SPV voitti Oilersin ja nousi taisteluun kotiedusta

SPV:n liigamiehet ovat tällä hetkellä hyvässä vedossa. Tästä saatiin jälleen yksi näyttö lisää, kun Peliveljet voittivat vain pisteen päässä takanaan olleen ja erinomaisesti etenkin tämän vuoden puolella pelanneen Espoon Oilersin lukemin 5-3 (2-0,3-2,0-1).
Tasaisen ensi erän maaleista vastasi yksinomaan kotijoukkue. SPV hyökkäyksen jälkitilanteesta Mikko Kohosen maalille lähettämä kova rystypiiska meni maaliin tänään erinomaisesti torjuneen Niko Nordströmin selän kautta, ja 2-0 osumassa Kohonen löi pallon kovasta juosusta suoraan Teppo Mäkelän lähettämästä ilmapassista sisään. Oilersillakin oli omat hetkensä, mutta Jarno Ihme SPV:n maalilla oli jälleen tuttu varma itsensä, eikä päästänyt tässä erässä yhtään palloa taakseen.

Toisen erän alkupuoli oli vierailijoiden parasta tässä ottelussa. SPV kuitenkin puolusti uhrautuvasti, ja Oilersin vapaalyönnistä värkkäämän kavennuksen jälkeen SPV pääsi ylivoimalle, eikä erehtynyt. Sami Koski löysi Erik Härkösen lähes parhaasta sektorista ja tilanne oli 3-1. Vain kaksi ja puoli minuuttia tästä ja Kohosen röyhkeän maalillajon jälkitilanteessa Ville Kuusela tuli voimalla vastapalloon, 4-1. Loistavassa vireessä ollut Kohosen kenttä sinetöi iltansa jo heti seuraavassa vaihdossaan, kun Ihmeen erinomaisesta avausheitosta Kohonen jatkoi suoraan Koskelle, joka hassutti Nordstömin ja SPV oli 5-1 karussa. Oilers kuittasi kuitenkin tämän maali heti seuraavassa vaihdossa, kun uransa ensimmäisen liigamaalin tehnyt Onni Piiparinen sai pallon takatolpalle tyhjiin eikä erehtynyt.

Ottelun kolmannesta erästä odoteltiin Oilersin tavaramerkiksi muodostunutta kovaa kiriä, mutta mikäli SPV olisi vähänkään onnistunut viimeistelyssään, lukemat olisivat voineet olla todella murheelliset öljymiehille. Nordstömin huipputorjunnat ja speveläisten maalipaikkojen tuhlailut johtivat siihen, että Oilers teki erän ainoan maalin, kun kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia pelanneet espoolaiset onnistuivat tekemään 40 sekuntia ennen ottelun loppua kosmeettiseksi jääneen maalin, asialla Petri Jalanko Perttu Pajukosken syötöstä. Oilers ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi missään vaiheessa, sillä SPV pystyi pitämän Oilersin poissa vaaarallisilta maalintekosektoreilta ja hyökkäsi itse erittäin vaarallisesti sekä vastustajan pallonmenetyksistä että hyökkäyspään hyökkäyksistäänkin. Edellisestä Koovee pelistä oli selvästi otettu opiksi.
SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.
– Tärkeät pisteet, mutta edelleen sitä paljon tärkeämpi on pelimme suunta. Nyt jatkettiin hyvin selkeästi siitä, mihin Koovee -pelissä jäimme, ja tänään meillä oli aika kypsää pelaamista jo johtoasemassakin. Kohosen kentän kemiat alkavat toimia aika ajoin hienosti, ja positiivista oli myös se, että Mikko Helanen teki nyt paluun kentälle kahden erän esityksen muodossa. Olen tyytyväinen siihen, mitä olemme parin viikon aikana saaneet ajettua sisään, ja sairasteluista huolimatta tänään esiinnyttiin hyvällä jalalla lähes koko 60 minuuttia. Työ jatkuu, ja voittojen kautta tekemiseen on tullut vielä ripaus päättäväisyyttä, mikä näkyy nyt kaikessa harjoituksista peleihin.

SPV:n pelit jatkuvat viikon päästä kahdella vierasottelulla, perjantaina vastassa on Nokian KRP, lauantaina AC HaKi. Runkosrja päättyy kotona kahden viikon kuluttua Tampereen Classicia vastaan.