Teräs taipui sunnuntaina – takaisin sarjataulukon toiselle sijalle

Steelers – SPV 5-10 (1-3, 1-6, 3-1)

Sunnuntain liigaottelussa SPV matkusti Hämeenlinnaan paikallisen Steelersin vieraaksi. Vierailu oli myös melko tylyä katsottavaa, sillä SPV nappasi Hämeenlinnasta tililleen täydet kolme sarjapistettä.

Ensimmäisen erän alusta lähtien oli selvää, että Hämeenlinnaan oltiin tultu osoittamaan jalkojen raikkaus. Ja raikkailta ne myös näyttivätkin, sillä ensimmäisen erän hallinta voidaan laskea lähes täydellisesti SPV:n koriin. Ensimmäisen erän painopisteestä kertoo myös torjuntatilastot, sillä Steelersin maalilla Pasi Järvinen joutui urakoimaan 13:sta torjunnan edestä, kun SPV:n maalilla Eero Kosonen selvisi vain kolmella torjunnalla. Aikaan 11:10 Steelers sai jäähyn, jota ehdittiin pelata vain 9 sekunttia kunnes Sami Koski löysi syötöllään keskustasta Kuuselan, eikä Kuusela erehtynyt. Maali jäi myös erän viimeiseksi, ja tilanteesta 1-3 siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä tahti ei muuttunut. Heti erän alkuun saatiin kaksi merkkipaalua myös täyteen, kun ajassa 20:18 Sami Koski iski uransa 700:n tehopisteen, ja Joni-Arttu Sieppi merkkautti myös 100:n maalinsa liigassa. Ajassa 22:45 oli Steelersin käytettävä aikalisänsä, ja samalla myös Järvinen antoi Pohjoselle tilaa Steelersin maalilla. Tilanne tässä vaiheessa oli SPV:lle jo 1-7, eli Peliveljet takoivat neljä maalia aikaan 2:45. Erä jatkui vahvassa SPV:n hallinnassa, vaikka ajassa 30:19 Steelers onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 2-9. Erän loppupuolella jäähyt rikkoivat hallintaa, sillä alivoimaa jouduttiin pelaamaan ajasta 34:28 lähtien aina erän loppuun asti. Pelto-Arvon 2+2 minuuttia ja Mustosen 2 minuuttinen antoivat mahdollisuuden osoittaa alivoiman pitävyys, ja erän loppuun asti se myös piti. Erätauolle tilanteessa 2-9.

Kolmannessa erässä alivoima jatkui, ja sekuntti ennen loppua Steelers onnistuikin kaventamaan heti erän alkuun tilanteeksi 3-9. Kun tätä maalia seurasi vielä kotijoukkueen alivoimamaali, olikin tilanne jo 4-9. Erän loppupuolella molemmat joukkueet kuitenkin tekivät yhden maalin per joukkue, joten loppulukemat asettuivat muottiin 5-10. Huomioitavaa erässä oli se, että hallinta ja pelin läpivieminen olivat selkeästi läsnä Peliveljien pelaamisessa, sillä suurempaa hätää erässä ei ollut, vaan kylmäpäinen pelaaminen paistoi tänään SPV:n pelistä.

Ottelussa SPV:n puolelta palkittiin erinomaisesti koko pelin pelannut Petri Hakonen, jonka suoritus päivän pelissä oli jokaista kentällä ollutta pelaajaa asteen korkeammalla, sillä välillä omat ja vastustajat vaikuttivat pelkiltä pujottelukepeiltä, kun Hakonen ampaisi vauhtiin. Kotijoukkue Steelersiltä palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana Leevi-Werneri Kainulainen.

Seuraava runkosarjapeli SPV:llä on tiedossa ensi viikon lauantaina, kun Peliveljet matkustavat EräViikinkien vieraaksi. Ottelu alkaa Vantaan Energia Areenalla kello 17.00.

1eb7ea05-5a5f-447b-bb1d-792791c56997