SPV jäi pisteittä Kuopiossa

SB Welhot – SPV 6-5

SPV kohtasi sunnuntai-illan vierasottelussa liiganousija SB Welhot. ”Taikurit” veivät hieman yllättäen ottelusta täyden pistepotin lukemin 6-5.

Peliveljet eivät missään vaiheessa löytäneet tarvittavaa taistelutahtoa otteluun. Jäähysuma rikkoi peliä entisestään ja Welhot hyödynsivät paikkansa tehokkaasti. Welhot johtivat ottelua ensimmäisen erän jälkeen Olli Taskisen ja Kalle Karvisen maaleilla 2-1. SPV:n ainokaisesta vastasi Jyrki Holopainen. Taskinen lisäsi mustapaitojen johtoa toisessa erässä mutta Ville Kuusela toi vierasjoukkueen jälleen maalin päähän.

Kolmas erä alkoi Peliveljien kannalta lupaavasti. Henri Urmas ja Tuukka Kiviranta veivät punaiset ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun erää oli pelattu 3 minuuttia. Welhot kuitenkin tasoittivat ottelun hetkeä myöhemmin, kun Tuomas Mustonen kärsi 2 minuutin rangaistusta estämisestä. Eetu Sorvali vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon kun ottelua oli pelattu 53:07. Mikko Kohonen tasoitti ottelun vielä kertaalleen mutta Riku Tuononen iski ottelun voittomaalin ajassa 56:10. Lisäosumia ei enää nähty ja näin ollen pisteet jäivät tänään Kuopioon.

Jose Kivipelto teki tänään liigadebyyttinsä SPV-paidassa. Miehelle kirjattiin ottelussa myös ensimmäinen liigapiste 3-4 osumassa. Koponen oli tyytyväinen Josen ja kolmosketjun esitykseen. Ketju jäi ottelun plus-miinustilastossa nollille.
”Tänään hävittiin puhtaasti latauksen ja asenteen kautta. Welhot pelasi ja taisteli voitosta. Rutiinilla pärjättiin kohtuu hyvin mutta sydän puuttui pelistä. Tehtiin hyviä taktisia muutoksia ja saatiin peli sitä kautta hetkellisesti kuosiin. Tultiin kolmannen erän alussa tasoihin ja ohi mutta sitten otettiin yksi tyhmä jäähy.  Welhot hyödynsivät nämä hetket ja pelasivat asenteella loppuun asti. He halusivat voittoa enemmän. Pettynyt fiilis että näin pitää tehdä.” – Tommy Koponen