviisikot tekivät tilaa hiukan kokeneemmalle osatolle, ja moni odotti, että lukemat olisivat voineet revetä sitä myötä rumiksikin. Mutta Porin päävalmentaja Ismo Läntisen tiukat komennot ja fyysistynyt peli johti siihen, että seuraavan maalin iskivät porilaiset, kun Ville Salonen kävi upottamassa rankkarin hallitusti ohi maalille tulleen Jarno Ihmeen.

Kolmannen erän alussa pelin painopiste alkoi siirtyä väkevämmin SPV:n kontrolliin, mutta maaleja ei nähty ennen vikaa kymppiä. Erityisesti Mikko Kohosen johtama kentällinen, jossa takalinjoilla nähtiin ensi kertaa myös maajoukkueen vakiopuolustajiin lukeutuva Tatu Väänänen, rinnallaan kokenut ja kapoteenin nauhaan kantanut Petri Mannisen, piti aika ajoin palloa vaihdon läpeensä. Toisen erän lopussa jälleen maalin makuun päässyt Pori tuli jo kahden maalin päähän, kun Miikka Läntisen veto suoraan syötöstä vasemmasta laidasta yllätti Ihmeen. SPV:n vahva puolustaja Miika Malkamäki Janne Hulmin syötöstä muutti kuitenkin lukemvat puolitoista minuuttia myöhemmin 7-4:ään ja 7 sekuntia ennen summeria Mikko Kohonen Sami Kosken syötöstä loppulukemiksi 8-4.

Peliveljien käskytysosastoon täksi kaudeksi liittynyt Jarno Mäkynen näki ottelussa paljon hyvää, vaikka toki myös kehitettävääkin.
– Nuorten miesten otteet ja pelin alkupuolisko olivat odotuksiin nähden ehdottomasti parasta antia. Kokeneempi osasto ei ehkä onnistunut niinkuin ajattelimme, mutta toki osansa siinä oli Porin skarppaus ja ryhtiliike pelin puolivälin tienoilla. Pelin jälkipuoliskolla tekemisemme pallon kanssa keskialueella hidastui, ja kun yritettiin pelata paljon keskelle, Pori pääsi helpohkosti pallolliseen iholle ja peli meni vähän painimiseksi, Mäkynen analysoi.
– Jälkipuoliskollakin peli kuitenkin parani loppua kohden ja saimme tästä hyvän kokemuksen kahden ketjun peluutuksesta kerrallaan. Tästä on hyvä jatkaa juuri alkanutta lajikautta viikonlopun leirillä, johon kokoonnumme yhden lepopäivän jälkeen. Tiistain lajiharjoitus, eilinen mäki ja laji sekä tämän päivän peli varmasti tuntuivat hiukan jaloissakin, joten ihan hyvillä mielin voidaan olla tästä tuloksesta ja viikosta tähän asti. Kahden päivän tiivis leiritys täällä samassa hallissa sopii nyt hyvin tähän jatkoksi, kun voidaan lähestyä pelinkin kautta leirityksellä harjoiteltavia asioita, Mäkynen paketoi illan tuntemukset ja ennakoi viikonlopun tavoitteita.

SPV:n harjoituspelit jatkuvat jo reilun viikon päästä urheilutalolla, kun sunnuntaina 15.8. Seinäjoelle saapuu Ruotsin pääsarjan Umeå City. SPV kohtaa joukkueen jo lauantaina klo 18.00 Uudenkaarlepyyn tähtihallissa ja sunnuntaina sitten klo 15.00 Urheilutalolla.
Tervetuloa seuraamaan näitäkin otteluita!