SPV hävisi Turussa – Kohonen palkittiin 1000. liigapisteestä

TPS – SPV 10-7 (3-3,4-0,3-4)

Turun Palloseuran ja SPV:n välinen salibandyliigan ottelu tarjosi 2639-henkiselle yleisölle tapahtumia koko rahan edestä. Vaiheikas ottelu päättyi lopulta TPS:n 10–7-voittoon.

Lauantai-illan liigaottelu pelattiin vieraskentällä tuliterässä Kupittaan palloiluhallissa. Ottelu sisälsi juhlallisuuksia, kun ennen alkuvihellystä halli vihittiin käyttöön ja avauserän aikana Mikko Kohonen palkittiin 1000. liigapisteen syntymisestä ajassa 15:02.

Avauserä oli vauhdikas ja alkoi SPV:n näkökulmasta vahvasti. Vieraiden ensimmäinen hyökkäys päättyi maaliin, kun Juuso Keskinen toi pallon hyökkäysalueelle ja Joni-Arttu Sieppi viimeisteli tämän syötöstä SPV:n avausmaalin. Matias Veikkola iski hetkeä myöhemmin 0-2 osuman alivoimalla vahvan nousun päätteeksi. TPS pääsi kuitenkin pikkuhiljaa peliin mukaan, kun Joonas Koskinen, Jani Hyytiäinen ja Sami Saarinen huudattivat vuorotellen kotiyleisöä. Mikko Kohosen odotettu 1000. liigapiste näki päivänvalon kun, Jose Kivipelto pommitti näyttävän osuman SPV-legendan syötöstä. TPS ja turkulaisyleisö huomioivat saavutuksen näyttävästi. Kohonen kukitettiin välittömästi osuman jälkeen samalla kun yleisö taputti seisaallaan.

Toinen erä oli turkulaisten hallintaa. Nikolas Laaksonen, Eemeli Peltonen (rl), Jaakko Hautamäki ja Janne Nurminen iskivät maalin mieheen ja veivät kotijoukkueen 7-3-karkumatkalle. SPV ei onnistunut toisessa erässä maalinteossa vaan näistä asetelmista siirryttiin ottelun kolmanteen erään.

TPS jatkoi hyvää pallon liikuttelua kolmannessa erässä ja iski nopeasti kaksi osumaa Julius Kivimäen selän taakse. Hannes Hannula vaihdettiin vartioimaan SPV-maalia ja loppukiri aloitettiin pian kuudella kenttäpelaajalla. Jyrki Holopainen aloitti maalitehtailut Matias Veikkolan syötöstä. Hetkeä myöhemmin Kohosta rikottiin maalin edustalla ja tästä tuomittiin SPV:lle rangaistuslaukaus. Tuomas Mustonen laittoi tästä pallon varmasti verkon perukoille. Sama mies vastasi seuraavasta osumasta, kun Kohonen tarjoili illan toisen maalin Mustosen lapaan. Ottelun lopullinen niitti nähtiin ajassa 58:47, kun Hyytiäinen osui tyhjään maaliin vieden Palloseuran jälleen neljän maalin johtoon. Matias Veikkola kaunisteli loppulukemiksi 10-7. SPV:n loppukiri jäi vajaaksi ja kaksi pistettä jäi tänään Turkuun.

”Kiristää kun hävittiin. Ei ollu ollenkaan juhlapeli, johtuen siitä että hävittiin ja pelattiin vielä huonosti. Se täytyy sanoa että aika semmonen herkistelyolo ja nöyrä olo tuli kun vastusta ja yleisö osoittaa suosiot seisaaltaan ja taputtaa. Se oli omalle uralle poikkeuksellinen hetki. Tulen muistamaan sen ikuisesti. Kiitos yleisölle ja Tepsille. Meillä on SPV:llä tekemistä ja seuraavat treenit tulee nopeasti ja motivaatio on kohillaan tuon jälkeen. Sit lähetään nahkomaan Happeeta Jyväskylään.” – Mikko Kohonen

Seuraava ottelu pelataan jo keskiviikkona 17.1. kun SPV matkustaa Happeen vieraaksi Jyväskylään. Ottelu alkaa klo 18:30, suoran lähetyksen tarjoaa IS-TV.