Vuosi 2019 käyntiin kotitappiolla Happeeta vastaan

SPV – Happee (0-3, 2-3, 3-4)

Uusivuosi, uudet kujeet. Sanonta, joka sopii omalla tavallaan SPV:n miesten edustuksen esityksiin, sillä uusia kujeita on keksittävä, tai vanhoja alettava muistelemaan. Vastustajat ovat alkaneet järjestään löytämään heikkouksia Peliveljien pelaamisesta, sillä maalintekokilpailut ovat alkaneet kääntymään vastustajille viime peleissä.

Peli itsessään alkoi juhlallisuuksilla, sillä SPV jäädytti kolmen entisen pelaajansa numerot komeilevaksi Urheilutalon seinälle. Mestaruusviirien vieressä komeilee tätä nykyä herrojen Toivonen, Kakko ja Koponen pelinumerot.

Ensimmäisen erän suhteen pelilliset tapahtumat olivat tasaisia, joskin Happee sai luotua vaarallisempia maalintekopaikkoja. Maalilla Joulukuun pelaajaksi valittu Eero Kosonen joutui venymään pallon eteen kaikkiaan 13 kertaa, mutta myös kolme jouduttiin kaivamaan SPV:n verkosta erän aikana. SPV:n jäädessä ensimmäisessä erässä maaleitta, erätauolle siirryttiin vieraiden 0-3 johdossa.

Toisessa erässä ote siirtyi hienokseltaan isännille. Ensimmäisen alivoiman selvitettyään Happeelle oltiin viheltämässä jäähyä, mutta siirretyn rangaistuksen aikana Holopainen pääsi laukomaan tilanteeksi 2-4, kun pelikello näytti aikaa 34:12. Tässä vaiheessa kotijoukkue oli selvästi pelin päällä, vieden kenttätapahtumia erityisesti pelaajien ja pallon liikkeen suhteen. Ajassa 34:41 Petri Hakonen murtautui vauhdilla maalille, törmäten kuitenkin Happee-vahti Markus Laakson kanssa. Seurauksena tilanteesta oli punainen kortti, mikä tarkoitti viiden minuutin alivoimaa isännille. Happeen kliininen ylivoima käytti tämän hyväkseen, laittaen erätaukolukemat tilanteeksi 2-6.

Kolmannessa erässä Happee aloitti jälleen maalinteon, ja jo tutuksi tullutta tasatahtiin maalaamista päästiin jälleen kolmannessa erässä harrastamaan. Isännät virittelivät vielä kiriä loppuun, sillä välillä 53:21 ja 53:57 SPV kavensi tilanteeksi 5-9. Tähän kiri kuitenkin tällä kertaa tyssäsi, sillä viimeisen maalin peliin laittoi Happeen Juuso Heikkinen tyhjiin, ja näin ollen loppulukemiksi jäi 5-10.

Ottelussa jälleen hyvällä pelipäällä oli SPV:n kolmosketju, jonka keihäänkärkenä hääri jälleen Rovaniemen lahja lakeuksien salibandylle, kun Joni-Arttu Sieppi johdatti kolmella maalillaan ketjun peliä. Tasaisesti esiintynyt kolmosketju oli myös joukkueen selvästi pirtein vitja. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin tehoin 3+0 häärinyt Sieppi, sekä Happeelta tehot 2+2 naulannut Jami Manninen.

Seuraavan kerran SPV esiintyy kotonaan 26.1, kun vieraaksi saapuu LASB. Välissä Peliveljet suuntaavat kohtaamaan vieraissa Welhot, Steelersin sekä EräViikingit.

7711c3d6-bd42-49a3-a52d-d3d2e7db1970