TPS tylytti SPV:tä kotonaan – otteluvoitot tasan

TPS – SPV 10-3 (5-0, 0-3, 5-0) Otteluvoitot 2-2

SPV ja TPS kohtasivat neljännessä välierässä tiistai-iltana Turussa. Kotijoukkue TPS oli ottelussa selkeästi vieraitaan edellä ja vei ottelusta voiton maalein 10-3.

TPS oli tyly isäntä ensimmäisessä erässä. Joukkue porhalsi viiden maalin johtoon, kun vierasjoukkue SPV vielä kaiveli jalkojaan bussista. SPV vaikutti passiiviselta eikä joukkue syttynyt vielä peliin kunnolla mukaan.

SPV sai kaksi tärkeää kavennysosumaa toisen erän alkuun. SPV:lle tarjottiin myös yllinkyllin ylivoimaa. Ensimmäinen kaksi minuuttinen ei tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin Miko Kailiala tuomittiin viiden minuutin jäähylle huitomisesta. Mikko Hautaniemi liittyi vielä joukkuekaverin seuraksi boksiin ja SPV pääsi myllyttämään viidellä kolmea vastaan. Tämän tilaisuuden hyödynsi Matias Veikkola, joka osumallaan sinetöi ennätyksen kaikkien aikojen tehokkaimpana puolustajana yhden pudotuspelikevään aikana. Tapahtumia riitti vielä erässä tämänkin jälkeen, kun Jukkis Pelto-Arvo määrättiin istumaan hyökkäyspään estämisjäähyä. TPS ei kuitenkaan lisännyt johtoaan kaksi minuutisen aikana vaan toiselle erätauolle mentiin 5–3-lukemissa.

Kolmas erä ei alkanut SPV:n kannalta toivotulla tavalla. TPS palautti johtonsa kolmeen maaliin reilun minuutin pelin jälkeen. Vaihtovirheen myötä SPV pääsi jälleen kyykkimään parin minuutin ajaksi omaan päätyyn. Sami Saarinen lamautti vierasjoukkueen lopullisesti iskemällä vaparikuviosta TPS:n 7–3-johtoon. SPV ei saanut enää ottelussa minkäänlaista kiriä aikaan ja Petri Hakosen viiden minuutin väkivaltaisuusjäähyn myötä TPS marssi selvään 10-3 voittoon. Voiton myötä TPS tasasi otteluvoitot 2-2.

Katseet käännetään välittömästi perjantain kotiotteluun. Kolmas täplä on tarjolla 5.4. Seinäjoen Urheilutalolla kello 18:30 alkaen.