Viikonlopun tuloksena täysi pistepotti

Peliveljet palasivat MM-tauoltaan kohdaten perjantaina ensin Westend Indiansin Espoossa, sekä sunnuntaina Porin Karhut kotonaan.

Westend Indians – SPV 9-11

Perjantain ottelusta kehkeytyi todellinen trilleri loppuun asti, sillä vauhtia ottelusta ei puuttunut. SPV aloitti pelin vahvasti, siirtyen ajassa 10:21 jo 0-3 johtoon. Maaleista vastasivat Sieppi (Urmas), Hankkio YV (Veikkola) ja Hakala (Urmas). Tämän jälkeen myös Indians heräsi otteluun, kyeten luomaan laadukkaampia paikkoja. Näistä paikoista Indians myös kahdesti onnistui, joten erätauolle lähdettiin lukemista 2-3. Toisessa erässä Indians laittoi laatua maalintekoyrityksiin, sillä toiselle erätauolle lähdettäessä tilanne oli kääntynyt Indiansin johdoksi 6-5. SPV:n maaleista vastasivat toisessa erässä Hakala (Sieppi) ja Kuusela YV (Kohonen). Kolmanteen erään lähdettäessä Peliveljet osoittivat, miksi majailevat tällä hetkellä sarjataulukossa toisena. Kaasua ei hellitetty, ja mukaan tuotiin järjestelmällisyys. Vyörytys johti tilanteen kääntämiseen, sillä ajassa 44:20 SPV oli kääntänyt ottelun itselleen tilanteeseen 6-7, maalintekijöinä Kohonen (Myllymäki) ja Hankkio (Kuusela). Tämän jälkeen joukkueet päättivät kokeilla vuorotellen maalintekokilpailua, sillä ajassa 56:32 Indians tasoitti pelin 9-9:ään. Tämäkään ei Peliveljien tekemistä horjuttanut, sillä kahdessa seuraavassa vaihdossa Peliveljet näyttivät sen, miksi heitä vastaan ei yksinkertaisesti voi pelata vähempää kuin täydet 60:tä minuuttia. 18 sekuntia Indiansin tasoituksen jälkeen Sieppi (Autio) vei Peliveljet 9-10 johtoon, ja heti seuraavassa vaihdossa Myllymäki (Kohonen) niittasi loppulukemat 9-11, kun pelikellossa oli 57:07 pelattuna. Lopussa Indians haki tasoitusta parhaimmillaan kuudella neljää vastaan, mutta uhrautuvaisesti pelannut alivoima takasi täydet kolme pistettä Espoosta Seinäjoelle.

Ottelun parhaimpana Peliveljistä palkittiin oikeutetusti tehot 3+0 naulannut Tommi Hakala. Selkeästi Kansallispelin pesäpallon taitojaan hyödyntänyt Hakala viimeisteli kaikki osumansa ilmasta.

SPV – Porin Karhut 13-5

Sunnuntaina Seinäjoen Urheilutalolle vastaan saapui Porin Karhut. Ottelu oli kokonaisuudessaan yksi ehjimmistä esityksistä tällä kaudella, joskin kotiläksyjä myös saatiin viimeisen viiden minuutin osalta. Matalalta puolustamaan lähtenyt Karhut ei missään vaiheessa päässyt pelin päälle, vaan Peliveljet olivat loppua lukuunottamatta harvinaisen tylyjä isäntiä. Karhujen taktiikkaan näytti kuuluvan vastahyökkäyspelaaminen, minkä Peliveljet onnistuivat tyrehdyttämään tunnollisella puolustussuunnan pelaamisella. SPV piti huolen siitä, että mikäli Karhujen puolustuspäässä tuntui olevan kiire, kiire oli myös hyökkäyspäässä. Vasta kolmannen erän puolivälin jälkeen Karhut saivat ensimmäiset pidemmät hyökkäykset SPV:n päädyssä, tilanteen ollessa jo 12-1 ajassa 43:46 Kosken (Kohonen) tekemän maalin jälkeen. Konsta Haukkala lisäsi illan toisella osumallaan SPV:n johdon 13-2:een pelikellon näyttäessä aikaa 47:26. Kolme viimeistä maalia merkittiin kuitenkin vieraille, joten täyden 60:n minuutin pelin läpiviennin sijaan vieläkään ei täysin ehjää kokonaisuutta saatu kasaan. Ottelu oli kuitenkin yksi tämän kauden kypsimmistä esityksistä, joten nousujohteisuus on nähtävissä pelin sisällä.

Ottelussa onnistujia oli useampia, mutta yksi oli selkeästi yli muiden. Sami Koski kuritti Karhuja peräti 4+2 tehoin, ollen illan tehokkain pelaaja selkeästi. Kahden maalin miehinä häärivät Hankkio (2+0), Haukkala (2+0) ja erinomaisesti koko pelin pelannut Autio (2+0).

Seuraavan kerran SPV pelaa kotiottelunsa Joulun välipäivinä, kun vastaan asettuvat ensin 29.12 TPS Turusta (samalla myös Suomen Cupin ottelu), ja heti perään 30.12 kun vastaan asettuu Oilers Espoosta.

cb13012d-037c-4996-bb68-5ba352554310