Tärkeät pisteet jäivät Seinäjoelle

SPV-LASB 8-2 (2-0, 2-2, 4-0)

SPV otti sunnuntai-iltana tärkeän kotivoiton LASB:sta. Peliveljet voitti tasapainoisen esityksen jälkeen lukemin 8-2.

SPV tuli ottelun alkuun pirteästi. Loukkaantumisista kärsivä joukkue ei antanut tähtipelaajien poissaolon näkyä pelissään. Peliveljien karvaus oli pudotettu reilusti alas ja otteluun lähdettiin selvästi puolustuksen kautta. SPV siirtyi ottelun ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon, kun ensin Juuso Keskinen osui ylivoimalla ja erän lopussa Mikko Kohonen iski Kosken pitkästä syötöstä pelivälineen Kaapo Kettusen selän taakse.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta pirteää tekemistä. Pelikellosta ehti kulua 14 sekuntia kun Sami Koski ujutti pallon lahtelaisten verkkoon. Hetkeä myöhemmin Tuukka Kiviranta tarjoili loistavan syötön Jose Kivipellolle, joka iski tilanteesta uransa avausosuman Salibandyliigassa. LASB löysi vähitellen aseita SPV:n matalaan karvaukseen ja tuli kahden maalin päähän Roope Kainulaisen ja Matti Korhosen osuessa kertaalleen. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 4-2.

Ottelu ratkesi kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla kun Matias Veikkola ja Henri Myllymäki veivät koitjoukkueen jo 6-2 johtoon. LASB pyöritti ajoittain hyvin peliä hyökkäyspäässä mutta SPV tukki parhaan maalintekosektorin uhrautuvasti. Lahtelaiset hakivat vielä kavennusta ilman maalivahtia mutta Sami Koski iski illan toisensa tyhjiin. Arttu Kukko onnistui vielä 10 sekuntia ennen päätössummeria niittaamaan loppunumeroiksi 8-2. Tärkeät pisteet jäivät näin ollen Seinäjoelle.

Ottelun parhaana palkittu Veikkola oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin: ”OLS-pelistä vaihdettiin karvausta matalalle ja tukittiin ykkössektori onnistuneesti. Pallollinen peli pitäisi olla tietysti parempaa. Tavoitteena oli saada oma maali tukkoon niin että maalimäärät saadaan maltilliseksi. Tämä on se pelityyli mitä halutaan: mahdollisimaan vähän omiin ja sitä kautta voittoihin.

”Paljon on puhuttu loukkaantumisista ja niitä on nyt epätavallisen paljon. Valmentajana sitä on joutunut miettiä kuinka se vaikuttaa joukkueeseen. Meillä se vaikuttaa yhdistävänä tekijänä ja kaikki joukkueessa tietää ettei pelkästään tähtiin voida tukeutua. Paljon otettiin peittoja eikä yhtään helppoa maalia haluttu kaverille antaa. Joukkue oli päättänyt tänään että voitetaan. Myös Kivipelto ja Kukko pääsi maalintekoon, mikä on hienoa. Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja ehjään 60-minuuttiseen.” -Tommy Koponen

SPV kohtaa seuraavaksi kotonaan Nokian KrP:n. Ottelu käynnistyy Urheilutalolla 26.11. klo 18:30