Naiset hakivat ensimmäisen vierasvoittonsa

Kuvateksti: Aamujumppa lappeenrantalaisessa koulumiljöössä tarjosi hyvän lähdön sunnuntaiseen voitto-otteluun.

Lauantaina 29.11.2014 JoKa – SPV 5-1

SPV:n pyristelyt eivät auttaneet

SPV:n naisten kolmas vierasviikonloppu suuntautui ”susirajalle”, jossa lauantaina vastassa Joutsenon Kataja ja sunnuntaina itse Sudet Kouvolasta.

Sarjan kärkijoukkueita vuoron perään kaatanut JoKa oli kotonaan odotetun kova, mutta helpolla pisteet eivät Joutsenoon jääneet. Spedettäret pyristelivät hyvin läpi koko ottelun, ja etenkin loistavan maalivahtipelinsä ansiosta SPV sai jopa paikkoja kääntää ottelu toisinkin. SPV:n Hannah Pekkariselle kertyi perät 34 torjuntaa vastustajan veräjänvartijan päästessä 7 torjunnalla.

Ottelun jälkipuoliskolla ei maalinteossa kuitenkaan onnistunut kuin kotijoukkueen pistekärki Liisa Laapio, joka täydensi hattutemppunsa ottelun viimeisellä minuutilla naulaten loppulukemiksi 5-1.

SPV:n ainokaisesta vastasi Janika Ollikkala laukoen suoraan Iida Pajukosken tarkasta sisäänlyönnistä. SPV:n parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Hannah Pekkarinen.

JoKa nousi voittonsa myötä sarjakakkoseksi, SPV:n jäädessä vielä majailemaan suoran putoajan paikalle kymmenenneksi.

Sunnuntaina 30.11.2014 Sudet – SPV 2-4

Viimeinkin vierasvoitto

Sunnuntain ottelu oli ennakkoon monellakin tavalla ratkaisevan oloinen SPV:n suunnan kannalta – jäädäkö edelleen suoran putoajan paikalle päästäen edellä olevia karkuun, vai jatkaako pikku hiljaa nousua turvallisemmille vesille?

SPV sai alusta pitäen peliä haltuun, tai sanotaanko että Kouvolan parketista huolimatta, ainakin vyörytettyä peliä Susien maalille. Lukuisista maalipaikoistaan huolimatta SPV sai pallon ainoastaan kerran vastustajan verkkoon. Emelie Penttinen vapautti Jessica Storskrubbin maalin tekoon erän puolivälissä. Jos olikin SPV:llä paikat vaikka viiteen maaliin, ehkä parhaat tekopaikat olivat kuitenkin kotijoukkueella, joten kopissa saatiin taas kiitellä Pekkarisen ”Peksiä” maalinsa muuraamisesta.

Kotijoukkue onnistui tasoituksessa heti toisen erän alkuun, mutta SPV jatkoi hyvien paikkojen luomista kolmen kentän voimin. Kotijoukkueen karvatessa korkealta ajoittan jopa kolmella pelaajalla, kuittauksia haettiin nopeista vastaiskuista. Lotta Rolander vei SPV:n johtoon ottelun puolivälissä, syöttäjän jälleen Penttinen. Vain pari minuuttia myöhemmin Anna Kulmalan oivalluksesta pitkä kaaripallo tavoitti Veera Latvalan, jonka kantti tuotti Veeran ensimmäisen divarimaalin.

Kolmanteen erään SPV sai hyvän alun Rolanderin toisella maalilla, Pajukosken syötöstä. Sinnikäs kotijoukkue laittoi vielä kolmannessa erässä Peksin tiukilla, ja yhtä taakse päästettyä lukuunottamatta Peksi kestikin tulituksen. Tuo ainokainenkin tuli vastustajan lapaan SPV:n ristipistosta parhaalle maalintekosektorille.

Kolmannen erän alussa hetken vatsaväänteiden vuoksi sivussa ollut kapteeni-Kulmala palasi kentälle heiluttaen tahtipuikkoa siihen malliin, että SPV:n taistelumoraali ja peli pysyivät kasassa ottelun loppuun asti. SPV:n parhaana palkittiin kahden maalin Rolander, mutta aika moni muukin joukkueessa teki vähintään sen mitä valmennus pelaajilta odotti, heikkoja lenkkejä ei ollut.

Voitollaan SPV nousi nyt yhdeksänneksi jättäen kaikki voittamansa joukkueet taakseen. Seuraavana tähtäimessä on sarjataulukossa heti SPV:n yläpuolella oleva Karhut Porista, joten tärkeät kaksi pistettä on taas tarjolla, kun SPV matkaa Poriin 13.12.