Trillerissä turpiin

Kolmannesta finaalista kehkeytyi varsinainen trilleri

SPV:llä oli mehevä tilaisuus ottaa johtoasema tiukassa finaalisarjassa, kun se kohtasi SSV:n hulppeissa Hartwall Areenan puitteissa tänään tiistaina. Maalirikkaassa pelissä kuultiin myös kosolti raudan kilinää.

Matsin alku oli Speven osalta katastrofaalinen. Eritoten neljäs minuutti, jonka aikana terävästi alkuun lähtenyt SSV rokotti kahdesti. Ensin Mikael Lax kääkäisi avausmaalin, ja seuraavassa vaihdossa Harri Forsten sujautti rannarinsa Ihmeen taa.
Peliveljet ravisteli itsensä hereille ja joukkue sai hyvän pallollisen otteen hyökkäyspäässä. Pyöritys pakotti SSV:n turvautumaan rikkeisiin ja Pasi Halonen passitettiin kakkoselle. Pyöritys jatkui, ja sen ollessa ylivoimalla paljon helpompaa, kietaisi Sami Koski tilanteen 2-1:een.
Loppuaika erästä mentiinkin päästä päähän, ja molemmat joukkueet onnistuivat vielä maalinteossa. Ensin jäähynsä maalilla paikkasi Pasi Halonen ja erätauolle mentiin Tuukka Kivirannan asetettua tilanteeksi 3-2.

Jos oli ensimmäisen erän alku huono, niin sitä oli toden totta myös toisen erän ensimmäiset kymmenen minuttia. Kun pelikello näytti 28:48, oli tilanne jo 6-2 kotijoukkueelle. Järven, JärviSen ja Laxin maalit saivat Seinäjoelta omiansa kannattamaan tulleet hetkeksi jo epätoivon partaalle.
Erän toinen kymppi menikin onneksi SPV:lle. Speve teki kolme ja SSV yhden, joten tilanne ennen kolmatta erää oli 7-5 SSV:lle.

Kolmannen erän alku teki poikkeuksen, sillä se yllätti iloisesti. SPV pääsi heti myllyttämään hyökkäyspäätyyn, ja SSV otti rangaistusta samaan aikaan. Tuomarin käden noustua pystyyn Timo Toivosen siirretyn jäähyn merkiksi päätti Saku Lehti käyttää turhan kovia konsteja, joten molemmat passitettiin istunnolle. Kahden miehen ylivoima oli kova kolaus, sillä sen aikana Koski viimeisteli hattutemppunsa, samalla tuoden joukkueensa maalin päähän.
Pelimiesten kympillä, varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenminuuttisella Mikael Järvi näytti kapteenin esimerkkiä johtoasemassa ja otti tyhmän jäähyn mailan painamisesta. Pelin ylivoimaisesti paras pelaaja, Sami Koski tarjoili uskomattoman syötön SSV:n maalin edestä Tuutsi Kivirannalle, joka toi SPV:n tasoihin.
Peliveljet saivat kylmää niskaan kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Saku Lehti veti päin honkia, mutta pallo pomppi kuin ihmeen kaupalla maaliviivan ylitse.
Lopussa SPV sai oikean armopalan, kun SSV-kapteeni Järvi taisteli tiensä jäähypenkille. Ylivoimalla ei aivan onnistuttu, mutta juuri ennen loppusummeria Koski tarjoili maalin kulmalle Mikko Kohoselle, joka sensaatiomaisesti tasoitti pelin KAKSI SEKUNTIA ennen peliajan täyttymistä!

Jatkoajalla tilanteita ropisi molempiin päätyihin ja jatkoajan lopussa SPV oli pääsemässä hyvään paikaan, mutta peli laitettiin poikki ja sitä jatkettiin kiistapallolla. Tämä sen takia, koska SSV-puolustaja ravasi päin tuomaria Mikko Kohosen ehdittyä ensimmäisenä palloon. Tilannetta seuranneessa kulmavaparissa kapteeni Mikael Järvi näytti herrasmiesmäisiä elkeitä, eikä luovuttanut palloa sitä hallinneelle SPV:lle. Hetki tilanteen jälkeen, 15 pienen pientä sekuntia ennen peliajan päättymistä, SSV teki maalin ja meni ottelusarjassa 2-1 -johtoon.

PS: Teknisistä ongelmista johtuen raportti myöhässä.