SPV:lle tärkeät pisteet kauden avauksesta

SPV-KOOVEE 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)

Seinäjoen Peliveljet aloitti salibandykauden voitokkaasti kaatamalla Tampereen Kooveen lukemin 5-4.

Ottelun alku oli SPV:n hallintaa muutamia Kooveen vastahyökkäyksiä lukuunottamatta. Paine pysyi Kooveen päädyssä mutta maalipaikkoja ei pystytty hyödyntää toivotulla tavalla. Ottelun avausmaalista vastasi Koovee, kun viiden minuutin kohdalla Holopaisen mailaanlyönnistä tuomittiin vierasjoukkueelle rangaistuslaukaus. Tuomas Aho sijoitti pallon hallitusti yläkulmaan ja taululle lukemat 0-1. SPV jatkoi syöttöpeliään ja loi tehokkaasti maalipaikkoja, kunnes verkko viimein heilahti. Holopaisen syöttö tavoitti Hankkion, joka tasoitti pelin laidalta 1–1:een. Muutama minuutti tästä ja huipputorjuntoja esittänyt Arvid Vonk sai jälleen kaivaa palloa maalista. Janne Autio syötti ja Henri Myllymäen kuti painui verkkoon. Peliveljet jatkoi aktiivista hyökkäyspeliä mutta Kooveen Vonk pelasi maalillaan loistavasti pitäen lukemat Kooveen kannalta suotuisina. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa aina erän loppupuolelle asti. Sami Kosken laadukas avaus löysi Pelto-Arvon, joka karkasi maalintekoon. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 3–1-johdossa.

Toisen erän alku oli Peliveljiltä hyvää tekemistä. Ylivoimaa tarjottiin kahdesti mutta Kooveen puolustus piti pintansa eikä SPV päässyt ottelussa karkumatkalle. Erän puolivälissä nähtiin tahtomaali, kun Jari Hankkio puski tutusti maalin eteen ja iski nopealla pallonsiirrolla tilanteeksi 4-1. Maalin jälkeen Koovee sai pelinsä kasaan ja siirsi pallonhallintaa erän loppua kohti itselleen. Kavennus nähtiin 37 minuutin kohdalla, kun Kuusisto laittoi torjunnasta irtopallon ohi Julius Kivimäen. Koovee viimeisteli erän lopussa vielä kertaalleen ylivoimalla, kun Riku Reunamäen kaukolaukaus painui tolpan juureen.

Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.  Peliveljillä oli vaikeuksia hyökkäyksiin lähdöissä ja peli passivoitui oman maalin varjelemiseksi. Koovee hyökkäsi fiksusti ja sai luotua maalipaikkoja. Paineeseen saatiin hetkeksi helpotusta kun Koski näpäytti vapaalöynnistä pallon maaliin. Kauaa ei ehditty kahden maalin johdosta nauttia, kun Kooveen Samuli Salomaa viimeisteli taululle 5-4 lukemat. Koovee haki viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia mutta kotiyleisön riemuksi summeri soi ja tärkeät kaksi pistettä jäivät Seinäjoelle.

”Alku oli meiltä hyvää tekemistä ja oltiin kaverista askeleen edellä. Pallonhallinta olisi pitänyt kuitenkin realisoida maaleilla.  Erikoistilanteissa ei onnistuttu kun taas vastustaja hyödynsi omansa tehokkaasti. Loppupuoli jäi mietityttämään. Kolmen maalin johdosta tullut hyvänolon tunne johti siihen että lopussa peli kääntyi. Passivoiduttiin ja tyydyttiin puolustamaan yhden maalin johtoa. Alun ilme ja tekeminen oli kuitenkin hyvää ja tästä otetaan hyvät asiat mukaan”, kommentoi Tommy Koponen.

Seuraava ottelu pelataan jo tiistaina, kun SPV matkustaa Nokian KrP:n vieraaksi Raholaan. Ottelu alkaa 19.9. klo 18:30.