SPV:lle hopeaa Scandic Cupista

SPV:n liigamiehet osallistuivat viikonloppuna kovatasoiseen turnaukseen Ruotsin Uumajassa. Perinteeksi muodostuneelta reissulta tarttui mukaan rutkasti arvokasta kokemusta ja kakkossija.

Runkosarjan ensimmäisessä ottelussa kohdattiin ruotsalainen Team Thorengruppen. Laadukas vastustaja laittoi SPV:n heti tiukille tehokkaalla viimeistelyllään mutta vauhti hiipui pelin edetessä ja kunto ratkaisi lopulta voiton suomalaisille. Voitto kirjattiin SPV:lle lukemin 10-13. Lauantaiaamuna vastaan asettui Thorengruppenin tavoin divarissa pelaava Wibax Piteå. SPV:n nuoriso-osasto sai ottelussa reilusti vastuuta ja haastoikin mukavasti taitavia ruotsalaisia. Kentällä nähtiin yhteensä kymmenen A-ikäistä pelaajaa. Pelissä tapahtui paljon hyvää mutta ratkaisuhetkillä vastustaja oli terävämpi ja vei ottelun nimiinsä maalein 7-9. Runkosarjan päätösottelussa SPV kohtasi Tsekin finaalijoukkue Technology Florbal MB:n. Fyysinen ja kovatasoinen ottelu tarjosi jännitystä aina loppuhetkille saakka. SPV tarvitsi ottelusta vähintään tasapelin, kun taas tsekkiläisjoukkueelle riitti ainoastaan voitto välieräpaikkaan. Boleslav tasoitti ottelun vain viisi minuuttia ennen päätössummeria ja ratkaisua jännitettiin loppuun saakka. Tsekkiläiset saivat vielä kovan paineistuksen aikaan mutta SPV piti pintansa ja eteni välieriin tuloksella 8-8.

Välierän ottelupariksi asettui toisen lohkon voittanut Sirius. Ruotsin Superligan playoff-joukkueisiin lukeutuva Sirius tuli otteluun vauhdilla. Sirius menikin 2-0-johtoon ennen kuin SPV alkoi löytää aseita kovan karvauksen purkamiseen. 2-1 kavennuksen jälkeen SPV alkoi saada pikku hiljaa otetta itselleen. Joukkue pelasi ehjän pelin ja johti parhaimmillaan ottelua viidellä maalilla. Lopun jäähysuma kuitenkin antoi vastustajalle kavennussaumaa ja loppunumeroiksi kirjattiin 7-10. SPV eteni toista kertaa peräkkäin finaaliin IBK Dalenin kanssa. SPV aloitti ottelun varmalla pelillä ja siirtyi kotiyleisön kauhuksi 2-0 johtoon. Pallovarmat ruotsalaiset kuitenkin hyödynsivät hetkensä ja ottivat nopeasti johtoaseman ennen erän päätöstä. Toisen erän alku oli joukkueelta vielä hyvää ja varmaan tekemistä mutta ruotsalaisten viimeisen erän viimeistely oli liikaa peliveljille. Järjestäjäseura nappasi kultaisen pokaalin haltuunsa maalein 5-9.

Reissu antoi kokonaisuudessaan joukkueelle ja valmennukselle paljon hyvää tietoa siitä, mihin keskittyä seuraavan kolmen viikon aikana ennen 21.9. pelattavaa liiga-avausta. SPV pelaa tulevana lauantaina 7.9. viimeisen harjoitusottelunsa kotihallissa Tiikereitä vastaan. Ottelu starttaa kello 17.