Toisen erän synkkä minuutti koitui SPV:n kohtaloksi

SPV – TPS 4-7 (2-2, 1-3, 1-2) Otteluvoitot 2-3

Välieräsarja SPV:n ja TPS:n välillä jatkui perjantaina Seinäjoen punaisessa luolassa. Sairastelusta kärsivä SPV hävisi ottelun lukemin 4-7.

Lähtökohdat otteluun olivat SPV:n kannalta hieman haastavat. Petri Hakonen, Jyrki Holopainen ja Jari Hankkio joutuivat kaikki seuraamaan ottelua lasaretin puolelta. Junioripuolelta rosteriin nostetut Latvala ja Heikkilä esiintyivät kuitenkin edukseen ja haastoivat rohkeasti vierasjoukkuetta. Latvala kirjautti myös uransa ensimmäiset pudotuspelipisteet tarjoilemalla ottelussa kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Ensimmäisen erän alku oli TPS:n hienoista hallintaa. Vierasjoukkue siirtyi erässä kaksi kertaa johtoon mutta SPV punnersi tasoihin Pelto-Arvon ja Hakalan maaleilla. Erän lopussa SPV pääsi paremmin pallonhallintaan ja loi paikat johto-osumalle. Ratkaisijaa ei kuitenkaan löytynyt ja erätauolle mentiin 2-2 lukemissa.

Toiset erät ovat olleet sarjassa SPV:ltä pääosin hyvää tekemistä ja sitä saatiin ihastella myös tänään 19 minuutia. Joukkueella oli henki päällä ja pallo liikkui nätisti turkulaisten päädyssä. SPV ei saanut hyödynnettyä tätä hyvää vaihetta ottelussa. Painajaismainen hetki alkoi ajassa 36:54, kun Miko Kailiala ja Lauri Stenfors iskivät 47 sekunnin aikana kolme maalia SPV-verkkoon. Kolme sekuntia ennen erätaukosummeria SPV kavensi ottelun 3-5:een Jukkis Pelto-Arvon illan toisella osumalla.

Kolmannessa erässä TPS puolusti fiksusti omaa päätään ja piti SPV:n poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Sami Saarinen lisäsi TPS:n johtoa ylivoiman viimeisellä sekunnilla ajassa 53:36. Henri Myllymäen kavennusosuma jäi ainokaiseksi ja TPS viimeisteli loppunumerot 4-7 tyhjään maaliin.

Peli oli raikkaan näköistä. Saatiin tuoretta jalkaa kentälle ja oli hyvä meno kentällä. Harmi vaan ettei tehty paikoista tänään maaleja. Vastustaja kyllä naulaa heti jos vähän nukutaan. Yksi synkkä minuutti ja kolmen maalin ero oli tänään liikaa. Jokainen kenttä taisi käydä ottamassa yhden maalin omiin. Keskitytään jatkossa koko 60 minuutia niin kyllä me käännetään tää vielä.” – Tuomas Mustonen

TPS johtaa ottelusarjaa nyt 2-3 ja sarja on ensimmäisen kerran katkolla sunnuntaina Turussa. Ottelu alkaa aiemmasta ohjelmasta poiketen kello 16. Suoran lähetyksen tarjoaa Ruutu+.