SPV murskasi EräViikingit jäähyen värittämässä ottelussa

EräViikingit – SPV 7-12 (2-6, 2-6, 3-0)

Vantaan Energia Areenalla nähtiin sunnuntai-iltana tapahtumarikas puolivälieräottelu. Jäähyjen värittämä ottelu päättyi SPV:n selvään 7–12-voittoon.

Ottelu oli vauhdikas heti ensihetkistä lähtien. Minuutin pelin jälkeen Sami Koski pääsi yrittämään rangaistuslaukausta mutta Santtu Strangberg veti tässä kilvassa pidemmän korren. Hetkeä myöhemmin Koski kuittasi epäonnistuneen rankkarin ja vei vieraat 1-0 johtoon. Johtoasemasta ei nautittu minuutia kauempaa, kun Roni Laasonen upotti pallon Eero Kososen selän taakse, niinikään rankaistuslaukauksesta. Erän käännekohta nähtiin 11 minuutin pelin kohdalla, kun Lauri Kapasen huolimaton kontakti kohdistui Holopaisen päähän ja tästä tuomittiin hänelle 5 minuutin jäähy. Veikkolan jäähyn jälkeen SPV pääsi myllyttämään ylivoimaa yhteensä kolme ja puoli minuutia. Ylivoima viisikko teki tuossa ajassa tuhoisaa jälkeä ja SPV meni 1-5 johtoon. Jani Kukkola iski kotijoukkueen kavennusosuman ylivoimalla. Janne Autio kuittasi tämän osuman 20 sekuntia myöhemmin ja ensimmäiselle erätauolle mentiin SPV:n 2–6-johdossa.

Toinen erä ehti vanhentua 16 sekuntia, kun Petri Hakonen sai sijoittaa pallon Holopaisen syötöstä tyhjään maaliin. Heti perään Jani Kukkolan mailankopautus tuotti SPV:lle seuraavan ylivoimamahdollisuuden. Kukkolan jäähy ei ehtinyt kulua loppuun, kun Turula hankki seuraavan hyökkäyspään jäähyn. Tätä ylivoimaa ehtii kulua ainoastaan 27 sekuntia, kun Mikko Kohonen vei SPV:n 2–8-johtoon. Kotijoukkue sai tuta vierasjoukkueen ylivoimataidot, kun Laasonen otti seuraavan 5 minuuttisen väkivaltaisuudesta. Tuon vitosen aikana SPV osui kahdesti ja karkasi jo 2–10 -johtoon. Molemmat joukkueet viimeistelivät erässä vielä kahdesti ja toiselle tauolle mentiin 4–12-tilanteessa. Todella rikkonaisen erän lopulla Hankkio ja Karjala määrättiin vielä boksiin ja EräViikingit pääsivät aloittamaan päätöserän viidellä kolmea vastaan.

EräViikingit hyödynsivät kahden miehen ylivoimansa kaventaen erän alkuun tilanteeksi 5-12.  Pelitempo tippui tämän jälkeen huomattavasti. Kotijoukkue oli tämän tahdin puitteissa tehokkaampi ja iski vielä kaksi kavennusosumaa ennen päätössummeria. Loppulukemiksi kirjattiin 7-12 ja SPV pääsi kotimatkalle toinen täplä taskussaan.

SPV:n Sami Koski on päässyt huimaan pudotuspelivireeseen ja on iskenyt nyt kahdessa ottelussa tehot 5+5 (2+1 & 3+4). Mies palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana.

Ottelusarja jatkuu heti tiistaina Seinäjoella, kun kolmas välieräkiinnitys on tarjolla Seinäjoen Urheilutalolla. Ottelu alkaa kello 18:30.