Raholan tapahtumat toistuivat – KrP jatkoajalla voittoon

SPV ja Nokian KrP väänsivät sunnuntaina sarjapisteistä Seinäjoen Urheilutalolla. KrP oli jatkoajan jälkeen parempi ja vei kaksi pistettä mukanaan lukemin 8-9.

SPV aloitti ottelun pirteästi. Henri Myllymäki ja Henri Urmas veivät kotijoukkueen 2-0 johtoon erän alkupuoliskolla. Henri Johansson iski pian kavennuksen ja hetkeä myöhemmin toi rangaistuslauksella vieraat tasoihin. Henri Mäenpää vei vieraat ensimmäisen kerran johtoon ajassa 17:27. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden 2-3 johdossa.

Toinen erä lähti kotijoukkueen kannalta lupaavasti käyntiin. Matias Veikkola iski illan ensimmäisensä ja toi peliveljet tasoihin alle minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. Peli aaltoili päästä päähän mutta KrP sai luotua vaarallisempia maalintekopaikkoja. Morics Krumins osui kahdesti lyhyen ajan sisään vieden vieraat 3-5-johtoon. SPV:lle tarjottiin ylivoimaa mutta se ei tuottanut toivottua tulosta. Erän viime sekunneilla Mikko Repon kaukolaukaus painui Hannulan selän taakse ja vieraiden johto kasvoi jo kolmeen. Kolmanteen erään lähdettiin 3-6 lukemissa.

KrP jatkoi vahvaa viisikkopeliään kolmannessa erässä. Wigren toimitti palloa punaisten päätyyn ja Hannula lähti tavoittelemaan roikkupalloa. Pallo putosi kuitenkin maalinedustalle pelattavaksi, mistä Kangasmäki iski pelivälineen seitsemännen kerran SPV:n verkkoon. SPV pääsi peliin mukaan kun kapteeni Matti Koskelan maila osui Jose Kivipellon kasvoihin. Koskelalle tuomittiin tilanteesta 5 minuutin rangaistus huitomisesta. SPV nousi Siepin, Veikkolan ja Urmaksen osumilla jo maalin päähän kun Valtteri Viitakoski näki punaista tuomareiden toimesta. Ratkaisun avaimia tarjottiin kun peliveljet pääsivät pyörittämään toisen viisiminuuttisen ylivoimaa. Ville Kuusela toi kotijoukkueen tasoihin ja Matias Veikkola viimeisteli hattutempun siirtäessään kotijoukkueen 8-7-johtoon. KrP haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. 11 sekuntia ennen loppua Tuomas Mustonen passitettiin jäähylle työntämisestä ja KrP iski tasoituksen 3 sekuntia ennen päätössummeria. Edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

Jatkoaika tarjosi tilanteita molempiin päihin. Molemmat joukkueet hakivat ratkaisua ilman maalivahtia. Ajassa 63:55 valkopaidat saivat riistettyä pallon hyökkäyspäässä ja Wigren löi pallon tyhjään maaliin. KrP vei ottelusta ansaitusti kaksi pistettä. SPV korjasi jatkoaikatappiosta yhden pisteen.

”5 vastaan 5 -pelissä oltiin todella paljon jäljessä. Jäähyjen myötä päästiin kuitenkin peliin mukaan. Yksi piste lohduttaa vähän mutta lopun sössiminen kismittää.” -Matias Veikkola

”Tuntui että melkeen 40 minuuttia pelattiin niin ettei edes voitu taistella voitosta. Aloitettiin ottelu kuitenkin hyvin ja pelattiin pelisuunnitelman mukaan. KrP pystyi kuitenkin purkamaan meidän tiiviin puolustuksen ja oli 5 vastaan 5 -pelissä reilusti parempi.” -Tommy Koponen

SPV:llä on ensiviikolla edessä tuplaviikonloppu vieraissa, kun se kohtaa lauantaina Hämeenlinnassa Steelersin ja sunnuntaina Espoossa Oilersin. Seuraava kotiottelu on 10.12., jolloin vastaan asettuu hallitseva mestari Classic!