SEURAAVA PELI:
Aikaa jäljellä

SPV hallitsi lähes täydellisesti – TPS vei pisteet

Salibandyottelu voi olla joskus aika eriskummallinen. Yksi sellainen nähtiin tänään, kun liigan kotiavauksessa SPV vei peliä aika-ajoin lähes miten tahtoi, mutta kaikki jaossa olleet sarjapisteet matkasivat TPS:n mukana Turkuun. Loppulukemat olivat 4-5 (1-2,2-1,1-2).

SPV tuli peliin väkevästi luomalla jatkuvan paineen karvauksellaan TPS päätyyn. Useista tuhannen taalan maalipaikoista saldona oli lähinnä kiliseviä tolppia ja täpötayden salin huokailuja, maalinteon nimittäin aloitti TPS. Vaarattoman näköisestä vastahyökkäyksestä laidasta ammuttu laukaus löysi tiensä verkkoon. Tästä kupletin juoni jatkui samana, kunnes taas kesken SPV painostuksen TPS hyökkääjälle toimitettiin pallo kahden puolustajan väliin, josta tämä pyörähteli kaksikkain ihmeen kanssa ja tuomarit näkivät jatkotilanteessa rankkarin arvoisen rikkeen. Pallo pilkkukuljetukseta sisään ja peli 2-0. Erän lopulla SPV:n työ tuotti vihdoin tulosta, kun Henri Myllymäki nosti läheltä päätypyörityksen jälkeen 2-1.

Toinen erä oli lähes kopio edellisestä sillä erotuksella, että nyt SPV osui kerran TPS:n nollaa vastaan. SPV:n osumasta vastasi Sami Koski. Läpi ottelun ollut odotus siitä, että lopulta ketsuppipullo purskahtaa auki, jäi vaille toteutumista, sillä kolmannessa erässä TPS karkasi jälleen kahden maalin johtoon, kunnes Tatu Väänänen nosti ensin kavennuksen ja Mikko Kohonen pujotteli pelin jälleen tasoihin. Seuraavasta maalista vastasi SPV, mutta ihan väärässä päässä, sillä TPS hyökkääjän maalille heittämään poikkisyöttään ehti ensimmäiseksi SPV, mutta valitettavasti sillä seurauksella, että pallo kimmahti omaan maaliin. Näin ottelun voittomaali ikäänkuin tiivisti koko ottelun ajalta onnettaren totaalisen pyllistyksen kotijoukkueen suuntaan: tänään ei todellakaan pomppinut SPV:lle.

TPS -luotsi Perttu Kytöhonka on saanut ryhmälleen unelma-alun: kaksi peliä, kaksi voittoa. Kytöhonka vahvisti ottelun käsikirjoituksen, ja näki voitosta huolimatta homman olleen jotain muuta kuin mitä olisi halunnut:
– Jos olisi pelattu tälla tavalla 10 kertaa vastakkain, tämä olisi varmasti ollut se meidän ainut voitto. Tavoitteemme on hallita peliä ainakin 50%:in verran pallollisesti, mutta tänään taisi olla pallonhallinta 20-30%:in luokkaa. Oltiin monta luokkaa vastustajaa jäljessä tuollaisen paineen alla, mutta taisteltiin ja saatiin arvokas voitto.

SPV:n puolelta Tommy Koponen koki ottelun lopputuloksen katkerana, mutta kiitti samalla joukkueensa asennetta ja työmoraalia läpi ottelun.
– Joukkueen asennetta on kiitettävä, jokainen teki tänään kentällä kaikkensa voittaakseen. Kyseessä on kuitenkin maalintekopeli, ja tällä taistelulla normaalisti voitto olisi jäänyt kotiin. Tänään kuitenkin asetelma oli se, että me hyökkäsimme ja TPS puolusti, ja siihen nähden 5 tehtyä maalia on tietysti liian vähän. Ihan loppuun asti ei jaksettu ajatustasolla tehdä asioita oikein ja esimerkiksi toiseksi viimeisessä maalissa tasapaino ei ollut kohdallaan kentällä, ja niinpä heikko pallollinen ratkaisu johti heti omissa soimiseen. On selvää, että jos valitsee tällaisen tavan pelata, se syö vähän itseltäkin tehokkuutta ja tarkkuuta viimeistelystä, etenkin jos ei alussa saa onnistumisia. Tänään kävi näin, ja ensi viikon aikana on pohdittava tarkkaan sitä, miten palataan voittavan salibandyn tielle. Meidän se tutuin ja vahvin ase eli vastaiskut jäi nyt vähänkuin kokonaan pois kun lähes koko ajan hyökättiin. Ajattelin itse, että jossain vaiheessa TPS väkisin ottaa otteen pelistä pallollisena, ja oltais sitä kautta jouduttu puolustuskannalle ja päästy siitä kääntämään peliä. Nyt näin ei käynyt ja tulos oli tämä.
– Jos ei uskottaisi, että tämä tästä vielä kääntyy, tämänhän voisi lopettaa tähän. Se on kuitenkin selvä, että halutaan voittaa jokainen ottelu johon lähdetään, ja nyt on mietittävä tarkemmin miten siihen päästään jo seuraavassa pelissä, Koponen analysoi tilannetta.

Sanomattakin on selvää, että SPV:n alku on pisteiden valossa ollut jotain muuta, mitä on odotettu. Pelillisesti joukkue on kuitenkin löytänyt selvästi uutta pallolliseen tekemiseensä ja liike kentällä on myös entistä kepeämpää. Jatkossa joukkueelta voidaan kaiken järjen mukaan odottaa pisteitä aivan eri malliin, jos pelin lähes täydellinen kontrollointi johtaa tehokkaampaan viimeistelyyn ja vähempiin virheisiin omassa päässä.

SPV:n pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Joensuussa Josban vieraana. Siitä heti seuraavana päivänä pelataan urheilutalolla TV-ottelu, jossa SPV kohtaa vahvasti kauden aloittaneen Tampereen Classicin.

Pääyhteistyökumppanit

Katso kaikki kumppanit

SPV Salibandy Oy

etunimi.sukunimipeliveljet.com
0500 548646
Suntionpolku 2, 60200 Seinäjoki
2626222-8

SPV Salibandy Oy on miesten Salibandyliigan kolminkertaisen Suomen mestarijoukkueen, Seinäjoen Peliveljien (SPV), myynti-, markkinointi- ja hallinnointiyhtiö. Urheiluyhtiö, joka haluaa olla kehityksen kärjessä ja tiennäyttäjänä tässä yhdessä Suomen harrastetuimmista ja nopeimmin kasvavista lajeista.