SPV tuhri pisteet SSV:lle

SPV:n ensimmäinen peli viikonlopun Helsingin kiertueesta jätti käteen pelkän luun. Sarjahistorian aikana joka ainoan keskinäisen väännön voittanut SSV käänsi tänäänkin pelin itselleeen – tosin nyt aika pitkälti myös SPV:n virheiden avittamana.
Ensimmäisestä erästä alkaen oli selvää, että tänään pisteistä väännetään tiukasti loppuun asti. SPV otti ensimmäisessä erässä pelin pallollisen komennon haltuunsa. Maalintekotilanteiden valossa tasakentillä tasaisen erän ainokaisen iski Niko Raunio Janne Hulmin maalille vasemmasta laidasta kääntämästä pallosta. SPV myös pääsi pelaamaan kertaalleen ylivoimaa, mutta huippupaikoista huolimatta lisämaaleja ei syntynyt, joskin tästä SSV saa paljolti kiittää myös maalivahti Henri Toivoniemeä.
Ottelun toisessa erässä SSV nosti aika ajoin karvauksensa ylemmäksi ja pelasi muutenkin rohkeammin. Sen pitemmistä hyökkäyksistä SPV kuitenkin pääsi hyviin pelinkääntöihin, jolloin kotijoukkue joutui rikkomaan hyökkäyksiin lähdöissä, ja SPV pääsi koittamaan kahteen otteeseen ennen erän puoltaväliä ylivoimalla. Toivoniemen huikeilla torjunnoilla SSV kuitenkin selvisi jäähyistä takaiskuitta, ja kaiken lisäksi se toi pelin tasoihin toisen jäähyn jälkimainingeissa, kun tasakentille juuri päässyt kotijoukkue käytti SPV:n sekaviisikon pienen uinahduksen hyväkseen. Maalintekijänä toimi Juho Järvinen, joka sai lopulta tuikata pallon tyhjiin SPV puolustuksen ollessa sekaisin meneillään olleesta vaihtotilanteesta.
SPV ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan hienon pelinkäännön seurauksena Tuukka Kiviranta jatkoi tunteita herättäneen korkealta ilmasta Helasen Mikon hänelle kääntämän syötön maaliin. Tämän jälkeen oli puolestaan taas SSV:n vuoro onnistua, kun Jukka Kinnunen sai pallon hyökkäyspään vasemmasta laidasta pienen pallorallin jälkeen puolenvaihtona oikealle, otti tyhjät pois ja kanttasi pallon SSV hyökkääjän selän kautta maaliin. SPV ei kuitenkaan tästäkään hätkähtänyt, vaan heti seuraavassa vaihdossa se rakensi tilanteen, jonkä päätteeksi Erik Härkönen pääsi kääntölaukauksella ampumaan kohti Toivoniemeä, ja tämän torjuttua vain vaivoin pallon eteensä, riparissa ensimmäisenä olleella Sami Koskella oli helppo työ nostaa pallo verkkoon asti.
Kolmanteen erään mentiin SPV:n 3-2 johtotilanteessa. Näissä numeroissa mentiinkin lähes erän puoliväliin, kunnes alkoi tapahtua. Ensin SSV:n Kari-Matti Ratsulan maalille lähettämä pallo muutti suuntaa SPV puolustuksesta ja maalin ohi menossa ollut pallo kimmahti maalin tyhjään etukulmaan. Pian tämän jälkeen SSV onnistui uudestaan SPV puolustuksen sekoiltua pallon ensin suoraan SSV:n karvaukselle. Pallollisen otteensa kolmannessa erässä SSV:lle menettänyt SPV nousi kuitenkin tasoihin Erik Härkösen komealla vastaiskusta laukomalla maalilla. SSV kuittasi kuitenkin tämänkin maalin aika pian, kun Santtu Manner onnistui pienestä kulmasta siirtämään joukkueensa jälleen johtoon. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua SPV veti Jarno Ihmeen penkille, värkkäsi Helasen toimesta pallon takatolpalle, josta Sami Koski ohjasi sen taidokkaasti maaliin. Kun ottelu näytti jo olevan menossa jatkoajalle, SPV puolustus lahjoitti pallon toisen kerran SSV:n karvaukselle, ja tällä kertaa Mikael Järvi kiitti ja tarjoili Santtu Mannerille, joka niittasi ottelun voittomaalin etualakulmaan. Uudelleen heti aloituksesta ilman maalivahtia pelannut SPV rakensi kuitenkin vielä kerran huipputilanteen, jonka päätteeksi Mikko Helanen nosti pallon ohi Toivoneimen – SPV:n harmiksi kuitenkin vain maalirautoihin asti, ja näin pisteet jäivät Helsinkiin.
– Harmittaa, että vaikka pelattiin kaksi hyvää erää, kolmannessa erässä ote nimenomaan pallollisessa pelissä herpaantui sillä seurauksella, että SSV pääsi tekemään tarvittavat maalit ottelun voittamiseen, kertaili SPV:n valmennusosastolta Tommi Yli-Kortesniemi.
-YV pelissä ei onnistuttu hyvistä paikoista huolimatta ja lisäksi muutama karkea virhe ottelun tärkeimmillä hetkillä maksoi meille tänään pisteet. Vähän tuntui siltä, että tänään voitto olisi ollut otettavissa normaalilla suorituksella, mutta nyt ei siihen oltu kuitenkaan valmiita. Olen varma siitä, että huomenna Tapanilan Erää vastaan nähdään sisuuntunut ja voitontahtoinen SPV, sen verran paljon tämä tappio nyt harmittaa, Yli-Kortesniemi päätti.