SPV päätti runkosarjan voitokkaasti

LaSB – SPV 3-10 (1-3, 1-3,1-4)

SPV voitti runkosarjan päätöskierroksella LaSB:n. Kotijoukkue LaSB joutui taipumaan Peliveljien käsittelyssä lukemin 3-10.

SPV hallitsi kenttätapahtumia alusta asti. Kotijoukkueen avausmaali ei helpottanut lahtelaisia, kun ensimmäisen erän jälkeen SPV johti ottelua 1-3. Tommi Hakala osui avauserässä kahdesti ja Joni-Arttu Sieppi näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi kerran.

SPV aloitti myös toisen erän pirteästi. Sieppi viimeisteli hatullisen täyteen ja Petro Rautio vei vieraat jo 1-6 karkumatkalle. Kuudes maali oli Kaapo Kettuselle liikaa ja LaSB-maalille vaihdettiin vasta 18-vuotias Wili Hämäläinen. Ottelu oli nuorelle Hämäläiselle ensimmäinen Salibandyliigassa. LaSB löysi uuden vaihteen peliinsä ja kavensi ottelun 2-6. Maali antoi LaSB:lle selkeää lisävirtaa ja erän toinen puolikas mentiin lahtelaiskomennuksessa. Vaarallisimmat tilanteet päätyivät peittoon tai ohilaukaukseen, mistä kertoo Hannes Hannulan kahdessa erässä kirjaamat neljä torjuntaa. SPV-puolustus piti pintansa pyörityksessä ja erätauolle mentiin 2-6 lukemissa.

LaSB jatkoi hyvää paineistussa kolmannen erän alussa. Tämä tuotti tulosta ajassa 40:43 kun Henri Vilen ohjasi pallon kolmannen kerran Hannulan selän taakse. Sami Koski kuittasi osuman kaksi minuuttia myöhemmin. LaSB otti hyvissä ajoin maalivahdin pois ja haki kavennusta ilman maalivahtia. SPV:llä oli useaan otteeseen mahdollisuus niitata pallo tyhjiin ja lopulta Henri Urmas osui ajassa 52:48. Viisi minuuttia ennen päätöstä Ville Kuuselan vartalokontakti epäonnistui pahoin, kun tämän olkapää iskeytyi LaSB-pelaajan leukaan. Tuomaristo nosti väkivaltaisuuden merkiksi punalapun ilmaan ja kotijoukkue pääsi pyörittämään loppuajan ylivoimalla. Ylivoima ei tuottanut kotijoukkueelle toivottua tulosta vaan Henri Myllymäki laukoi kaksi kertaa pallon omalta alueelta tyhjään maalin. Vahvan alivoiman seurauksena LaSB:n Henri Vilen rikkoi jäähyn arvoisesti ja loppuaika pelattiin maaleitta neljällä neljää vastaan.

Ville Kuuselalle tuomittiin kolmannen erän rikkeestä PR3, joten mies on automaattisesti sivussa ensimmäisestä puolivälieräottelusta. Asia etenee myös kurinpidon käsittelyyn, josta voi määräytyä lisärangaistuksia.