SPV:n matka Champions Cupissa päättyi välieriin

Seinäjoen Peliveljet kohtasi Champions Cupin välieräottelussa Ruotsin mestari IBF Falunin. Falun eteni turnauksen finaaliin lukemin 7-2.

Kuten odotettua, Falun tuli ottelun alkuun vauhdilla. Peliä ehti kulua 56 sekunttia kun maailman parhaaksi tituleerattu Galante-Carlström iski ottelun avausmaalin. Shokkiherätys taisi tehdä hyvää “vierasjoukkue” SPV:lle kun alle minuutin päästä Henri Myllymäki räjäytti Seinäjoki Areenan. Arttu Kukon syöttö tavoitti Myllymäen keskustasta ja tämä pamautti ottelun tasoihin ajassa 01:37. Ottelun ensimmäisessä erässä SPV osoitti ettei ollut tullut kumartelemaan ruotsalaisia vaan taistelemaan finaalipaikasta toden teolla. Ottelun kolmas maali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä kun Rasmus Enströmin veto painui hieman onnekkaasti Julius Kivimäen selän taakse. Hetkeä myöhemmin Falunille tarjottiin vielä ylivoimaa kun Janne Autio passitettiin jäähypenkille mailaan lyönnistä. Peliveljet kyykkivät ansiokkaasti ja alivoima saatiin selätettyä ilman takaiskuja. Ajassa 16:40 nähtiin odotettu tasoitus kun Ville Kuuselan pitkä avaus päätyi Kohoselle ja tämä viimeisteli erätaukolukemiksi 2-2.

Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän. Falun sai hieman enemmän pallokotrollia itselleen ja SPV pyrki haastamaan omissa paikoissan. Yleisö sai jännitettävää koko rahan edestä. Peliveljille tarjottiin erässä ylivoimaa kahdesti mutta parhaat maalintekopaikat jäivät hyödyntämättä. Maalittoman toisen erän jälkeen ratkaisu siirtyi ottelun kolmanteen erään.

Falun tuli ottelun päätöserään jälleen tuttuun tapaan kovalla temmolla. Pallo toimitettiin nopeasti huippupelaaja Galante-Carlströmille ja tämä viimeisteli voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman ajassa 40:38. SPV:n rohkea hyökkäyspeli ja maalipaikkojen rakentelu ei tuottanut tulosta kolmannessa erässä. Hyvien tilanteiden synnyttämä hurmos kostautui puolustuspään unohduksina. Loistavien tekopaikkojen jälkeen pallo löytyi omasta maalista. Falun kaunisteli loppunumeroiksi lopulta 7-2.

“Kaksi erää pelattiin hyvin ja noudatettiin pelisuunnitelmaa. Kolmannen erän alku pystyttiin vielä haastamaan mutta 4-2-maalin jälkeen tapahtui pieni notkahdus, mikä ei ole meille tyypillistä. Saatiin hyviä paikkoja mutta ei onnistuttu laittamaan paikoista sisään. Tämän jälkeen päästettin kaveri liian helposti voittoon. Kausi jatkuu ja otetaan tästä hyvät asiat mukaan. Tänään osotettiin se että meillä on mahdollisuus voittaa kenet tahansa. Viikonloppuna tämä on ollut yksi hienoimmista tapahtumista, missä on saanut olla mukana.” – Tommy Koponen