Peliveljet Champions Cupin välierään – voitto Sveitsin mestarista!

Seinäjoen Peliveljien Champions Cup -taival kotiturnauksessa jatkuu. Avausottelussa Peliveljet kellisti Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigenin loisteliaan puolustuspelin ja Sami Kosken kahden maalin turvin.

Ottelun alku oli tasainen pelin aaltoillessa päädystä toiseen. Sekä Wiler-Ersigen, että SPV pääsivät laukomaan hyvienkin syöttökuvioiden päätteeksi laidoilta, mutta tilanteet päättyivät maalivahtien varmoihin torjuntoihin.
Erän vaarallisin paikka tuli pari minuuttia ennen taukovihellystä, kun Wilerin puolustaja Lukas Meister suihkautti juoksusta tulisen rystypommin ylärimaan.
Pallollinen hallinta kallistui enemmän valkoisilla Champions Cupia varten räätälöidyillä paidoilla pelanneelle Peliveljille, mutta Wilerin mainio peittopeli piti huolen siitä, ettei sveitsiläismaalivahti Nicolas Wolf ollut työllistetympi.

Jukka-Pekka Pelto-Arvon karvaus tuotti tulosta, kun Tatu Väänäsen avaussyöttö pomppasi Jukkiksen mailasta keskialueella odottaneelle Joni-Arttu Siepille. Sieppi laittoi palloa eteenpäin vasemmalta nousseelle Sami Koskelle, joka otti pallon tyynesti haltuun ja piiskasi sen etuyläkulmaan!
Tilanne näytti hyvältä kohta seuranneeseen Wilerin tasoitusmaaliin saakka. Deny Kanzigin laukaus kimposi onnekkaasti tolpasta suoraan Andrin Hollensteinin lapaan, jonka oli vaivatonta siirtää pallo reppuun.
SPV:n hetkellinen huolimattomuus omassa päässä oli kostautua, kun vihreäpaitojen Joel Krahenbuhl pääsi apajilta nostamaan pallon ylärimaan. Tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä Sieppi pääsi kokeilemaan toiseen päähän, mutta lukemat pysyivät 1–1:ssä.
Pakko se on myöntää, että Speven pojilla oli aika paljon onneakin matkassa, nimittäin Wiler kilautti kahdessa ensimmäisessä erässä pallon kolme kertaa ylähirteen.
Ottelun ensimmäinen rangaistus tuli ajassa 35:03. Wilerin Marco Louis ei pysynyt nopean ja vankan Jari Hankkion perässä, vaan joutui rytkäyttämään maalipyssyn laitoihin. Ylivoima tuotti tulosta, kun tarkkaakin tarkempi Sami Koski piti hetken palloa hallussaan ja laukoi puolustajan jalkojen välistä etukulmaan.
Maalin jälkeen peliin tuli yhtäkkiä virtaa lisää ja tilanteita tuli vauhdilla molempiin päätyihin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja toiselle erätauolle siirryttiin “vierasjoukkue” SPV:n 1–2-johtolukemissa.

Kolmannen erän alkupuoliskolla SPV sai hyvän paineen sveitsiläisten päätyyn. Paikkoja saatiin useita luotuja, mutta viimeistely ei ollut terävimmillään.
Peli pysyi jännittävänä ja Seinäjoki Areenan tuhatpäinen yleisö sai perjantai-illan viihdettä koko rahan edestä. Jännitystä toi lisää Hankkion estämisestä ottama kaksiminuuttinen. Mikko Kohosen hyvän maalipaikan jälkeen Wiler pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Hankkio kelasi täysillä alakertaan ja palloa riistäessään kolautti vartalollaan vastustajaa, jonka juoksumatka päättyi siihen. SPV kesti alivoiman mahtavan peittopelin ja Julius Kivimäen viileän torjuntatyöskentelyn ansiosta.
Neljä minuuttia ennen loppua strobovalo välkkyi Wilerin maalissa, vaikka pallo ei löytänyt tietään verkkoon asti Kohosen hakiessa viimeistä niittiä maalivahdin edestä. Niin lähellä kuitenkin käytiin, että valomies oli jo valmiina juhlimaan.
Ajassa 58:13 SV Wiler-Ersigen otti aikalisän ja samassa hetkessä maalivahdin pois. Kuuden kenttäpelaajan voimin sveitsiläiset hakivat tasoitusta, mutta ottelun viimeinen tilastomerkintä oli mieluisa SPV:lle. Kapteeni Ville Kuusela otti tärkeän peiton Wiler-puolustajan lyöntilaukauksesta, Hankkio poimi irtopallon ja lähetti roikkupallon aina vastustajan maaliin saakka. Edes Tatu Väänäsen Superpesis-syöksy ei auttanut ja SPV eteni vastustamattomasti välierään.

Vain yhden maalin päästänyt ja suuren määrän huipputorjuntoja napannut maalivahti Julius Kivimäki kommentoi ottelun ratkeamista SPV:n hyväksi:
– Vähän liian tarkasti Wiler yritti kontrolloida niiden omaa hyökkäystä. Ei sitten päässeet loppujen lopuksi oikein laatupaikoille. Muutaman kerran kun hukkasivat pahasti, niin me päästiin iskemään vastahyökkäyksistä. Meillä oli tänään puolustus todella hyvä.
Kysyttäessä millä miettein kassari lähtee huomiseen Falun-otteluun, tulee samalla ottelun pääteesi selväksi.
– Mielenkiinnolla. Munia turpeeseen.

Peliveljet siis mahtavalla esityksellä lauantaina pelattavaan Champions Cupin välieräotteluun. Kello 18:30 käynnistyvässä semifinaalissa vastassa on pitkään maailman huipulla pysynyt ruotsalainen IBF Falun. Odotettavissa on yksi kovimmista väännöistä, mitä lakeuksilla on nähty, joten tätä ei missään nimessä kannata jättää välistä.