Ilkka: Tappio ja voitto viikonlopun peleistä

SPV:n naisten taistelu ei riittänyt

SPV-JOKA 3-6 (0-2, 1-1, 2-3)

Seinäjoen Peliveljien naisten salibandyn 1-divisioonan joukkue taisteli tiukasti sarjapisteistä sarjakolmosta Joutsenon Katajaa vastaan. Kolmannen erän virheet käänsivät ottelun vieraille.

Avauserään Kataja lähti hyvällä sykkeellä. Ajassa 0.54 verkko heilahti SPV:n maalilla ja minuuttia myöhemmin toistamiseen. Molemmat maalit viimeisteli Karoliina Ahtiainen. Kotijoukkueen hyökkäyskuviot olivat kateissa. Pallo pysytteli omalla puolustusalueella ja vain maalivahti Ella Harjun torjunnat pitivät maalieron kohtuullisena.

Toiseen erään SPV tuli hyvällä sykkeellä. Syöttöpeli toimi ja vierailut Tanja Röyskön maalilla lisääntyivät. Kavennusmaali saatiin ajassa 31.03, kun Lotta Rolander ohjasi Aino Salosen syötön Röyskön selän taakse. Vieraat iskivät vielä erän viimeisellä minuutilla lukemiksi 1-3.

Kolmannessa erässä tehtailtiin maaleja tiuhaan tahtiin. Kotijoukkueen kavennuksen iski jälleen Rolander ja tasoituksen Salonen ajassa 47.02. SPV hallitsi pelitapahtumia selkeästi erän viimeisille minuuteille, mutta Kataja vielä nousi ahdingosta. Kolmen minuutin aikana joukkue teki kolme maalia onnella ja kotijoukkueen puolustuksen virheiden avittamina.

– Harmittaa koko joukkueen puolesta. Tämä oli viimeinen mahdollisuus testata taitoja kovaa joukkuetta vastaan. Alku oli vaikeaa, mutta kaksi erää saatiin painetta kavereille. Vastustaja oli tänään hieman meitä parempi, valmentaja Kim Takala tunnusti.

SPV:n naiset kesyttivät Sudet

SPV-SUDET 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Seinäjoen Peliveljien naisten salibandyn 1-divisioonan joukkue oli toipunut hyvin lauantain tappion jälkeen. Nyt kyytiä sai putoamisviivan alapuolella oleva Kouvolan Sudet.

Kotijoukkue aloitti räväkästi ottelun. Pelikello näytti 0.59, kun maaliverkko heilahti Tiia Nikkolan toimesta. Sudet pelasi passiivista hyökkäyspeliä, mutta puolusti hyvin maalivahti Iida Mikkolan johdolla. SPV pelasi huolellista, tarkkaa hyökkäyspeliä. Lyhyillä syötöillä joukkue pyrki hajottamaan vieraiden puolustuspeliä. Vetopaikkoja avautui tiuhaan tahtiin, mutta ei maaleja. Avauserän toisen maalin iski Janika Ollikkala.

Ottelu jatkui samoissa merkeissä. Kotijoukkue pelasi aktiivista hyökkäyspeliä. Susanna Kuusisto ja parhaana palkittu Sallamari Koskinen tekivät hartiavoimin töitä tilanteiden rakentelussa. Lotta Rolander ja Maarit Antila puolestaan vastasivat toisen erän maaleista. Sudet tyytyi odottelemaan vastustajan virheitä, joista iskeä. Se onnistuikin kolmannessa erässä Ida Töyrylän 4-1 kavennusmaalilla, joka yllätti hyvin pelanneen maalivahti Eerika Mannisen. Nikkolan toinen maali sinetöi otteluvoiton SPV:lle.

– Ei ollut helppo lähteä pelaamaan passiivista joukkuetta vastaan. Jaksoimme kuitenkin liikkua kentällä ja pelata huolellista hyökkäyspeliä. Kelpo pelisuoritus koko joukkueelta, valmentaja Kim Takala kiitteli.