SPV taipui jatkoajalla

Sunnuntai-illan huippuottelu tarjosi jännitystä koko rahan edestä kun SPV ja Happee kohtasivat Urheilutalolla. Tasainen kohtaaminen päättyi lopulta Happeen 5–6-jatkoaikavoittoon.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä. Tilanteita syntyi molempiin päihin mutta avausmaalia saatiin odottaa pitkään. Ajassa 15:10 Otto Tikka hyödynsi vierasjoukkueen ylivoiman ja näpäytti pallon yläkulmaan. Vain kaksi minuuttia tuosta Happee siirtyi kahden maalin johtoon, kun ottelun parhaana palkittu Tikka löysi syötöllään Jami Mannisen, joka iski pelivälineen varmasti etukulmasta sisään. Toisessa erässä ei nähty lisäosumia ja tauolle mentiin vieraiden 0–2-johtolukemissa.

Toiseen erään asteli virkeämpi SPV. Juuso Heikkinen rikkoi Kuuselaa hyökkäysalueella ja kotijoukkue pääsi ottelussa ensimmäisen kerran ylivoimalle. Kauaa ei rangaistusta ehtinyt kulua kun hienon vaparikuvion päätteeksi Hankkio tälläsi pallon maaliin. SPV:n hyvästä vaihteesta huolimatta Veli-Matti Hynynen pääsi lisäämään Happeen johtoa jälleen kahteen, kun peitosta lähtenyt veto ohitti hyvin maalilla esiintyneen Julius Kivimäen. Ylivoimaa tarjottiin kotijoukkueelle jälleen ajassa 32:09. Hankkion syöttö tavoitti Kohosen, joka ajoi maalille ja ujutti pallon Miro Tuomalan kainalosta maaliin. Vain minuutti myöhemmin Sami Koski irtosi läpiajoon ja toi kotiyleisön riemuksi Peliveljet tasoihin. Erän loppuun hirvilauma pääsi maistamaan SPV:n vaarallista ylivoimaa, jonka päätteeksi Kuusela vei punapaidat ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Taukolukemiksi kirjattiin 4-3.

Happee tuli kolmanteen erään vauhdilla. Ottelun luonne kahdessa ensimmäisessä erässä oli hieman hidastempoinen ja nyt vierasjoukkue haki selkeästi tähän muutosta. Happeen paineistus konkretisoitui ajassa 41:03 kun Jami Manninen toi vieraat jälleen tasoihin. Seuraavaa maalia saatiin odottaa pelimiehen kympille, kun Heikkinen istuutui kolmatta kertaa jäähypenkille. 21 sekunttia myöhemmin Jari Hankkio kiitti ja pisti pelivälineen reppuun. Loppuminuutit Happee haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Niin vain ajassa 59:28 Otto Tikka toimitti pallon maalille ja Kaukon ohjaus hiljensi kotiyleisön. Kymmenen minuutin jatkoajasta ehti kulua kolme ja puoli minuuttia kun loisto-ottelun pelannut Tikka ratkaisi vierasvoiton Happeelle.

Molempien joukkueiden valmentajat olivat tyytymättömiä pelin tempoon. Vahva ylivoimapeli piti tänään Peliveljet pelissä mukana. Viimeinen ottelu ennen Champions Cupia näytti että puolustuspeliä täytyy vielä saada tiiviimmäksi. Ottelun alku ja loppu on ollut Peliveljille haastavaa aikaa mutta pelaajat ja valmennus ovat luottavaisia sen suhteen että nämä asiat ovat kunnossa kun ensiviikolla taistellaan seurajoukkueiden mestaruudesta!