Peliveljet takaisin voittokantaan Tampereella

SPV:n oli määrä asettua perjantai-illan televisiopelissä tuttua vihollista, Tampereen Classicia, vastaan. Kyseessä oli runkosarjan kärkikamppailu, jossa menneiden vuosien mittelöiden perusteella oli odotettavissa kuumia tilanteita. Niin pelillisesti, kuin hermorajajoja ajatellenkin.
Ottelun alussa ei suurempia maalintekotilanteita nähty. Ensimmäinen maali nähtiin yhdeksännellä peliminuutilla, kun Matti Taurama syötti vasemman pakin tontilta nousseelle Henri Urmaalle, joka tälläsi pallon yläseen. Kahden maalin johtoon vierasjoukkue siirtyi vähän päälle minuutti tästä, kun Tommi Ahola tarjoili maalin kulmalle tiensä löytäneelle Jyrki Holopaiselle, joka sai siirtää kuulan sisään. Maaleja tuli taas muutama ryppäässä, kun Classic sai samalla minuutilla kaventaa Ilkka Mäkipään toimesta. Heti seuraavassa vaihdossa Teppo Mäkelä tuomittiin jäähylle kädellä pelaamisesta. Classic ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, vaan päin vastoin, heti joukkueiden tultua täysilukuisiksi Tommi Ahola avasi illan maalitilinsä Henri Myllymäen syötöstä.
Uusi tutkapari näki päivänvalon, kun toistamiseen, vain minuutti edellisestä, Myllymäki syötti ja Ahola teki illan toisen maalinsa. Erätauolle jähdettiin siis Peliveljien jykevässä 1-4-johtoasemassa.

Viitisen minuuttia toista erää oli pelattu, kun nähtiin kaksi maalia seitsemään sekuntiin. Ensin Härkönen veti komeasti vasempaan yläkulmaan, jonka jälkeen Seinäjoella salibandyoppinsa saanut Veli-Matti Luukko kavensi eron kolmeen saman tien.
Kuittia tuli jo pian, kun Tuukka Kiviranta sai mahdollisuuden kasvattaa eroa rankkarilla. Kiviranta kiitti mahiksesta ja laittoi pallon tutulla rysty-kämmen-yhdistelmällä ylähyllylle.
Ihan erän lopussa nähtiin taas kaksi maalia pienen ajan sisään. Ensin lukemat 3-6 teki Classic ja sen jälkeen Peliveljet, kun komeetan lailla tietään parrasvaloihin lyövä Tommi Ahola viimeisteli hattutemppunsa viisi sekuntia ennen erän täyttymistä.

Kolmanteen erään Classic-valmentaja Ray Backman yritti herätellä joukkuetta vaihtamalla maalin suulla räpiköineen Pekka Niemisen tilalle Jussi Viitasen. Herätys näytti toimivan, kun vain minuutin pelin jälkeen Classic kavensi Jami Mannisen maalilla.
Classic rupesi yrittämään ilman maalivahtia jo ennen viimeistä kymppiä. Tuotti se tulostakin, kun Petri Hakonen kavensi eron kahteen maaliin.
Kauaskantoista ei Classicin kiriminen kuitenkaan ollut, sillä SPV:n puolustus kesti ja joukkue pääsi lopussa kaunistelemaan lukemia kahdella osumalla tyhjiin. Ahola sai jo viidennen tehomerkinnän tälle illalle ja loppulukemat 5-9 asetti taululle Mikko Kohonen.