SPV jyräsi voittoon ja tasoitti ottelusarjan

TPS – SPV 3-10 (3-4, 0-1, 0-5) Ottelusarja 1-1

Seinäjoen Peliveljet ja Turun Palloseura kohtasivat toisen välieräottelun merkeissä Turussa perjantai-iltana. Vaikean ensimmäisen erän jälkeen SPV jyräsi 3-10 voittoon ja tasoitti ottelusarjan voitot 1-1:een.

TPS hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisessä erässä. Joukkue pääsi nopeasti paineen alta hyviin maalintekotilanteisiin. Miko Kailiala vei kotijoukkueen johtoon viiden minuutin pelin kohdalla. Paineistus jatkui mutta seuraavasta osumasta vastasi SPV. Ville Kuuselan pitkä avaus tavoitti Tuukka Kivirannan, joka pyörähti vahvasti maalintekoon. TPS jatkoi rynnistystään ja viimeisteli kaksi osumaa siirtyen 3-1 johtoon. Matias Veikkolan iskemä ylivoimakavennus antoi vierasjoukkue SPV:lle hieman uskoa omaan tekemiseen ja joukkue punnersi Henri Myllymäen ja Sami Kosken maaleilla tasoihin ja ohi. Taukolukemiksi kirjattiin 3-4.

SPV nosti jälleen tasoaan toiseen erään, minkä seurauksena Tuukka Kiviranta ohjasi Kuuselan vedon maalin edestä TPS-verkkoon. SPV pääsi erässä kaksi kertaa ylivoimalle mutta TPS:n alivoima puolusti uhrautuvasti eikä SPV päässyt juhlimaan lisäosumia. Myös TPS sai pyörittää ylivoimapeliään erän lopussa mutta SPV selätti kaksi minuuttisen ja säilytti kahden maalin johdon toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi edellisen tavoin. SPV:n peli oli yhä tarkempaa eikä pallonmenetyksiä tullut avauserän tapaan. Illan komein osuma nähtiin ajassa 42:02, kun Jyrki Holopaisen komea syöttö löysi Jukkis Pelto-Arvon maalilta ja tämä sijoitti pelivälineen varmasti reppuun. Seuraava osuma nähtiin erän puolivälissä, kun suoraan rangaistuspenkiltä kaukaloon hypännyt Joni-Arttu Sieppi karkasi maalintekoon. Vain 28 sekuntia myöhemmin Holopainen vei vieraat jo 3-8-johtoon. TPS haki viimeiset viisi minuutia kavennusta ilman maalivahtia mutta SPV puolustus ja Eero Kosonen maalissa kestivät vyörytyksen. Pelto-Arvo ja Hankkio viimeistelivät loppunumerot 3-10 tyhjään maaliin.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Seinäjoella. Huikean jännittävä kolmas välieräottelu vihelletään käyntiin kello 17.

2626222-8

SPV Salibandy Oy on miesten F-liigan kolminkertaisen Suomen mestarijoukkueen, Seinäjoen Peliveljien (SPV), myynti-, markkinointi- ja hallinnointiyhtiö. Urheiluyhtiö, joka haluaa olla kehityksen kärjessä ja tiennäyttäjänä tässä yhdessä Suomen harrastetuimmista ja nopeimmin kasvavista lajeista.