SPV palasi voittokantaan

SPV – SB Welhot 10-4 (3-1, 4-0, 3-3)

Seinäjoen Peliveljet otti sunnuntaina tärkeän 10–4-voiton kotihallissa Welhoista.

Edellisen päivän tappion motivoima SPV tuli otteluun nälkäisenä. Ottelun avausmaalia juhlittiin jo alle minuutin pelin jälkeen, kun Veikkola ohjasi Kohosen syötön verkkoon. Erän puolivälissä Sieppi lisäsi punaisten johtoa Mustosen tarjoilusta. Welhot saivat hetkellistä helpotusta, kun Kolari kavensi ylivoimalla ottelun 2-1:een. Sami Kosken millintarkka laukaus palautti isäntien kahden maalin johdon erän lopulla. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3–1-johdossa.

Toinen erä oli SPV:n maalijuhlaa. Sieppi viimeisteli illan toisen osumansa alle minuutin pelin jälkeen. Pian Welhot tarjosivat kotijoukkueelle ylivoimaa ja Urmas hyödynsi tämän laukomalla taululle 5-1 lukemat. Paikkoja luotiin aktiivisesti uhrautuvan puolustuksen kautta. Seuraavaksi ykköskenttä pääsi hyvään paineistukseen, minkä seurauksena Kuusela pääsi tökkäämään pallon verkkoon. Hetkeä myöhemmin Kiviranta tarjoili hienosti Myllymäelle, joka viimeisteli tilanteeksi jo 7-1. Maali oli samalla miehen 200. piste Salibandyliigan runkosarjassa. Erässä ei nähty lisäosumia ja kolmanteen erään lähdettiin SPV:n 7–1-johdossa.

Ottelun päätöserässä Welhot pääsivät paremmin peliin mukaan. Pitkänen kavensi erän alkupuolella 7-2. Puoli minuuttia myöhemmin Sieppi kuitenkin viimeisteli hatullisen täyteen ja tilanteeksi 8-2. Tämän jälkeen SPV:n peli passivoitui ja Welhot pääsivät iskemään kaks maalia Tuonosen ja Sorvalin toimesta. Kuusela ja Koski viimeistelivät vielä erän loppuun lukemat 10-4:än.

”Sen kyllä aisti, kun tuli koppiin, että tänään voitetaan. Oli tärkeää että saatiin nyt tälläinen reilumpi voitto, kun on alla vaihe missä ei olla oikeen päästy paikoille ja saatu onnistumisia. Nyt saatiin tehtyä hyvin maaleja niin että saatiin itseluottamusta takaisin. Kyllä me tää homma osataan. Tää on ollut ehkä enemmän tällästä henkistä puolta meillä edellisissä peleissä ja tänään kun kaikki oli täysillä mukana ja sisällä pelissä niin oltiin hyviä. Kolmas erä oli meiltä taas vähän huono. Liike puuttui ja peli passivoitui. Sitä kautta kaveri pääsi sitten hieman paikoille.” -Jyrki Holopainen

”Hyvä peli meiltä, kun miettii että kolme peliä otettiin aika rumasti takkiin ja nyt sitte vähä tommonen kypsempi esitys. Pudotettiin karvausta eiliseltä mutta pelattiin silti aktiivisesti. Tuntui hyvältä pelata. Voitto oli tärkein mutta mukava oli myös saada onnistumisia.” Joni-Arttu Sieppi

33f7e873-74d8-491d-b7ed-511d343dbcb8